herrek Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Czy ktoś wie czy wykrywacz metali ma prawo działać na RR. Słowem czy RR ma wbudowany magnetometr? Bo próbowałem uruchomić i coś kiepsko mi idzie.
Mikolaj Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Żartujesz? Chyba żaden z dostępnych na rynku telefonów nie posiada takiej funkcji. Xiaomi red rice
rfc Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Czy ktoś wie czy wykrywacz metali ma prawo działać na RR. Słowem czy RR ma wbudowany magnetometr? Bo próbowałem uruchomić i coś kiepsko mi idzie. Mi w gps status normalnie wyświetla liczbę związaną z polem magnetycznym, jak zbliżam do grzejnika to się zwiększa x2, czyli chyba działa. Soft aosp. 1
Numb Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Tak, jak sporo telefonów ma magnetic field sensor. Wystarczy ściągnąć apkę i wszystko jest wypisane. Prawdopodobnie kompas działa na nim, bo nie potrzebuje GPS do działania.I tak btw się uczepię, pole magnetyczne emitują namagnesowane ferromagnetyki. No i paramagnetyki jeśli znajdują się w polu magnetycznym Więc nie wykrywa to wszystkich metali, największe szanse to żelazo, nikiel i kobalt. 1
Rekomendowane odpowiedzi