bumbum35 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Przez kilka dni było ok, mój xiaomi łączył się z moim routerem bez problemu w kilka sekund. Dzisiaj rano wstaje, włączał Wi-Fi i klapa, cały czas łączy iw końcu pokazuje rozłączona. Siła sygnału doskonałą. Nic nie zmieniałem w ustawieniach. Co dziwne, z routerem sąsiada, ma nie zabezpieczony, łączy się bez problemu. Co to może być? 1
lutzen Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Wina Twojego netu/routera. Wysłane z mojego MI 3W
bumbum35 Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 No właśnie nie bo żony thl, komputer córki i laptop łączy się bez problemu.
osekltd Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Zresetuj router, w telefonie zapomnij sieć, potem wpisz od nowa hasło do wifi. U mnie często się tak dzieje (raz na tydzień), że któryś sprzęt głupieje i nie chce się połączyć, czy to nexus, czy rr1s, czy Asus, i laptop. Przypuszczam, że ma to związek z przydzielaniem adresu ip przez dhcp, a konkretnie czas renew. _____________ Pozdrawiam OsekLtd Edytowane 7 Września 2014 przez osekltd
arcadioush Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Przydziel każdemu z urządzeń własne IP i problemy sie skończą. Wysłałem z M8 Pro by Tapatalk Pro.
bumbum35 Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Dzięki, teraz w pracy jestem, ale spróbuje z tym stałym IP. To w routerze muszę to ustawić czy jak? Czyli mam wpisac w ustawieniach w xiaomi adres IP ten z przedostaniej linijki ?https://www.dropbox.com/s/i7equco2acoaz9a/Zrzut%20ekranu%202014-09-07%2018.17.07.png?dl=0 Edytowane 7 Września 2014 przez bumbum35
bumbum35 Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 Przyjechałem z pracy, włączam Wi-Fi i jest dobrze.
bumbum35 Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 Ustawiłem stałe IP, było dobrze jakiś czas i znów to samo. Pomogło restart routera i zapomnienie sieci w xiaomi.
bumbum35 Opublikowano 17 Września 2014 Autor Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Niestety, zabieg pomaga na jakis czas. Pomimo ze jest stałe IP, często nie łaczy się z siecią. Inne smartphony bez problemu. Jednak pomaga restart routera. Zaznaczam że inne sprzęty, laptop, odtwarzacz sieciowy i smartphony THL i Motorola defy łącza sie i nie trzeba restartowac routera. Nie mam juz pojecia co jest winne, ale mam jeszcze kilka pytań. A mianowicie w zwykłym androidzie nie miałem ustawien zaawansowanych wi-fi, tak bynajmniej mi się wydaje. Tutaj są dodatkowe -Wi-Fi w trybie uspienia- domyslnie było "Zawsze" teraz ustawiłem na "Nigdy", ale chciałbym wiedziec co to daje bo moze to jest winne. -Optymalizacja Wi-Fi - domyslnie włączone- teraz wyłączyłem- i tez zapytam Was co to daje Edytowane 17 Września 2014 przez bumbum35
bumbum35 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Opublikowano 17 Listopada 2014 Problem rozwiązany. Ale przedtem uwaliłem routera bo wgrywałem firmware, myślałem ze to jest problemem. Dostałem nowy router i to samo. Az do dzisiaj kiedy to kupiłem nowego laptopa i problem na laptopie zaczął występowac. Zadzwoniłem do supportu D-linka i kazali wyłączyć WPS "WPS jest stosowany, aby łatwo dodawać urządzenia do sieci za pomocą kodu PIN lub naciśnięcia przycisku. Urządzenia muszą wspierać Konfigurację Zabezpieczeń Wi-Fi (Wi-Fi Protected Setup WPS), aby być skonfigurowane za pomocą tej metody." Tłumaczył mi ze stare modele laptopów i smartphonów nie miały problemów bo nie korzystały z WPS. Nowy xiaomi i nowy laptop juz tak. Narazie jest OK.
Rekomendowane odpowiedzi