emjot Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Hej! Zauważyłem, że niezależnie od ustawień wydajności telefonu, czy też rozdzielczości (nawet 640x480) kamera nagrywa filmiki tylko 18fps. Co ciekawe podczas testu w mobileuncle niemal cały czas jest 30fps, więc istnieje możliwość nagrywania w tej rozdzielczości. Dzieje się tak zarówno przy słabym oświetleniu, jak też na dworzu w pełnym słońcu. Czy jest szansa że to poprawią kolejnymi wydaniami? W Coolpadzie spokojnie mam 30fps w FHD, tutaj przy szybciej ruszających się obiektach jest ... no niezaciekawie.
Numb Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Szansa zawsze jest. W Redmi 1 też jest słabo, na dodatek w 3gp...
emjot Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2014 Podobno mocno poprawiła się kamera w MIUI Ultimate na redmi... hmmm może podpatrzyć co tam namieszali?
emjot Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2014 Wydaje mi się, że problem z kamerą leży jednak w ROMie MIUIPolska! Wczoraj wyczyściłem telefon i poinstalowałem różne romy, i po pełnym wipe na xiaomi.eu (czyli stock + multi) ładnie nagrywa filmiki w 30fps! Tak samo zresztą na stocku. Przy próbie ponownej instalacji MiuiPolska w TWRP wyskakiwał błąd (niestety treść była poza ekranem), więc póki co zostaję na xiaomi.eu. Root i WSM tam działa.
Robson45 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 emjot a moglbys wrzucic linka do softu na ktorym teraz jedziesz. Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi