Kewid Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam. Wczoraj doszedł do mnie nowy Xiaomi redmi note 3 pro z wgranym systemem oficjanym (MIUI 7.5 | Stable 7.5.2.0 (LHOCNDE)), na którym jedynie znajduje się język angielski i Chiński. Mam kilka pytań: 1. Czy mogę wgrać global MIUI lub coś co ułatwi korzystanie z telefonu?(Mam zablokowany bootloader) Jeżeli tak to proszę o jakiś link do poradnika. Wiem że są poradniki natomiast czasami różnią się sposobami oraz nie wiem czy trzeba mieć odblokowany ten bl czy nie. 3. Czy jeżeli wgram jakiś rom na zablokowanym bootloaderze potem będę mógł zmienić na MIUI Polska? Złożyłem już wniosek o odblokowanie ale jestem człowiekiem niecierpliwym i chciałbym móc trochę poużywać więcej telefonu niż przeglądanie chrome i face (bo messengera nie mogę nawet zainstalować). 2. Dlaczego gdy pobiorę Google Services przy próbie instalacji Google Play wyskakuje błąd i czy zmiana oficjalnego romu na inny naprawi problem? W sumie na razie więcej pytań nie mam, może potem coś jeszcze dopiszę. Z góry dziękuję za jakiekolwiek przybliżenie mnie do tematyki
luki! Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi