Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, juz od dawna mam problem z internetem po EDGE, jak dziala to dziala a jak nie... to sie zaczynaja schody i to duze. Niby zasieg cały a polaczyc sie nie chce... lub jest znaczek E ale nie wyswietla predkosci w pasku i tak wisi... lub na odwrot, nie ma E ale pokazuje predkosc (0,00K/s) i zas zawiecha... a najczesciej po prostu jest znaczek E, jest predkosc i nic... czasami mrygnie jakas minimalnie wieksza wartosc od 0,00K/s (telefon walczy o polaczenie?) i nic... jesli sie nie poruszam i zasieg jest dobry to powiedzmy ze zazwyczaj dziala ale np w drodze do/z pracy (30km autobusem) bywa ze jak mi zasieg urwie kawalek za miastem to messengerowi uda sie polczyc dopiero w pracy... i to przy pomocy wifi chyba ze "powalcze" troche z internetem wlaczajac/wylaczajac dane pakietowe lub tryb samolotowy.

Czy to jest normalne? Dodam ze na 3G smiga bez problemu aczkowliek czasami zamuli i potrafi zlapac polaczenie (tzn pokazuje caly czas H+ 0,00K/s) nawet po kilkunastu sekundach. Wydaje mi sie ze inni takich problemow nie maja... ;p a mi ten net zamulal na SGSie, na ZTE Blade i nawet wczesniej na symbianach w sumie nigdy szalu nie bylo. Jako ze mieszkam za miastem to od 4 lat korzystam z internetu bezprzewodowego kiedys z playa teraz z plusa i czy zasieg pelny, czy 1-2 "kreski" z 5 to internet zawsze smiga bez zajakniecia... oczywiscie predkosci sa adekwatne do zasiegu ale zeby mi nagle neta urwalo na kilkanascie sekund? nigdy...

Troche sie rozpisalem... a bohaterem jest zolta karta sim IDEA do ktorej mam duzy sentyment bo jest ze mna od pierwszego telefonu czyli od jakis... 8 lat? ;p no ale bez przesady... to tylko kawalek plastiku ktory zaczyna mnie coraz bardziej irytowac, siec to oczywiscie orange

Dzieki bardzo za wszelka pomoc ;)

Opublikowano

Kartę oprawić w ramkę i na ścianę ;) Myślę, że może pomóc, wiadomo, że postęp zrobił swoje i w SIM są nowe chipy. Kiedyś miały chyba z 50 kontaktów, teraz nawet 1000. Z łącznością również poprawiono. Miałem raz sytuację, że telefon zwykły zasięg tracił, wymiana SIM pomogła. Sprawdzić Ci nie zaszkodzi, a kosztować nie będzie, chyba że sentyment jest ogromny :D

Przenoszę do odpowiedniego działu.

Opublikowano

Kiedyś wymieniałem kartę sim jeszcze jak era była. I pan w biurze obsługi klienta powiedział, że rzeczywiście mam starą kartę i należy jej się wymiana. Zrobił to na poczekaniu za darmo.

Wysłane z mojego MI 3W

Opublikowano

ehh zeby wymienic karte sim potrzebny jest wlasciciel numeru lub zgoda notarialna czy cos... ;P wiec karta z tydzien bedzie musiala niestety poczekac

i dzieki za odp, no kiedys pamietam byla akcja wymiany kart na karty 3G czy cos takiego ;p dzis na rynku w moim miescie przy full zasiegu 2,5mb/s wycianalem... jakas masakra mam nadzieje ze po wymianie predkosc wzrosnie 10 krotnie ;p

Opublikowano

Nic trzeba czekać, chyba że chce się nano, to mogą być problemy z dostępnością dostępnością.

Ale fakt, duplikat można zrobić tylko jeśli karta jest zarejestrowana (czyli karta z kiosku pod to niepodlega) i tylko w obecności właściciela na papierze. Np. U mnie właścicielem jest ojciec, bo ja nie mogę być (brak papierów z dochodami lub studiami - to akurat w październiku się zmieni hehe) i ja nic kompletnie nie mogę zrobić..

Poza tym LTE jest tylko w abo.

Informacje dotyczące T-Mobile .

Pitu, pitu z LG-D802

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...