Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jaki sposób ładuje się mi2s bo patrze na ibuygou chce kupić od razu z baterią 3100 mah tylko tam są dwie propozycje jedna za 30 (zaokrąglam) $ a druka za 35$ chyba różnią się tym że jedna ma ładowarkę tylko patrząc na zdjęcia nie mogę skumać jak to się podłącza ??

Opublikowano

Baterie trzeba włożyć w ładowarke stacjonarna, wyciągnąć z telefonu. Ale przecież można ładować tez w telefonie.

Także to taka ładowarka dla ludzi co zmieniają sobie akumulatory.

Wysłane z mojego MI 2A

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc dołączę się tutaj, bo też o ładowanie chodzi

Jak ładować, aby żywotność baterii była najlepsza/najdłuższa? Ludzie mówią, żeby ładować od 20% do 80%. Tak więc lepiej jeśli zostawię telefon na noc bez ładowarki, rano troszeczkę podładuję, wrócę z pracy/szkoły z 30-40%, podpiąć do ładowania, odłączyć odpowiednio i zostawić do wieczora/rana? Czy nie ma sensu się w takie rzeczy bawić i podpinanie na całą noc nie szkodzi tak bardzo :D

Opublikowano

Ni-MH, Ni-Cd nie są używane już dawno temu w telefonach, te baterie się formatowalo itd. Teraz mamy Li-On i wszystkim zarządza elektronika.

Wysłane z mojego MI 2A

Opublikowano

Ja słyszałem, że wystarczy nie rozładowywać do końca baterii czyli już np. przy 5% ładować dalej , o nie ładowaniu do pełna nic nie słyszałem , zresztą to by była głupota bo bateria 2000 naładowana w 80% daje tyle co bateria 1600MaH czyli trochę słabo , nie po to taka jest bateria, żeby tego nie wykorzystać , to tak jakby ktoś kupił lambo i nie przekraczał ograniczeń prędkości , da się ale trochę szkoda możliwości:D

Opublikowano

ludzie jak sobie na własny rozumek przetłumaczą to zawsze zabawnie wychodzi :)

jeśli porównujesz do samochodu to jest to porównanie takie: zalanie baku na 100% lub na 80%

PS. A tak, to mój pierwszy post więc witam wszystkich :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...