andras2104 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam, Mam prośbę o pomoc. Chciałem dziś zrobić update na Redmi Note do nowej wersji stabilnej z 10/08. Ściągnąłem więc na kompa odpowiedni plik zip z wasej strony, potem wrzuciłem go na kartę sd. Zrobiłem kopię danych wszystko według instrukcji. Wszedłem w recovery zrobiłem "wipe data", potem "apply update from sd card" i podczas instalacji wyskoczył błąd, pojawiły się 2 komendy - "continue update" (jakoś tak) lub "reboot system now". Zaznaczyłem najpierw kontynuację, błąd się powtórzył więc zaznaczyłem reboot system now i zrestartował się, ale pojawił się na ekranie znaczek MI i tyle mogę zrobić !!! nic się dalej nie dzieje, całkiem go wywaliło. Telefon potrzebny mi jest do pracy, kupiłem go w PL na stronie technos w Poznania, polecali pytać na forum w razie problemów. Z góry dzięki, mam nadzieję że nie pogrążyłem go całkiem jeszcze. andras2104
eXclusive Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Podaj dokładną nazwę pliku .zip jaki pobrałeś. Po pobraniu sprawdziłeś sumę kontrolną pliku? Twoje note to wersja wcdma?
andras2104 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Wgrałem dokładnie: MIUIPolska_lcsh92_wet_jb9_29.0.0_jb-4.2 (cała nazwa pliku) Tak mam wersję WCDMA Po zakupie miałem już wgraną wersję MIUI Polska 25.0.0
eXclusive Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) próbowałeś wgrywać jeszcze raz? telefon wchodzi w tryb recovery? (przy wyłączonym telefonie Power ON+Vol+) jak wejdzie, wykonaj jeszcze raz wipe telefonu i dopiero wgraj rom. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez eXclusive
andras2104 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Nie chce nawet wejść teraz w tryb recovery. Wciskam jednocześnie power + vol up i nic to nie daje. Nie chce nawet wejść teraz w tryb recovery. Wciskam jednocześnie power + vol up i nic to nie daje. Masakra normalnie. Wszystko nieźle chodziło, a teraz jestem w kropce bez narzędzia pracy.
andras2104 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Spróbuj flashtool z tego działu... Poszło w recovery w vol - Ponowilem wipe i i instalacje. Znów ten sam błąd: set_perm: some changes failed, instalation aborted Please continue to update your system I do wyboru 2 opcje: Reboot system now Apply sdcard: update.ZIP A czy przy wrzucaniu pliku do telefonu trzeba zmienić jego nazwę?
eXclusive Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 przy stockowym recovery powinno być update.zip
andras2104 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Dzięki za podpowiedzi, jeszcze wczoraj udało mi się rozpakować przez recovery nową wersję i dziś telefon śmiga już na wersji 29.0.0.
Rekomendowane odpowiedzi