Hydrant Opublikowano 5 Grudnia 2013 Opublikowano 5 Grudnia 2013 W jaki sposób ładuje się mi2s bo patrze na ibuygou chce kupić od razu z baterią 3100 mah tylko tam są dwie propozycje jedna za 30 (zaokrąglam) $ a druka za 35$ chyba różnią się tym że jedna ma ładowarkę tylko patrząc na zdjęcia nie mogę skumać jak to się podłącza ??
Lalo Opublikowano 5 Grudnia 2013 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Ma przewód i do gniazdka taka stacjonarna. Wysłane z mojego MI 2A
Hydrant Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2013 Czyli nie trzeba wyciągać baterii z telefonu tak ?? uff
Lalo Opublikowano 5 Grudnia 2013 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Baterie trzeba włożyć w ładowarke stacjonarna, wyciągnąć z telefonu. Ale przecież można ładować tez w telefonie. Także to taka ładowarka dla ludzi co zmieniają sobie akumulatory. Wysłane z mojego MI 2A
u0ne Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc dołączę się tutaj, bo też o ładowanie chodzi Jak ładować, aby żywotność baterii była najlepsza/najdłuższa? Ludzie mówią, żeby ładować od 20% do 80%. Tak więc lepiej jeśli zostawię telefon na noc bez ładowarki, rano troszeczkę podładuję, wrócę z pracy/szkoły z 30-40%, podpiąć do ładowania, odłączyć odpowiednio i zostawić do wieczora/rana? Czy nie ma sensu się w takie rzeczy bawić i podpinanie na całą noc nie szkodzi tak bardzo
Lalo Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 To czytałeś jakieś głupoty. Ladujesz jak chcesz, kiedy chcesz i pod ładowarką może być ile chcesz. Wysłane z mojego MI 2A
Hydrant Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2013 Mi się wydaje że już nie ma baterii że jak odłączysz szybciej to potem zmniejszy się jej czas działania
Lalo Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Ni-MH, Ni-Cd nie są używane już dawno temu w telefonach, te baterie się formatowalo itd. Teraz mamy Li-On i wszystkim zarządza elektronika. Wysłane z mojego MI 2A
marcoo Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Ja słyszałem, że wystarczy nie rozładowywać do końca baterii czyli już np. przy 5% ładować dalej , o nie ładowaniu do pełna nic nie słyszałem , zresztą to by była głupota bo bateria 2000 naładowana w 80% daje tyle co bateria 1600MaH czyli trochę słabo , nie po to taka jest bateria, żeby tego nie wykorzystać , to tak jakby ktoś kupił lambo i nie przekraczał ograniczeń prędkości , da się ale trochę szkoda możliwości:D
brazil Opublikowano 12 Grudnia 2013 Opublikowano 12 Grudnia 2013 ludzie jak sobie na własny rozumek przetłumaczą to zawsze zabawnie wychodzi jeśli porównujesz do samochodu to jest to porównanie takie: zalanie baku na 100% lub na 80% PS. A tak, to mój pierwszy post więc witam wszystkich
Rekomendowane odpowiedzi