Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

czy ktoś z forumowiczów kupował telefon Xiaomi u użytkownika AMmarket na Allegro? Link do profilu -> http://allegro.pl/show_user.php?uid=41912102 Akurat chciałbym skorzystać z jego oferty, niby gwarancja jest serwisowa, ale użytkownik ma niewiele opinii. Z tego co widziałem Redmi 3 kupiło u niego ok 150 osób to może warto się skusić :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi

Edytowane przez mgralien
Opublikowano

Widzę już kolejny sklep/użytkownik, którego znalazłem ze złymi opiniami. Chociaż w sumie nie spodziewałem się innej odpowiedzi :/ Szkoda bo akurat mało sklepów ma redmi 3 pro w sensownej cenie

Opublikowano

Xiaomi i tak są tanimi telefonami, porównaj z konkurencją co daje za tą cenę. Czy warto kisić 50zł aby później mieć problemy? 

Z IBG z ubezpieczeniem od VATu to jakiej 870zł ze spemalla z wysyłką pomijającą VAT to jakies 800zł.

Opublikowano

No ja niestety(stety) potrzebuję faktury VAT, więc musi to być wysyłka w polskim sklepie :) No ale pewnie sobie ich odpuszczę. Zostaje ryzyko i wybór xiaomi.com.pl albo technos albo coś innego w porównywalnej cenie. No jak ktoś ma farta to widzę kupuję i jest ok. Gorzej pewnie jak są jakieś zwroty, gwarancje itp

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry.

To mój pierwszy post na forum, ale wypowiem się w tym temacie.

13 kwietnia, po wcześniejszym kontakcie ze sklepem i upewnieniu się że telefon który chcę kupić mają faktycznie na stanie, kliknąłem w "Kup teraz" oraz dokonałem zapłaty. Przesyłka została nadana dnia następnego, a dzisiaj czekam na dostawę (FedEx).

AMmarket to to samo co TopKamerki.pl.

---

Telefon dotarł. Przesyłka zapakowana ok. W zestawie brak przejściówki do ładowarki o której była mowa w aukcji (będę to wyjaśniał po weekendzie).

Wgrana wersja MIUI: Global 7.1, 7.1.1.0.0(LHPCNCK)

Edytowane przez areh
Opublikowano (edytowane)
Dnia 15.04.2016 o 09:19, Bohyn napisał:

Będziesz czekał na telefon jakby szedł z chin. Do tego jak uda Ci się dodzwonić w sprawie tej "gwarancji" to będzie sukces.

Na jakiej podstawie tak piszesz? Poluję właśnie na mi4c i też znalazłem tego allegrowicza, ma najlepszą cenę w tym momencie

Edytowane przez sh4rky
Opublikowano

Na podstawie negatywnych i neutralnych ocen oraz średniej oceny z czasu dostawy. Nawet w pozytywnych są opinie o 3 tygodniach czekania oraz kilka wyjątków potwierdzających regułę (czyli im szybko przyszły).

Opublikowano

Jak pisałem wcześniej - w przesyłce brakowało przejściówki do ładowarki. Sprzedawce o tym fakcie poinformowałem poprzez formularz dostępny na ich stronie, oraz, po braku jakiejkolwiek reakcji, mailowo. Poprosiłem też o wysyłkę na inny adres niż wysyłany był telefon. Odpowiedzi jakiejkolwiek brak, ale brakujący element został wysłany, tylko że nie na adres na który prosiłem. Irytujący trochę ten brak odpowiedzi, ale na plus czas wysyłki (piszę o całości). Całość ogólnie na plus.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zamówiłem u tego użytkownika Xiaomi Mi4 16 maja i już dwa dni potem przywitałem kuriera.

Telefon był dobrze zapakowany(Mam folii bąbelkowej do zabawy na dwa dni). Urządzenie jest oryginalne i w pełni sprawne. Jedynie wymagał zmiany zainstalowanego romu który był w 1/3 polski, w 1/3 angielski i w 1/3 krzaczasty... W zestawie była obiecane przejściówka do ładowarki oraz szkło ochronne, ale zamiast etui znalazłem dwie sztuki folii na wyświetlacz.

Końcem końców pozytywnie oceniam.

Opublikowano

Tragiczna firma.

Zamówiłem telefon Mi4C. Koloru, który chciałem nie było na stanie, ale telefonicznie powiedziałem, że mogę poczekać parę dni na dostawę (mogliby o tym napisać na aukcji, że nie ma..). Dwa dni później dostałem telefon w wersji kolorystycznej nie tej co chciałem oraz bez przejściówki do gniazdka. Od dwóch tygodni dzwonię i próbuje zareklamować produkt, co dzwonię to odbiera inna osoba, zapewnia mnie, że wyśle kuriera, wymyśla różne (teoretycznie zadowalające rozwiązania), ale gdy dzwonie kolejnego dnia to nikt nic o tym nie wie.

Odesłałem produkt paczkomatem, potwierdziłem telefonicznie, że dostali moją paczkę i teraz czekam aż przyślą to co chciałem i kompletne... Dwa dni temu ponoć została paczka nadana ale żadnego słuchu o tym nie ma.

O dostaniu odpowiedzi na maila można pomarzyć.

Bardzo odradzam. Ta firma to jakiś dowcip. Zero organizacji.

• 3 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...