Skocz do zawartości
  • 0

Który model telefonu ma najlepszy aparat fotograficzny

Pytanie

Opublikowano

Witam

Proszę o info który model telefonu MIUI ma najlepszy aparat ?

Zastanawiam się nad ewentualnym zakupem telefonu od MIUI, aktualnie przymierzam się do zakupu GALAXY a5 2016

Jeśli któryś z modeli telefonów MIUI będzie miał lepszy lub na podobnym poziomie zdecyduję się na telefon od MIUI (budżet to około 1300zł).

Aparat będzie używany w celach dokumentacji realizacji wykonanych zleceń (galeria) oraz fotografowanie produktów jeśli będą miały wady do dokumentacji reklamacyjnej ( fotografie rys itp. czyli makro jest ważne)

Czy ktoś może coś napisać o telefonie Xiaomi Redmi Pro ?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

hmmm nie brałem innego tel pod uwagę ale zastanowię się.

Ale tu pojawia się inna kwestia Samsunga już brał bym dawno ale mam jeszcze obawy do ilości ram-u czy 2 GB to czasem nie za mało.

Proponowany model telefonu moto x play również ma 2 GB.

W takim razie proszę jeszcze o sugestie jaki jeszcze inny model spełniał by kryteria:

* ładny wyświetlacz niekoniecznie 5,5 cala

* RAM 3GB

* bateria fajnie by było gdyby miała pojemność około 4000 jeśli nie to 3000-4000

* już wspomniany aparat

* cena w okolicach 1300zł

Między czasie wczoraj wskoczyła recenzja Xiaomi Redmi Pro

nad którym się zastanawiałem ale jak się okazuje Miui nic się nie nauczyło i dalej stosuje ten sam aparat który robi podobno przeciętne zdjęcia

Edytowane przez dziadek-NET
  • 0
Opublikowano

Dla mnie najlepsze zdjęcia zawsze robiły Samsungi z serii Galaxy. Jeśli chodzi o Xiaomi to miałem trzy telefony tej firmy i żaden nie robił rewelacyjnych zdjęć. Podobne mam zdanie o obecnym telefonie, Redmi 3 pro. Dlatego kupiłem profesjonalny aparat cyfrowy. Zdjęcia jakie nim zrobiłem w wakacje w Chorwacji do dzisiaj wywołują szok u moich znajomych i nie wierzą, że je osobiście zrobiłem. Wracając do tematu to jeśli chcesz dobry aparat do zdjęć w telefonie to raczej poszukaj jakiegoś modelu Samsunga, albo innej firmy. A ja to bym na Twoim miejscu kupił tańszy model Xiaomi np. Redmi Note 3 Pro, który napewno zdjęć profesjonalnych nie będzie robił, ale na codzień wystarczy do okazyjnie zrobionych fotek. Za pozostałą kwotę kupił bym cyfrowy, kompaktowy aparat który zmiescisz w kieszeni, a który napewno zrobi dużo lepsze zdjęcia niż każdy telefon w tym budżecie, który masz. Pozdrawiam

Wysłane z Redmi 3 pro

• 0
Opublikowano

Jak u was z zasięgiem WiFi w Redmi Note 3 Pro

Podobno Galaxy a5 2016 ma słaby zasięg WiFi ze względu na szkło na pleckach, nie wiem jak to jest w Galaxy S6 (może podobnie ?)

Zagapiłem się i skończyła mi się umowa i szybko muszę coś podpisać.

Miałem plan chyba z tego z korzystam, kupię parę telefonów po testuję i oddam ma 14 dni na to :)

Redmi Note 3 Pro  jest ok tylko nie wiem czy będzie przeszkadzał mi czytnik na pleckach z przodu jest wygodniej.

Czy w Redmi Note 3 Pro można zablokować dostęp do programu / katalogu za pomocą czytnika linii papilarnych ?

Podobno taka funkcja jest Redmi Pro 

Cym różni się Redmi 3 Pro   od   Redmi Note 3 Pro  ?

Który wybrać, który jest bardziej wspierany przez MiUi Polska  ?

• 0
Opublikowano

Zasięg wifi działa bardzo dobrze, u siebie malowałem płot i muzyka streamowała mi się z Tidala za pomocą WiFi (celowo wyłączyłem transfer danych, by sprawdzić działanie zasięgu) i nic nie przerywało, a ogrodzenie mam jakieś 10m od domu.

Mogę się zgodzić, że czynnik z przodu jest bardziej praktyczny, w końcu w samochodzie zdecydowanie lepiej odblokować telefon wtedy czytnikiem, ale podczas normalnego użytkowania jest to bez różnicy czy odblokowujesz z przodu czy z tyłu (przynajmniej dla mnie).

Tak, można blokować dostęp do aplikacji za pomocą czytnika.

Wielkością wyświetlacza, rozdzielczością, procesorem (wydajnością), aparatem. W każdym tym aspekcie RN3 Pro jest lepszy bądź większy. Są tak samo wspierane. Ja bym brał Redmi Note 3 Pro.

PS: Nie stawiaj spacji przed pytajnikami, źle się to czyta :)

Tapnięte z mojego Redmi Note 3 Pro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...