Robert386 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam ,dziś zauwarzyłem że po włączenieu GPS nie ma ikonki na pasku powiadomień i przy uruchomianiu nawigacji mój Mi2s nie może znaleźć żadnego satelity. Nadmienie że nawigacja działała bardzo dobże i nigdy z nią nie było problemu , w wakacje jeszcze ją używałem i było Ok. Proszę o odpowiedź czy padł GPS w telefonie i czy jest jakiś program do sprawdzenia GPS w telefonie. Pozdrawiam
3Xpro Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Sprawdź: Ustawienia>(osobiste) Pasek powiadomień>Powiadomienia aplikacji>Interfejs systemu>włączone "na pasku statusu". GPS możesz sprawdzić programem GPS Status&Toolbox
Robert386 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam ponownie , niestety cały czas nie mam ikony w pasku powiadomień , ustawione mam jak powinno być >Powiadomienia aplikacji>Interfejs systemu>włączone "na pasku statusu". Po wgraniu programu GPS Status&Toolbox odnajduje mi satelity ale nawigacje jakby odrżyły ale strasznie długo szukają satelit około 5-10 minut i często gubią sygnał , więcnie wiem czy teraz padł GPS w telefonie cyz to jest wina cyegoś innego. Będe sprawdzał codziennie czy łapie sygnał satelit telefon i napiszę. I jeszcze jedno czy program GPS Status&Toolbox pomaga w szukaniu satelit gdy włączona jest nawigacja ?
Robert386 Opublikowano 3 Września 2014 Autor Opublikowano 3 Września 2014 No niestety nawigacja n ie działa jak kiedyś. Kilka dni testowałem nawigacje i ani "Automapa" ani "Navigator" sam nie potrafi znależć satelit , dopiero po włączeniu "GPS Status" odnajduje satelity ale dopiero po około 5-10 mnutach ale niestety nawigacje gubią co chwila sygnał i odnajdują satelity po około 30 sekundach i tak na zmiane znajduje i gubi sygnał satelit. Nadal na pasku statusu nie ma ikony GPS. Najprawdopodobie padł GPS w telefonie i teraz nie wiem czy wysyłać telefon do Chin bo jest jescze na gwarancji , czy to jest przyczyna czegoś innego. Mam jeszcze pytanie czy jest serwis Xiaomi w Polsce ? Pozdrawiam.
Robert386 Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 Witam ponownie , zrobiłem Full Wipe w telefonie i nadal nie ma ikony GPS. Próbowałem wgrac Stable 39.0.0 jak niektórzy pisali że pomaga w takim przypadku ale po instalacji wywala mi błąd i telefon zgłupiał. Widać z tego że telefon najprawdopodobie padł a napewno GPS. Zastanawiam się czy wysłać telefon do Chin czy może poczekać na jakąś aktualizacje co może pomóc.
janusz_zed Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 Witam ponownie , zrobiłem Full Wipe w telefonie i nadal nie ma ikony GPS. Próbowałem wgrac Stable 39.0.0 jak niektórzy pisali że pomaga w takim przypadku ale po instalacji wywala mi błąd i telefon zgłupiał. Widać z tego że telefon najprawdopodobie padł a napewno GPS. Zastanawiam się czy wysłać telefon do Chin czy może poczekać na jakąś aktualizacje co może pomóc. ja bym jeszcze poczekał nie trzeba działać zbyt pochopnie
Rekomendowane odpowiedzi