siekieer Opublikowano 1 Lipca 2014 Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Witam! Nie zwykłem zakładać nowych tematów, ale nie znalazłem odpowiedzi na swój problem. Mianowicie... W momencie gdy mam note'a w pozycji leżącej, bez styku dłonią na tylnym panelu nie działają klawisze/guziki funkcyjne(dotykowe, pod ekranem). Tak jakby coś na zasadzie czujnika zbliżeniowego w przypadku ekranu, w czasie rozmów. Gdy telefon mam w ręce, wszystko działa idealnie. Dlatego sądzę, że chodzi o jakąś opcje blokowania w systemie. Pomoże mi ktoś z wyłączeniem tego ficzera, bo dla mnie jest zbędny?? Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez siekieer
siekieer Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Mimo braku odzewu mój problem się powiększył... Zamówiłem szkło na ekran. Po założeniu używanie klawiszy funkcyjnych jest praktycznie niemożliwe. Z dotykiem jest w miarę OK. Dopiero gdy zdejmę tylko klapkę, dotyk działa poprawnie(choć też nie jakoś bardzo czule). Widziałem z trybie inżynieryjnym mobileuncle jakieś opcje dla touchscreen itd., ale nie wiem czy można tam zwiększyć czułość?? A może np. lepiej podłożyć pod klapkę kawałek folii aluminiowej i to coś da?? Ogólnie sprawa wygląda tak, że telefon muszę mieć w dłoni, ale szło nim operować(i to bez klapki, od wczoraj gdy założyłem szkło na ekran). Zmieniałem dziś od rana rom 4 krotnie, niestety na żadnym nie poczułem poprawy względem stockowego. Baardzo proszę o sugestię! EDIT! Dodaje filmik jak to się prezentuje w "praniu" Na porcie z galaxy na razie jest lepiej, zobaczymy czy to się utrzyma - także myślę że problem można rozwiązać na inych softach softowo, pytanie do Was JAK?? Jednak chwile bylo lepiej i znowu to samo - bez klapki jest elegancko... Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez siekieer
Rekomendowane odpowiedzi