Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez kilka dni było ok, mój xiaomi łączył się z moim routerem bez problemu w kilka sekund. Dzisiaj rano wstaje, włączał Wi-Fi i klapa, cały czas łączy iw końcu pokazuje rozłączona. Siła sygnału doskonałą. Nic nie zmieniałem w ustawieniach. Co dziwne, z routerem sąsiada, ma nie zabezpieczony, łączy się bez problemu. Co to może być?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zresetuj router, w telefonie zapomnij sieć, potem wpisz od nowa hasło do wifi. U mnie często się tak dzieje (raz na tydzień), że któryś sprzęt głupieje i nie chce się połączyć, czy to nexus, czy rr1s, czy Asus, i laptop. Przypuszczam, że ma to związek z przydzielaniem adresu ip przez dhcp, a konkretnie czas renew.

Pozdrawiam

OsekLtd

Edytowane przez osekltd
Opublikowano (edytowane)

Niestety, zabieg pomaga na jakis czas. Pomimo ze jest stałe IP, często nie łaczy się z siecią. Inne smartphony bez problemu. Jednak pomaga restart routera. Zaznaczam że inne sprzęty, laptop, odtwarzacz sieciowy i smartphony THL i Motorola defy łącza sie i nie trzeba restartowac routera.

Nie mam juz pojecia co jest winne, ale mam jeszcze kilka pytań. A mianowicie w zwykłym androidzie nie miałem ustawien zaawansowanych wi-fi, tak bynajmniej mi się wydaje.

Tutaj są  dodatkowe

-Wi-Fi w trybie uspienia- domyslnie było "Zawsze" teraz ustawiłem na "Nigdy", ale chciałbym wiedziec co to daje bo moze to jest winne.

-Optymalizacja Wi-Fi - domyslnie włączone- teraz wyłączyłem- i tez zapytam Was co to daje 

Edytowane przez bumbum35
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Problem rozwiązany. Ale przedtem uwaliłem routera bo wgrywałem firmware, myślałem ze to jest problemem. Dostałem nowy router i to samo. Az do dzisiaj kiedy to kupiłem nowego laptopa i problem na laptopie zaczął występowac. Zadzwoniłem do supportu D-linka i kazali wyłączyć WPS  "WPS jest stosowany, aby łatwo dodawać urządzenia do sieci za pomocą kodu PIN lub naciśnięcia przycisku. Urządzenia muszą wspierać Konfigurację Zabezpieczeń Wi-Fi (Wi-Fi Protected Setup WPS), aby być skonfigurowane za pomocą tej metody."  Tłumaczył mi ze stare modele laptopów i smartphonów nie miały problemów bo nie korzystały z WPS. Nowy xiaomi i nowy laptop juz tak. Narazie jest OK.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...