Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Nie zwykłem zakładać nowych tematów, ale nie znalazłem odpowiedzi na swój problem.

Mianowicie...

W momencie gdy mam note'a w pozycji leżącej, bez styku dłonią na tylnym panelu nie działają klawisze/guziki funkcyjne(dotykowe, pod ekranem). Tak jakby coś na zasadzie czujnika zbliżeniowego w przypadku ekranu, w czasie rozmów.

Gdy telefon mam w ręce, wszystko działa idealnie. Dlatego sądzę, że chodzi o jakąś opcje blokowania w systemie.

Pomoże mi ktoś z wyłączeniem tego ficzera, bo dla mnie jest zbędny??

Edytowane przez siekieer
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Mimo braku odzewu mój problem się powiększył...

Zamówiłem szkło na ekran. Po założeniu używanie klawiszy funkcyjnych jest praktycznie niemożliwe.

Z dotykiem jest w miarę OK.

Dopiero gdy zdejmę tylko klapkę, dotyk działa poprawnie(choć też nie jakoś bardzo czule).

Widziałem z trybie inżynieryjnym mobileuncle jakieś opcje dla touchscreen itd., ale nie wiem czy można tam zwiększyć czułość??

A może np. lepiej podłożyć pod klapkę kawałek folii aluminiowej i to coś da?? Ogólnie sprawa wygląda tak, że telefon muszę mieć w dłoni, ale szło nim operować(i to bez klapki, od wczoraj gdy założyłem szkło na ekran).

Zmieniałem dziś od rana rom 4 krotnie, niestety na żadnym nie poczułem poprawy względem stockowego.

Baardzo proszę o sugestię!

EDIT!

Dodaje filmik jak to się prezentuje w "praniu"

Na porcie z galaxy na razie jest lepiej, zobaczymy czy to się utrzyma - także myślę że problem można rozwiązać na inych softach softowo, pytanie do Was JAK??

Jednak chwile bylo lepiej i znowu to samo - bez klapki jest elegancko...

Edytowane przez siekieer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...