Skocz do zawartości
  • 0

Mi5 - Pomocy

Mailo43

Pytanie

Opublikowano

Witam :)

Mam taki problem, chciałbym sobie kupić Mi5 3/64 i właśnie nie wiem gdzie kupić żeby było tanio i nie było żadnego problemu z VAT-em albo z Cłem, nie wiem też czy wybrać wersję białą czy czarną(bo w białej chyba? są te odznaczające czarne ramki wokół ekranu i ciemniej świeci dioda powiadomień tak gdzieś przeczytałem ale jest chyba trochę tańsza od czarnej). W razie będziecie podawać mi przykładowe aukcje gdzie kupić to proszę wytłumaczyć co gdzie klikać żeby "uwolnić" się od cła i VAT-u. A i jeszcze jak to jest z tym polskim językiem, czy będę musiał się bawić w wgrywanie czegoś? Na koniec podaje przykładową aukcje i powiedzcie co o niej sądzicie, widzę że można na niej od razu płacić w złotówkach(co oznacza te "HK-Stock") Dzięki :)

http://m.geekbuying.com/item/-HK-Stock-Xiaomi-Mi5-5-15inch-FHD-Android-6-0-OS-3GB-64GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C-3D-Glass-Cover---White-363082.html

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

nie zapłacisz w złotówkach... Podaje Ci tylko cenę w złotych jak taką opcję sobie wyświetlisz. Możesz zapłacić kontem w banku PL złotówkowym, ale tak czy siak bank Ci to przewalutuje po kursie banku... Na geekbuing jeśli to jest hk stock nie ma możliwości wysyłki bez VATu. 

Tu masz ich wysyłkę:

http://www.geekbuying.com/help/payment_and_shipping/shipping_guide

Jeśli chcesz bez VATu to ja wczoraj zamówiłem na IBG z ubezpieczeniem od vatu. Jeśli coś zapłacisz, to piszesz do nich i oni Ci kasę oddają. Tylko nie wiem jak to cenowo będzie wyglądać w przypadku Twojego telefonu...

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ubezpieczenie od VAT na IBG 5% wartości zamówienia. Niestety IBG nie posiada już czarnej wersji Mi5.

Przeszukaj forum, a wszystko Ci się rozjaśni.  

Edytowane przez byczkins
  • 0
Opublikowano

No faktycznie wszytsko wyjaśnione jest wystarczyło forum przegrzebać dokładniej :) teraz pytanie czy czekać na pojawienie się czarnej wersji czy kupić białą. Jeszcze gdzieś się doczytalem że wystarczy napisać do nich e-maila żeby wysłali przesyłkę jako prezent z życzeniami i bez ubezpieczenia przed VAT-em się uda, fakt że posty o tym były stare, więc może ktoś wie jak to jest teraz? 

• 0
Opublikowano (edytowane)

Czarny na IBG już prawdopodobnie się nie pojawi. Ponoć Xiaomi zakończyło produkcję Mi5 ze względu na Mi5s. 

IBG chyba wszystkie paczki już wysyła zapakowane jako prezent z deklaracja produktu o niskiej wartości, ale zdarzają się przypadki, że przesyłka i tak zostanie "ovatowana". Więc wybór należy do Ciebie, można zaryzykować, albo zapłacić ubezpieczenie i spać spokojnie :P 

Edytowane przez byczkins
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...