rychu27 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Mam problem z instalacją niektórych aplikacji z Google Play. Jedna z aplikacji zainstalowana dawno temu, zakupiona pełna wersja nie aktualizuje się od kilku miesięcy. Przy próbie aktualizacji zwraca komunikat " nie można zaktualizować tej aplikacji błąd -3)". Kiedyś sądziłem, że po prostu brak miejsca w pamięci i w tym kierunku poszukiwałem rozwiązań. Odinstalowalem po kilka apek -bez rezultatu. Inne aplikacje mogę zainstalować, ta nie daje się zaktualizować. Kontaktowałem się z producentem apki -zalecił mi czyszczenie pamięci sklepu, odinstalowanie konta i samej apki sklepu i powrót. Nic to nie pomogło. Z kolejną aplikacją, konkretnie do konfiguracji mobiusa - problem nie można zainstalować -błąd -3. Ale istnieje ta aplikacja w sieci zaciągnęłem i o dziwo udało się zainstalować. Po kilku dniach pojawiła się aktualizacja. Wywala kolejny raz ten sam błąd. Nowsza wersja "z zewnątrz " instaluje się. Problem dotyczy wybiórczo niektórych aplikacji. Zwróciłem się do googla po pomoc przeszedłem jeszcze raz kroki z kontrolą wszystkich ustawień i dostałem na maila następne kroki bo rozmowa nie mogła być kontynuowana. " Proszę sprawdzić dostępność aktualizacji systemu Android urządzenia: 1. Proszę wybrać kolejno Ustawienia > System > Informacje o telefonie > Aktualizacje systemu. 2. Jeśli dostępne są aktualizacje systemu, proszę je zaktualizować. Jeśli problem nie zniknie, proszę odinstalować i zainstalować aktualizacje aplikacji Sklep Play: 1. Proszę wybrać kolejno Ustawienia > Urządzenie > Aplikacje > Wszystkie > Sklep Google Play. 2. Kliknąć „Odinstaluj aktualizacje”. To przywróci pierwotną wersję aplikacji Sklep Google Play fabrycznie zainstalowaną na urządzeniu. 3. Uruchomić aplikację Sklep Google Play, a następnie przejść na ekran główny na telefonie. 4. Poczekać 5-10 minut, aż aplikacja automatycznie się zaktualizuje. 5. Ponownie uruchomić aplikację Sklep Google Play. Aby sprawdzić wersję Google Play, proszę wybrać kolejno Ustawienia > Urządzenie > Aplikacje > Wszystkie, a następnie przewinąć w dół i kliknąć Sklep Google Play. Numer wersji będzie widoczny pod nazwą aplikacji. Na koniec proszę też sprawdzić, czy problem występuje w innych sieciach: 1. Proszę poszukać silnego sygnału (sieć Wi-Fi lub 3G/4G). 2. Przełączyć się z sieci Wi-Fi na sieć operatora komórkowego i odwrotnie. 3. Spróbować połączyć się z inną siecią Wi-Fi. Jeśli używa Pan sieci operatora komórkowego, proszę przenieść się w inne miejsce i spróbować połączyć. Problem może być też związany z synchronizacją konta Google. Aby usunąć konto Google z urządzenia: Proszę otworzyć Ustawienia na urządzeniu.Przewinąć w dół do sekcji „Konta” (lub „Konta i synchronizacja”) i kliknąć Google.Kliknąć nazwę konta, które chce Pan usunąć.Kliknąć przycisk menu (trzy kropki), a następnie wybrać Usuń konto.Powtórzyć te czynności w przypadku pozostałych kont na urządzeniu. Gdy już usunie Pan wszystkie konta oprócz jednego, proszę spróbować ponownie dokonać zakupu przy jego użyciu. Jeśli się uda, może Pan dodać więcej kont (pojedynczo), a potem spróbować dokonać zakupu na każdym z nich. Aby dodać kolejne konto do urządzenia: Proszę otworzyć Ustawienia na urządzeniu.Przewinąć w dół do sekcji „Konta” (lub „Konta i synchronizacja”).Kliknąć Dodaj lub symbol plusa i wybrać Google.Kliknąć Istniejące i zalogować się na odpowiednie konto Google.Wrócić do aplikacji Sklep Play i spróbować coś kupić. Możliwe, że jeśli te wskazówki nie pomogą, będzie konieczne przywrócenie telefonu do stanu fabrycznego. Jesli będzie Pan sobie życzył dokonania tej procedury, proszę dać mi znać, a wyślę Panu instrukcje, w jaki sposób bezstratnie przywrócić telefon do stanu fabrycznego, zachowując pliki dostępne na telefonie."(to fragment porady). Pozostało mi formatowanie fona. Pytanie.. Czy ktoś coś wie na ten temat, spotkał się z podobnym problemem? HM NOTE1 LTE
rychu27 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Dnia 14.04.2016 o 04:59, rychu27 napisał: No niestety, żadne porady suportu google nie uzdrowiły sytuacji, kazali mi zrobić przywrócenie do ustawień fabrycznych, bo (wg nich) to wina MIUI. Czy mógłbym prosić kogoś z Redmi Note LTE na pw. na doświadczalną próbną instalację kilku aplikacji ? Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez rychu27
Rekomendowane odpowiedzi