Kenshin Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 (edited) Dzień dobry Widzę, że podobne tematy były już poruszane na forum kilkukrotnie. Czytałem owe topici i żaden z nich nie rozwiał całkowicie moich wątpliwości, wiec postanowiłem założyć własny. Zamierzam kupić Mi 4. Myślałem dokładnie o tym https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi4-2gb-ram-16gb-rom-fdd-lte-black-and-white-6698.html W specyfikacji urządzenia na w. w. stronie jest opis częstotliwości sieci, który przedstawia się następująco: Quote Network: 4G FDD-LTE:1800/2100MHz 3G WCDMA : 850 /900 /1900 / 2100MHz 2G GSM : 850 /900 /1800 / 1900MHz Natomiast wg Wikipedii, pasmo LTE dla Orange (w tej sieci mam telefon) to 800Mhz. Czyli że w przypadku tego modelu, LTE by nie działało? Widziałem, że w przypadku niektórych modeli Xiaomi, ustawienie LTE było kwestią konfiguracji APN, jak jest jednak w przypadku tego konkretnego modelu? Chciałbym mieć pewność, że w telefonie, który kupię, wszystko będzie działało jak trzeba, zwłaszcza Internet. Edited February 20, 2016 by Kenshin Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Za dużo czytasz... A wystarczyłoby przeczytać różnicę między europejskim fdd LTE a np chińskim td-LTE. Fdd hula w Europie i jeśli masz tak oznaczony tel to będzie działać. Nie wglebiaj się w szczegóły bo herezje później wychodzą. Albo inaczej- poznaj szczegóły funkcjonowania sieci. Ledwo zakończył się przetarg na częstotliwości 800 Mhz, ledwo zaczęli budować (inny temat) a już pytanie czy na 800 będzie działać. Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 800MHz jest "w powijakach", u nas ogólnie stosuje się z tego co pamiętam 1800Hz (b1), więc będzie Ci hulać LTE ;-; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Mam Mi4 LTE z ibuygou.com oraz kartę z Orange i LTE śmiga aż miło 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenshin Posted February 20, 2016 Author Share Posted February 20, 2016 Problem rozwiązany. Dziękuję Wam za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts