Gość Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam Czy jeśli telefon naładuje się do końca, to czy potem dopływ prądu jest odcinany? W przypadku Power banku 10400 mAh tak się dzieje, ale jak na taki porządny telefon to też warto byłoby odcinać, skoro jeśli ustawię go do ładowania na noc, a on naładuje się w 1-2 godziny max i potem pozostałe kilka godzin dalej niepotrzebnie ładuje. Dioda się nadal świeci po pełnym naładowaniu, ale telefon się nie nagrzewa. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się wyłączyć gdzieś zamienianie pewnych znaków na ikonki przypominające karty? Chodzi mi o między innymi takie symbole w białych prostokątach jak serduszka, wino i niektóre symbole z płcią, strzałkami > < na fioletowo?
Ari93 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Co do ladowania to wydaje mi sie ze nie doplyw pradu jest odcinany bo rano bys widzial np 95% baterii a sama bateria jest odcinana i telefon na swoje "biezace" potrzeby ciagnie z ladowarki a nie baterii i troche odbiegne od tematu, baterie mamy litowo polimerowa? Bo na baterii same chinskie znaczki a gdzies wyczytalem chyba ze li-poly a nie li-ion widzialem
Lalo Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Co do ladowania to wydaje mi sie ze nie doplyw pradu jest odcinany bo rano bys widzial np 95% baterii a sama bateria jest odcinana i telefon na swoje "biezace" potrzeby ciagnie z ladowarki a nie baterii i troche odbiegne od tematu, baterie mamy litowo polimerowa? Bo na baterii same chinskie znaczki a gdzies wyczytalem chyba ze li-poly a nie li-ion widzialem Ale głupoty piszesz... U mnie w mi 2a jest li-ion, power bank 10400 li-ion, i9300 li-ion, galaxy nexus li-ion, galaxy s advance li-ion, i9000 li-ion, nie możliwe, ze w hongmi macie li-poly. Bankowo litowo-jonowe. Bateria jak się naladuje nie przyjmie więcej prądu i ciągnie z ładowarki. Power bank również po naladowaniu nie przyjmie prądu.
Ari93 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Ale głupoty piszesz... (...) no wlasnie widze... pisalem z telefonu to zdanie na 2 razy i odrazu wyslalem bez sprawdzenia ;p co do baterii to faktycznie, w kilku zrodlach jest o jonowej za to mi3 ma polimerowa stad moze to przewidzenie swoja droga ciekawe czemu wszedzie jonowa laduja... juz w mojej staruskiej nokii n73 mialem polimerowa, troche lat minelo wiec powinno to juz byc standardem
Lalo Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 no wlasnie widze... pisalem z telefonu to zdanie na 2 razy i odrazu wyslalem bez sprawdzenia ;p co do baterii to faktycznie, w kilku zrodlach jest o jonowej za to mi3 ma polimerowa stad moze to przewidzenie swoja droga ciekawe czemu wszedzie jonowa laduja... juz w mojej staruskiej nokii n73 mialem polimerowa, troche lat minelo wiec powinno to juz byc standardem Nadal głupoty bo również w m3 jest litowo jonowa. W LG g2 jest li-po.
Ari93 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 z tego co widze zdania sa podzielone... (google ;p) a okreslenie "Li-ion polymer" oznacza w koncu jonowa czy polimerowa?
Lalo Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 z tego co widze zdania sa podzielone... (google ;p) a okreslenie "Li-ion polymer" oznacza w koncu jonowa czy polimerowa? Litowo-jonowa polimerowa li-po rodzaj akumulatora litowo-jonowego http://pl.wikipedia.org/wiki/Akumulator ... polimerowy Litowo-jonowa li-ion http://pl.wikipedia.org/wiki/Akumulator_litowo-jonowy
Rekomendowane odpowiedzi