Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich.

Red Rice mam od wczoraj i przyznaję, że poległem na podłączeniu Wi-Fi przez router, który dostałem z kablówki (Cisco EPC3925). RR odnajduje sieć, ja wpisuje hasło i nie łączy się. Sprawdziłem na Samsungu i HTC, PS3 i laptopie – wszystko OK, oprócz RR. Myślałem, że może jest kompletnie zwalony, ale zrobiłem hot spot z telefonu HTC i Samsunga. RR łączy się do obu przez Wi-Fi i wszystko działa. Kompletnie nie mam pojęcia, co jest nie tak. Co jakiś czas wyskakuje prośba o ponowne wpisanie hasła do sieci Wi-Fi. Sprawdziłem z poprawnym i nieoprawnym hasłem. W routerze zmieniałem kanały, hasła, szyfrowania… i nic.

Czy ma ktoś jakiś pomysł jak to ugryźć?

Model HM 1W, Wersja Android 4.2.2 HM2013023, Wersja MIUI MIUI-JHBCNAL5.0

Opublikowano

Na początek sprawdził bym czy telefon połączy się z jakimś innym routerem, żeby się dowiedzieć czy to wina routera czy telefonu.

Pozdro!

Opublikowano

Łączy się z innym routerem ale rozłącza po chwili. Przyciskiem też się nie dało.

Uruchomiłem Wi-Fi Analyser i mam podejrzanie słaby i "skaczący" zasięg. Idąc tym tropem udało mi się połączyć z moim routerem ale odległość od niego nie może być większa niż kilkanaście centymetrów. To samo z hot-spotami które robiłem z innych telefonów, były blisko więc nie było problemów.

Teraz nie wiem czy to sprawa software czy może ktoś np. nie podłączył w nim anteny do płyty głównej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...