Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,dziś zauwarzyłem że po włączenieu GPS nie ma ikonki na pasku powiadomień i przy uruchomianiu nawigacji mój Mi2s nie może znaleźć żadnego satelity. Nadmienie że nawigacja działała bardzo dobże i nigdy z nią nie było problemu , w wakacje jeszcze ją używałem i było Ok.

Proszę o odpowiedź czy padł GPS w telefonie i czy jest jakiś program do sprawdzenia GPS w telefonie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam ponownie , niestety cały czas nie mam ikony w pasku powiadomień , ustawione mam jak powinno być >Powiadomienia aplikacji>Interfejs systemu>włączone "na pasku statusu". Po wgraniu programu GPS Status&Toolbox odnajduje mi satelity ale nawigacje jakby odrżyły ale strasznie długo szukają satelit około 5-10 minut i często gubią sygnał , więcnie wiem czy teraz padł GPS w telefonie cyz to jest wina cyegoś innego. Będe sprawdzał codziennie czy łapie sygnał satelit telefon i napiszę. I jeszcze jedno czy program GPS Status&Toolbox pomaga w szukaniu satelit gdy włączona jest nawigacja ?

Opublikowano

No niestety nawigacja n ie działa jak kiedyś. Kilka dni testowałem nawigacje i ani "Automapa" ani "Navigator" sam nie potrafi znależć satelit , dopiero po włączeniu "GPS Status" odnajduje satelity ale dopiero po około 5-10 mnutach ale niestety nawigacje gubią co chwila sygnał i odnajdują satelity po około 30 sekundach i tak na zmiane znajduje i gubi sygnał satelit. Nadal na pasku statusu nie ma ikony GPS. Najprawdopodobie padł GPS w telefonie i teraz nie wiem czy wysyłać telefon do Chin bo jest jescze na gwarancji , czy to jest przyczyna czegoś innego. Mam jeszcze pytanie czy jest serwis Xiaomi w Polsce ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam ponownie , zrobiłem Full Wipe w telefonie i nadal nie ma ikony GPS. Próbowałem wgrac Stable 39.0.0 jak niektórzy pisali że pomaga w takim przypadku ale po instalacji wywala mi błąd i telefon zgłupiał. Widać z tego że telefon najprawdopodobie padł a napewno GPS. Zastanawiam się czy wysłać telefon do Chin czy może poczekać na jakąś aktualizacje co może pomóc.

Opublikowano

Witam ponownie , zrobiłem Full Wipe w telefonie i nadal nie ma ikony GPS. Próbowałem wgrac Stable 39.0.0 jak niektórzy pisali że pomaga w takim przypadku ale po instalacji wywala mi błąd i telefon zgłupiał. Widać z tego że telefon najprawdopodobie padł a napewno GPS. Zastanawiam się czy wysłać telefon do Chin czy może poczekać na jakąś aktualizacje co może pomóc.

ja bym jeszcze poczekał nie trzeba działać zbyt pochopnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...