Emilia Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Cześć, mam problem z którym borykam się od kilku dni i nie mogą znaleźć rozwiązania u supportu google ani supportu Xiaomi. Próbuję dodać nowe urządzenie w firmie do Google Suite jako urządzenie firmowe, tylko z profilem "work profile". Jedna z korzyści tego rozwiązania jest taka, że użytkownik nie może pobierać dowolnych aplikacji z Play Store tylko te udostępnione przez firmę. Za pierwszym dodaniem telefonu udało mi się to osiągnąć, ale zauważyłam, że można jeszcze zalogować instalację aplikacji systemowych przy pierwszym uruchomieniu, więc zrobiłam reset do ustawień fabrycznych z nadzieją, że dodam urządzenie od nowa na czysto. Niestety, przy kolejnych próbach owszem, można dodać to samo konto jeszcze raz, ale nie pobiera się aplikacja Google Apps Device Policy (screen w załączniku). Można pominąć jej pobieranie przy starcie i pobrać ją później z playstore, ale przez to tracę możliwość dodania urządzenia jako wyłącznie firmowego (mogę stworzyć profil do pracy równoległy z prywatnym, ale nie o to mi chodzi). Do rzeczy, po długich poszukiwaniach dowiedziałam się, że problem może wynikać z Factory Reset Protection na telefonie. Czy wiecie co zrobić, żeby na Redmi Note 4 wyłączyć tę funkcję?
piotrek_mag Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 Czesc Emilia, mam ten sam problem? Jak go rozwiązałaś?
Rekomendowane odpowiedzi