Sylwester Nowaczyk Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Czy mógłby mi ktoś napisać najprościej jak się da, ile jest Romów na zablokowany bootloader na Redmi 3/3s? Teraz mam bodajże Miui 7.1.3 a chciałbym przejść na Miui 8. Czy jest Miui 8 na zablokowany bootloader na Redmi 3? Jeśli tak, to czy mogę prosić o link? Z góry dziękuję! Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Najprościej, jest jeden ten który masz rom xiaomi.eu i tylko dla Redmi 3. Są jakieś romy Manhit przerabiane z romów eu, ale chyba tylko z miui7. Od niedawna są chińskie romy global na zablokowany bl. Redmi 3s ma zupełnie inne romy od Redmi 3. Wszystko w kompendium wiedzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Czyli MIUI 8 na Redmi 3 z zablokowanym BL nie ma? Chodzi mi o global z tłumaczeniem od Acida. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 (edited) Nie ma od Acida, są global od Chińczyków. Ogólnie romy od Acida nie są na bazie romów global tylko china dev i nikt ich nie nazywa global. Chińczycy korzystają częściowo w swoich romach global z tłumaczeń Acida, nawet wymienili go w stopce romu. Edited September 30, 2016 by FromWP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 No właśnie o to mi chodzi. Czytałem że Chińczycy bazowali w wersji global na tłumaczeniu Acida. Stąd moje pytanie: Czy jest Miui 8 na Redmi 3 z zablokowanym BL? Jeśli tak, to czy mogę dostać link? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Szukam tego działu i nie mogę znaleźć. Może przez tego tapatalka. Mimo to dzięki Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 17 minut temu, Sylwester Nowaczyk napisał: Szukam tego działu i nie mogę znaleźć. Może przez tego tapatalka. Kompendium już masz, a tu linki do romów na zablokowany bl dla wszystkich tel: http://en.miui.com/a-234.html Wybierasz ten, bo najnowszy i chyba najlepszy: i instalujesz Miflashem w trybie download według poradnika. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 No i to jest odpowiedź! Wielkie dzięki! Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 No i to jest odpowiedź! Wielkie dzięki! Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Ale podesłałeś jemu Rom na Redmi 3s, a ze stopki wynika że ma redmi 3 bez s ==== Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Aha, ten ROM co podałeś w ramce to będzie dobry dla Redmi 3? Bo tam też jest 3s, a z tego co piszą, dla Redmi 3s jest inny ROM. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Ja mam Redmi 3 (2/16). I czy na pewno wszystkie z tego linku są na zablokowany bootloader? Może ktoś podać pewny link na najnowsze MIUI na mój zablokowany Redmi 3? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 1 godzinę temu, Sylwester Nowaczyk napisał: Aha, ten ROM co podałeś w ramce to będzie dobry dla Redmi 3? Bo tam też jest 3s, a z tego co piszą, dla Redmi 3s jest inny ROM. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Ja mam Redmi 3 (2/16). I czy na pewno wszystkie z tego linku są na zablokowany bootloader? Może ktoś podać pewny link na najnowsze MIUI na mój zablokowany Redmi 3? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Tak wszystkie z tego linku, tylko źle skojarzyłem, ty masz Redmi3 a ja wkleiłem Redmi3s. Czyli z linku pobierasz "Redmi3/Prime Latest Global Developer" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Wgrywać przez miflash ?Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 9 godzin temu, Sylwester Nowaczyk napisał: Wgrywać przez miflash ? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Tak, inaczej nie wgrasz. Tylko teraz się okazało, że ostatnia wersja 6.9.29 ma problemy z działaniem galerii i wszystkim co jest z nią związane. Albo poczekaj na nowszą wersję, albo poszukaj tej sprzed tygodnia czyli 6.9.22 która była ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 A czym różnią się "Latest Global Developer" od "Latest Global Stable"? Bo skoro obydwa są na zablokowany bootloader to może mógłbym wrzucić ten drugi? Może mi to ktoś spokojnie wytłumaczyć? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 W stable masz rzadziej aktualizacje, a w developer masz co tydzień. Stable są trochę do tyłu z nowościami dodanymi do interfejsu. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Ale jeden i drugi mogę wrzucić na zablokowany bootloader? Obydwa przez miflash, tak? Pytam ostatecznie, bo zaraz będę działał Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu TapatalkaI jeszcze dwie rzeczy... Rozumiem, że obydwa wrzucam przez miflash tą samą metodą i z tym samym miflashem? (Ver. 6.4.1) Znalazłem Global Developer z zeszłego tygodnia. Można go instalować? Dobre są opinie? Lepiej ten, czy wersja Stable?Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Oba przez Miflash. A ty zdecyduj, który chcesz wrzucić. Stable i mieć OTA raz na dwa trzy miesiące czy dev i mieć OTA co tydzień, nowe funkcje i czasami nowe błędy Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 46 minut temu, Sylwester Nowaczyk napisał: Ale jeden i drugi mogę wrzucić na zablokowany bootloader? Obydwa przez miflash, tak? Pytam ostatecznie, bo zaraz będę działał Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka I jeszcze dwie rzeczy... Rozumiem, że obydwa wrzucam przez miflash tą samą metodą i z tym samym miflashem? (Ver. 6.4.1) Znalazłem Global Developer z zeszłego tygodnia. Można go instalować? Dobre są opinie? Lepiej ten, czy wersja Stable? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Global dev z 6.9.22 jest ok, 6.9.29 lepiej pominąć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Wrzuciłem jednak Stable. Wszystko się udało, choć szło dość długo. Jeszcze raz wielkie dzięki! Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Ciekawe czy prawda, czy jednak kaczka dziennikarska http://www.tablety.pl/android/2016-10-06/xiaomi-miui-9-android-7-0-nougat/====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Nie no, ten "screenshot" wcale nie wygląda na fejka Nie twierdzę że Xiaomi nie wypuści buildów na androidzie 7, ale ten MIUI9 który widzimy na obrazku to jest obraza inteligencji czytelnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axle Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 hej, mam pytanie, mam MIUI 7.4 by xiaomi.eu, 6.5.19 (rozwojowa). Chce zainstalowac aktualizacje zeby miec miui 8 ale wywala mi cos takiego: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 hej, mam pytanie, mam MIUI 7.4 by xiaomi.eu, 6.5.19 (rozwojowa). Chce zainstalowac aktualizacje zeby miec miui 8 ale wywala mi cos takiego:Proponuję pobrać na nowo Rom ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk hej, mam pytanie, mam MIUI 7.4 by xiaomi.eu, 6.5.19 (rozwojowa). Chce zainstalowac aktualizacje zeby miec miui 8 ale wywala mi cos takiego:Ale pokaż jeszcze Screenshot z informacji o telefonie aby sprawdzić ten twój soft ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axle Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 podsyłam Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 podsyłamWersję masz dobrą więc pobierz Rom na nowo i jeszcze raz zainstaluj przez TWRP. W ustawieniach twrp sprawdź czy przypadkiem nie masz włączonej weryfikacji pliku ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axle Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 (edited) poszło, ściągnąłem inna wersję z innego serwera, do tego ściągnąłem windowsem plik zip bo jak ściągałem ten poprzedni na macu to automatycznie mi się rozpakowywał, późńiej go spakowałem do zip i wgralem na telefon. udalo sie zainstalować normalnie przez aktualizacje dzięki za zainteresowanie i pomoc Edited October 29, 2016 by Axle Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Panowie czy ktoś próbował tego sposobu na pozbycie się gapps z global devhttp://en.miui.com/thread-422497-1-1.htmlU mnie niestety nie działa pod wszystkimi Install App mam wygaśnięty przycisk wyłącz Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dasJedrzej Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Panowie, jak tam nowe devy chodzą? ja siedzę cały czas na 6.11.3 bo co czytam changelogi to tylko nougat tu, mi 5 to, mi 5 tamto...są jakieś usprawnienia dla nas? i jak wydajność i bateria? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Mieliście najnowszą aktualizację w ten piątek dla swoich Redmi 3 Pro?(24.02.2017) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waterloo Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Mieliście najnowszą aktualizację w ten piątek dla swoich Redmi 3 Pro?(24.02.2017)Jeżeli chodzi Ci o global dev to aktualizacje zostały wstrzymane bo wyszły jakieś błędy. Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 2 minuty temu, Waterloo napisał: Jeżeli chodzi Ci o global dev to aktualizacje zostały wstrzymane bo wyszły jakieś błędy. Sent from my Redmi 3 using Tapatalk Dokładnie o ten. Dzięki za info-nawet nie wiedziałem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tofic Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 (edited) Witam, Czy tylko ja mam takie problem po aktualizacji do wersji z dnia 24.02.2017 że po odebraniu telefonu rozmowa jest na głośniku? telefon REDMI 3 Edited February 26, 2017 by tofic Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 16 minut temu, tofic napisał: Czy tylko ja mam takie problem po aktualizacji do wersji z dnia 24.02.2017 że po odebraniu telefonu rozmowa jest na głośniku? telefon REDMI 3 A sam restart telefonu na to nie pomaga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tofic Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 nie, kilka razu juz uruchomilem telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 Dnia 9.02.2017 o 06:48, grzegorz.lki napisał: Panowie czy ktoś próbował tego sposobu na pozbycie się gapps z global devhttp://en.miui.com/thread-422497-1-1.html U mnie niestety nie działa pod wszystkimi Install App mam wygaśnięty przycisk wyłącz Spróbowałem przed chwilą na Redmi 3s i ostatnim Global dev, zadziałało. Odinstalować sie nie da, ale można zrobić "disabled". Celowo napisałem po angielsku, bo zadziałało dopiero po zmianie jezyka systemu na eng (pojawiły się to dodatkowe settings z Activity Launcher gdzie można wyłączyć jakąś aplikację). A tu dowód na to że nie ściemniam, dwa programy Googla unieszkodliwiłem: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts