sibul Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Jak wiemy MI2s ma wbudowany sterownik CD-ROM. Rom Miuipolska ma usunięte iso ze względu na rozmiar pliku. Ścieżka tego pliku to /data/media/cdrom_install.iso Ściągamy dystrybucje ubuntu:http://www.ubuntu.com/download/desktop Zmieniamy nazwę iso na cdrom_install.iso i wklejamy do "/data/media/cdrom_install.iso" Podłączamy kabel usb do komputera Przed uruchomieniem najlepiej przejść do zakładki Opcje programistyczne i zaznaczyć lub odznaczyć Ustawienia programistyczne. Musimy się zmieścić w czasie. Wciskamy klawisz ESC lub F12 ( bootmenu ) przy starcie systemu i wybieramy Linux File-storUbuntu działanie: Można mieć szybki system zawsze ze sobą, podejść do komputera odpalić program do naprawiania partycjonowania i inne to tylko od was zależy jaki system wykorzystacie. Podobną rzecz można zrobić wykorzystując DriveDroid w google play. Można instalować większe obrazy itp.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.softwarebakery.drivedroid&hl=pl Edytowane 16 Maja 2014 przez sibul
Ari93 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 oo a jednak ;D i wlasnie cos takiego kiedys kombinowalem zrobic... za iso pewnie mozna tez wstawic instalke win XP zeby zainstalowac np na netbooku ktory nie posiada fizycznego napedu ;p z win vista/7/8 pewnie juz sie nie uda bo miejsca nie starczy...
sibul Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jak chcesz większe obrazy to trzeba ścieżkę zmienić, ale lepiej skorzystać z tego programu DriveDroid
Renegade Opublikowano 17 Lutego 2014 Opublikowano 17 Lutego 2014 Jak duży może być ten obraz ISO bez zmieniania ścieżki ? i w razie czego, w którym pliku tą ścieżkę się zmienia ?
sibul Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Opublikowano 17 Lutego 2014 700-800 Mega, ale jeżeli użyjesz DriveDroid to tyle ile pamięci w telefonie
Renegade Opublikowano 17 Lutego 2014 Opublikowano 17 Lutego 2014 Mam teraz 860MB, ale chciałbym wiedzieć ile mogę , a gdzie jest zapisana ścieżka montowania tego ISO ?
sibul Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Opublikowano 17 Lutego 2014 Plik: init.qcom.usb " target=`getprop ro.product.device` cdromname="/sdcard/cdrom_install.iso" cdromenable=`getprop persist.service.cdrom.enable` "
Renegade Opublikowano 17 Lutego 2014 Opublikowano 17 Lutego 2014 Dzięki, zastanawia mnie tylko to, w pliku: init.qcom.usb.rc mam taki wpis: write /sys/class/android_usb/android0/f_mass_storage/lun/file /data/media/cdrom_install.iso a w pliku init.qcom.usb.sh taki: target=`getprop ro.product.device` cdromname="/system/etc/cdrom_install.iso" cdromenable=`getprop persist.service.cdrom.enable` Co wskazywałoby, że obecna ścieżka czytana jest z init.qcom.usb.rc, a nie init.qcom.usb.sh. Popraw, mnie jeżeli się mylę ?
sibul Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Opublikowano 20 Lutego 2014 Ekperymentuj powodzenia... Jak się upewnij to napisz na forum
Rekomendowane odpowiedzi