Jump to content

Kolekcja fontów w MTZ

ZduneX25

Recommended Posts

• 3 weeks later...

3 fajne fonty z polskimi znakami. Mi szczególnie do gustu przypadł Calibri, używam go "od zawsze" w ebook readerze i bardzo sie ucieszyłem, jak znalazłem go dla MIUI :)

X.

PS. Nie maja podglądu na liście fontów, ale to w niczym nie przeszkadza ;)

Calibri_font.mtz

071915baeeikkn7iua9n7k.png.thumb.jpg

Nokia_Pure_font.mtz

071920j1xvs01ncccpbb26.png.thumb.jpg

Zegoe_font.mtz

071923go9ll0ay3z7z2g7b.png.thumb.jpg

Edited by Xanth
  • Like 5
  • Thanks 1

• 2 months later...

Aby czcionka np od Sony wyświetła się jako pogrubiona np w Gmailu to trzeba coś jeszcze ustawiać czy jak to jest?. Tylko w domyślnej mogę rozróżnić która wiadomość jest nowa a która już przeczytana

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Czcionki są w opcji wyświetlacza

9890284daf9c1f0922b3a7e597290923.jpg

====

Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk.

Ale ten krój czcionki jest chyba tylko w miui polska? Ja mam miui global i nie mam takiej zakładki

Jest jakaś inna możność zmiany czcionki?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Ale ten krój czcionki jest chyba tylko w miui polska? Ja mam miui global i nie mam takiej zakładki
Jest jakaś inna możność zmiany czcionki?

Nie pamiętam, bo global bardzo dawno temu używałem.

====
Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk.

Ciekawa sprawa bo u mnie trochę inaczej wygląda aplikacja motywy :

f81bf614a91064aefa35ffe0b1aa0f5c.jpg

Edit:

Poszukałam w Google

Wystarczy zmienić region na Indie i zakładka czcionka pojawia się, a później wrócić do regionu polska

• 3 weeks later...

Edit:

Poszukałam w Google
Wystarczy zmienić region na Indie i zakładka czcionka pojawia się, a później wrócić do regionu polska

Hmm.. No właśnie znalazłam to na angielskim forum, ale u mnie to nie działa.. Po zmianie regionu i ponownym uruchomieniu pojawiają się tylko w motywach dzwonki :)

Zainstalowalam iFonta ale żeby zainstalować czcionki muszę mieć roota.. Ech..:(

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...

Czy ktoś jest w stanie spolszczyć czcionkę Peace? Jest to czcionka nowa, z apki motywy - niestety z polskich znaczków jest tylko ó i ł, nic więcej - co mnie wk***ia, a bardzo przypadła mi ona do gustu. Ekran główny po ustawieniu tej czcionki (7.5.11 xiaomi.eu) w załączniku na dole. Ewentualnie spróbuję sam, tylko że nie wiem jak ;) zakładam że w MTZ jest odpowiedni plik czcionki ktory trzeba po prostu podmienić tak aby poszło - może jeszcze zobaczę...853696f544447f583b42c3361f3cf066.jpg

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

• 4 weeks later...
Dnia 20/06/2017 o 18:44, paveu napisał:

Ma ktoś może czcionkę z Samsunga, najlepiej S8? Może być pod TWRP lub w mtz, jest mi to bez różnicy.

jeśli chodzi ci o czcionkę systemową galaxy S8, to jest chyba Roboto Condensed, jest w poście wyżej

• Like 1

• 2 weeks later...

Pytanie pierwsze - dlaczego zamiast pobierania pliku .mtz otwiera mi się strona z milionem znaków i hieroglifów (np przy linku kilka postów wyżej dot roboto condensed)?

Pytanie drugie - czy ktoś wie, dlaczego znowu wyskakuje mi błąd dotyczący instalacji motywów z obcych źródeł, skoro założyłem konto, normalnie instalowałem czcionki, a teraz znowu nie mogę?

• Like 1

• 3 weeks later...

Mam konto designera, ale cały czas wyskakuje mi powiadomienie o braku wsparcia dla motywów ze źródeł trzecich. Problem pojawił się po formacie. Wcześniej wszystko działało. Już się wylogowywałem i logowałem ponownie. A motywy utworzone np Miui Theme Creatorem mi działają. Miał ktoś podobny problem?

• 2 weeks later...
Dnia 25.07.2017 o 16:24, Szarydds napisał:

Jak w temacie,  jak się pozbyć tego błędu?  Czytałem że można zalogować się jako Desiner na koncie xiaomi ale jakoś u mnie to nie działa.  Dajcie znać o co z tym chodzi 

Ja mam konto designera I każdy motyw mi Chula 

• 4 weeks later...

Hej , właśnie zainaugurowałam miui polska 9 i za cholerę nie mogę znaleźć jak zmienić czcionkę . Nie mogę zlazec opcji offline. Proszę o pomoc . Jak zmienić czcionkę w miui 9. Aha jeszcze jedna rzecz gdzie /jak szukać pliku z czcionkę? Znalazłam sobie super czcionkę ale brakuje w niej polskich liter.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka