pablitto83 Opublikowano 31 Maja 2014 Opublikowano 31 Maja 2014 Czy ktos przerabial kwestie gwarancji na telefony z Chin? Mi się zdarzylo raz, z ibuygou. Po wielu kłopotach odzyskalem telefon, o dziwno naprawiony. Pisalem o tym w innym wątku. Jako że nie wierzylem w zwrot kosztow wysylki do nich, wybralem sobie akcesoria. Z tego co czytam, to wiele osób mialo z tym sklepem dużo nieprzyjemnych doświadczeń, wlasnie w kwestii gwarancji /serwisu, nawet odplatnego. Przerabiał ktoś serwis z tym bądź innym sklepem? Najczęściej problemy z tel pojawiają się od samego poczatku, wady fabryczne. Byłem przekonany, że spor na paypalu gwarantuje zwrot kasy - fakt, maja swoje procedury, trzeba odeslac telefon, miec tego potwierdzenie, wszystko trwa, ale jakby tel nie wrócił, bądź był nadal wadliwy, to kasa powinna z PayPal a wrócić. Aliexpress ma escrow, mam wrazenie ze to dziala, zamawialem raz wyswietlacz do mojego mi2s, okazal sie wadliwy, rozpoczalem spór, dostalem drugi ekran, fakt-jeszcze gorszy, nie da sie go uzywac. Pkerwszy jest znosny, wiec spor zakonczylem, bo nie miałem sił dalej sie kłócić. Podsumowując, jakie macie doświadczenia z serwisem pozakupowym, gwarancją z Chin? Tap tap from MI2
Rekomendowane odpowiedzi