Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od paru dni jestem posiadaczem Redmi Note 2GB. Kupiłem go na Allegro i pewnie dlatego mam inną wersję systemu od tej aktualnej (mianowicie MIUI-JHDCNBA97.0). Problem w tym, że jest to (a przynajmniej wygląda) na nieoficjalny polski ROM i bynajmniej nie chodzi o Miui Polska, a jakieś spolszczenie i to nieudolne. Sama aplikacja Updater była przeze mnie instalowana ręcznie, bo i to w romie usunięto. Jednak mimo to instalacja innej wersji systemu przez tą aplikację nie jest możliwa (po zaakceptowaniu samoczynnie wyłącza się, podejrzewam brak innej aplikacji). O dziwo Clockworkmod nie jest zainstalowany, mimo tego, że Superuser już jest. Nie mam bladego pojęcia, jak zainstalować oryginalny Miui albo Miui Polska, a szczerze przyznam, że bardzo mi na tym zależy, bo obecny rom ma problemy z autorotacją i strasznie szybko zżera baterię.

Próbowałem sztuczki z unbrickiem telefonu (niestety na tym forum nie mogłem polegać, bo pliki nie były możliwe do pobrania), ale nie wyszło.

Jak wiecie, co zrobić, pomóżcie mi jak najprędzej.

Edit 2: Jednak to nie podróbka a oryginał, odesłany do sprzedawcy, ten sprawdził i wszystko jest OK, telefon zostanie mi odesłany z zainstalowanym Miui Polska.

Edytowane przez Gość
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...