Xymox4AD Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 A to smutny dziś piąteczek Ostatnia aktualizacja dla naszego telefonu to MIUI 6.2.18. 18 luty 2016. Ciekawe czy dużo nas zostało?
baku1991 Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Dinozaury To i tak kawał czasu bądź co bądź, zwłaszcza, że mówimy o telefonie niegdyś mid-end
markus70 Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 To był mój pierwszy telefon z miui.. Szkoda Wysłane z aktualnego telefonu..
asffaf Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 Coś czuje że niedługo jego los podzieli redmi 1s
Numb Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 Mój Redmi 1 przeszedł w inne ręce 2 miesiące temu. Szczerze mówiąc to nie dziwię się Acidowi. Brakowało miejsca na partycji systemowej, więc trzeba było zmniejszać rozmiar, a to kosztuje czas. Nowe update i tak nic nie wnosiły. Telefon był raczej low-endem, mid to Note 3G. Co do 1S to raczej tak szybko to nie nastąpi. Jest z pół roku czy więcej młodszy i nie ma problemów z miejscem. Dodatkowo nie jest na mediateku.
Re4ctioN Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Ja jeszcze używam i pewnie z rok poużywam. Telefon w pełni sprawny jest i w bardzo dobrym stanie!
Jabol Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Ja nadal używam. Gdyby nie problem z miejscem do instalowania aplikacji to pewnie zastępstwa bym nie szukał a tak jestem niestety zmuszony
Numb Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Ja dalej bym używał i zbierał na Mi4c, ale w wyniku przypadku wziąłem Note 2 i jestem zadowolony
Jabol Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Mi4C nie lepiej już na S? Bardziej myślałem nad RR3 choć teraz też sie zastanawiam nad RN2 lub RN3 ale nie wiem czy nie za duże... No i ten MTK bo snap raczej za drogi...
Numb Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 O S jeszcze nic nie wiadomo jak z softem Redmi 3 byłby fajny gdyby nie Snap z serii 6xx... Co do rozmiaru to też się obawiałem. Jest duży, ale przez grubość nie jest źle, choć zdarza mi się używać trybu jednej ręki.
Xymox4AD Posted February 29, 2016 Author Posted February 29, 2016 A co jest tak źle ze snapem 6xx że tak Ciebie wstrzymało? Zanim wskoczę na Mi4 to chciałbym się pobawić Redmi 3.
yoqi Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 Jako już wkrótce ponad 2,5 letni, szczęśliwy posiadacz tegoż telefonu, dziękuję za dotychczasowe wsparcie
marcin19883 Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 O S jeszcze nic nie wiadomo jak z softem Redmi 3 byłby fajny gdyby nie Snap z serii 6xx... Co do rozmiaru to też się obawiałem. Jest duży, ale przez grubość nie jest źle, choć zdarza mi się używać trybu jednej ręki. No właśnie co jest nie tak? Wysłano z Xiaomi Redmi 2
Numb Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 Głównie temperatura i czas działania oraz 8 takich samych rdzeni, za które płacisz, a które nie działają na raz. Poza wyższymi taktami i GPU niewiele się różni od Snapa 410, a gry i tak mnie nie interesują. Chociaż Note 2 kupiłem przypadkiem i z braku kasy przed pokazaniem Redmi 3. Planowałem poczekać jeszcze na Mi4c, ale widzę, że Note 2 i tak jest wystarczający
cukru Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 2 godziny temu, Numb napisał: Głównie temperatura i czas działania oraz 8 takich samych rdzeni, za które płacisz, a które nie działają na raz. Poza wyższymi taktami i GPU niewiele się różni od Snapa 410, a gry i tak mnie nie interesują. Chociaż Note 2 kupiłem przypadkiem i z braku kasy przed pokazaniem Redmi 3. Planowałem poczekać jeszcze na Mi4c, ale widzę, że Note 2 i tak jest wystarczający Pozwolę sobie nieco odejść od głównego wątku, ale żadnego przegrzewania w Redmi 3 nie zauważyłem, czas pracy na baterii jest doskonały - nie wiem tylko ile tu zasługi pojemnej baterii a ile oszczędnego (bądź też nie) procesora. Ogólnie wydajność i tak jest lepsza niż można by się spodziewać w tej cenie. A rdzenie chyba jednak potrafią działać wszystkie naraz, ale nie wiem czy warto traktować screen jako wyrocznię.
grizzly Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 Mój hongmi ma się dobrze i działa swietnie. Zawsze szkoda aktualizacji zabezpieczeń. Macie sprawdzone aktualizowane romy?
Re4ctioN Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 Siedzę na ROMie sprzed miesiąca i tutaj moje pytanie: ostatni ROM nie sprawia problemów? Jak z baterią i stabilnością? Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka
Xymox4AD Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 Mam MIUI 6.2.18 od ~10 dni. Nie zauważyłem nic niepokojącego. Ale zaznaczam że nie mam FB itp. Zwykłe użytkowanie.
grizzly Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 U mnie czasem mruga ekran. Może trzeba skalibrować czujnik światła?
Numb Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Nie, to występuje od pierwszego ROM-u na KK. Występuje losowo i nie u wszystkich, więc pewnie ma związek z wersją urządzenia. U mnie najczęściej występowało po rozmowie tel.
grizzly Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 No to u mnie pojawiło się dopiero teraz dziwnym trafem.
SaLi Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Wciąż jeszcze używam i sobie chwalę! Bardzo żałuję, że znika wsparcie. Pytanie ile osób tak naprawdę jeszcze z niego korzysta, ale jeśli jest ich sporo to może jednak nie warto porzucać telefonu? Wiecie pewnie najlepiej ile pobrań softu mieliście z serwera. Może w takim razie inna formuła aktualizacji? Nie co tydzień, ale co miesiąc albo co kwartał? Dzięki temu nie zawaliło by Wam serwera zbyt mocno, a kilka/naście/dziesiąt/set ludzi pozostanie uśmiechniętych. Nie porzucajcie dzielnego i niezawodnego Redmi!
Numb Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Nie o to chodzi. Już z 4 miesiące temu Acid musiał sporo wycinać z ROM-u, bo zwyczajnie nie mieściło się partycji /system. MIUI się rozrasta, a myślę, że Acid nie ma czasu co tydzień na szukanie co można usunąć dla mało popularnego urządzenia. Nowe aktualizacje nic nie wnoszą do kernela, więc nie ma sensu dalej tego kontynuować.
SaLi Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Oczywiście rozumiem, że to wszystko kosztuje drużynę Miui Polska sporo zaangażowania i czasu. Chciałbym serdecznie podziękować za trud i ogrom pracy poświęcony aktualizacjom oraz okazywanie wielkiej pomocy w momencie pojawienia się jakichkolwiek problemów! Zawsze mogłem liczyć na konstruktywne uwagi i rady. Jeszcze raz dziękuję. Mimo wszystko szkoda, ale rozumiem, że dla kilku osób nie ma sensu tego dalej ciągnąć. 31 minut temu, Numb napisał: Nowe aktualizacje nic nie wnoszą do kernela, więc nie ma sensu dalej tego kontynuować. W takim razie automatycznie pojawia się pytanie czy jeśli pojawi się jakaś większa aktualizacja, która będzie wprowadzała jakieś istotne zmiany to jest szansa, że będzie wrzucona również dla pierwszego redmi?
Acid Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Nie. Patrz punkt wyżej co napisał Numb. Wysłano z Mi4c
funny2k10 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Wielka szkoda ale całkowicie rozumiem. Nie wiem czy ktoś miał taki problem ale po ostatniej aktualizacji (2.18) mój RR ma jakieś problemy z zarządzeniem pamięcią. Laguje przy odblokowywaniu ekranu, przy otwartych 3 aplikacjach i przełączaniu się miedzy nimi nagle aplikacje startują od zera (uciążliwe przy przeglądarce bo zamyka wszystkie strony i uruchamia tylko startową). Pewnie najlepszą opcją byłoby zrobić czysty install ale może coś jeszcze da się uratować
Gravis Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 Czy ten ostatni ROM jest stabilny i nie ma problemów jak ten wyżej? Znajomy siedzi na 5.8.6 i zastanawiam się czy warto zaktualizować.
Recommended Posts