Ari93 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Witam, juz od dawna mam problem z internetem po EDGE, jak dziala to dziala a jak nie... to sie zaczynaja schody i to duze. Niby zasieg cały a polaczyc sie nie chce... lub jest znaczek E ale nie wyswietla predkosci w pasku i tak wisi... lub na odwrot, nie ma E ale pokazuje predkosc (0,00K/s) i zas zawiecha... a najczesciej po prostu jest znaczek E, jest predkosc i nic... czasami mrygnie jakas minimalnie wieksza wartosc od 0,00K/s (telefon walczy o polaczenie?) i nic... jesli sie nie poruszam i zasieg jest dobry to powiedzmy ze zazwyczaj dziala ale np w drodze do/z pracy (30km autobusem) bywa ze jak mi zasieg urwie kawalek za miastem to messengerowi uda sie polczyc dopiero w pracy... i to przy pomocy wifi chyba ze "powalcze" troche z internetem wlaczajac/wylaczajac dane pakietowe lub tryb samolotowy. Czy to jest normalne? Dodam ze na 3G smiga bez problemu aczkowliek czasami zamuli i potrafi zlapac polaczenie (tzn pokazuje caly czas H+ 0,00K/s) nawet po kilkunastu sekundach. Wydaje mi sie ze inni takich problemow nie maja... ;p a mi ten net zamulal na SGSie, na ZTE Blade i nawet wczesniej na symbianach w sumie nigdy szalu nie bylo. Jako ze mieszkam za miastem to od 4 lat korzystam z internetu bezprzewodowego kiedys z playa teraz z plusa i czy zasieg pelny, czy 1-2 "kreski" z 5 to internet zawsze smiga bez zajakniecia... oczywiscie predkosci sa adekwatne do zasiegu ale zeby mi nagle neta urwalo na kilkanascie sekund? nigdy... Troche sie rozpisalem... a bohaterem jest zolta karta sim IDEA do ktorej mam duzy sentyment bo jest ze mna od pierwszego telefonu czyli od jakis... 8 lat? ;p no ale bez przesady... to tylko kawalek plastiku ktory zaczyna mnie coraz bardziej irytowac, siec to oczywiscie orange Dzieki bardzo za wszelka pomoc
Numb Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Kartę oprawić w ramkę i na ścianę Myślę, że może pomóc, wiadomo, że postęp zrobił swoje i w SIM są nowe chipy. Kiedyś miały chyba z 50 kontaktów, teraz nawet 1000. Z łącznością również poprawiono. Miałem raz sytuację, że telefon zwykły zasięg tracił, wymiana SIM pomogła. Sprawdzić Ci nie zaszkodzi, a kosztować nie będzie, chyba że sentyment jest ogromny Przenoszę do odpowiedniego działu.
Deragon Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 W T-Mobile duplikat kosztuje 30zł, więc nie takie nic Pitu, pitu z LG-D802
krzysztof798 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Kiedyś wymieniałem kartę sim jeszcze jak era była. I pan w biurze obsługi klienta powiedział, że rzeczywiście mam starą kartę i należy jej się wymiana. Zrobił to na poczekaniu za darmo. Wysłane z mojego MI 3W
Skalar Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 W plusie z tego co pamiętam to 12,50 płaciłem za duplikat karty. Od reki w salonie. Wysłane z Xiaomi MI3
Ari93 Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Opublikowano 26 Lipca 2014 ehh zeby wymienic karte sim potrzebny jest wlasciciel numeru lub zgoda notarialna czy cos... ;P wiec karta z tydzien bedzie musiala niestety poczekac i dzieki za odp, no kiedys pamietam byla akcja wymiany kart na karty 3G czy cos takiego ;p dzis na rynku w moim miescie przy full zasiegu 2,5mb/s wycianalem... jakas masakra mam nadzieje ze po wymianie predkosc wzrosnie 10 krotnie ;p
Deragon Opublikowano 27 Lipca 2014 Opublikowano 27 Lipca 2014 Nic trzeba czekać, chyba że chce się nano, to mogą być problemy z dostępnością dostępnością. Ale fakt, duplikat można zrobić tylko jeśli karta jest zarejestrowana (czyli karta z kiosku pod to niepodlega) i tylko w obecności właściciela na papierze. Np. U mnie właścicielem jest ojciec, bo ja nie mogę być (brak papierów z dochodami lub studiami - to akurat w październiku się zmieni hehe) i ja nic kompletnie nie mogę zrobić.. Poza tym LTE jest tylko w abo. Informacje dotyczące T-Mobile . Pitu, pitu z LG-D802
Rekomendowane odpowiedzi