paveu Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 Pracuję na Linuxie i korzystam z domyślnego programu do archiwów z Ubuntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted November 5, 2016 Share Posted November 5, 2016 a to czcionka zrobiona przeze mnie. może się komuś spodoba, zrobione z oryginalnej czcionki Skoda Sans Pro SkodaPro_Fonts.mtz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazmaster1 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Oj, nie ma polskich znaków. Ale dziękuję za chęci.Tapnięte z Mi4Ktoś wie dlaczego ja nie mam polskich znakow? Jak mam to ustawić? Problem rozwiązany. Nie tą czcionkę stosowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xanth Posted November 23, 2016 Share Posted November 23, 2016 (edited) 3 fajne fonty z polskimi znakami. Mi szczególnie do gustu przypadł Calibri, używam go "od zawsze" w ebook readerze i bardzo sie ucieszyłem, jak znalazłem go dla MIUI X. PS. Nie maja podglądu na liście fontów, ale to w niczym nie przeszkadza Calibri_font.mtz Nokia_Pure_font.mtz Zegoe_font.mtz Edited November 23, 2016 by Xanth 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Aby czcionka np od Sony wyświetła się jako pogrubiona np w Gmailu to trzeba coś jeszcze ustawiać czy jak to jest?. Tylko w domyślnej mogę rozróżnić która wiadomość jest nowa a która już przeczytanaWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Ja polecam ze swojej strony czcionke Coomeec, wygląda to jak odręczne pismo: https://drive.google.com/open?id=0B0IycTNp5FszY3BlOC1RRE9CZ3c Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 A działa pogrubienie? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 3 godziny temu, krzyzu napisał: A działa pogrubienie? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka U mnie? Przyznam że nawet nie sprawdzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sr0czyk Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Mam problem z wgrywaniem czcionek za pomoca motywów. Mam dostęp designera i po pobraniu czcionki gdy wczytuje ja w motywach nie wczytuje jej.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuPe Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Czy macie jakąkolwiek fajną czcionkę, na której działa pogrubienie np w gmail?Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Miałby ktoś podesłać Theme Manager. Apk? Próbowałem zamienić żeby wgrać czcionki ale nie mogę przywrócić za pomocą titanium backup. Mój rom to miui global stable 8.1.6.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0kti Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Instaluje mtz z motywach ale czcionek nigdzie nie mam, dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Instaluje mtz z motywach ale czcionek nigdzie nie mam, dlaczego? Czcionki są w opcji wyświetlacza ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mala_Mi Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Czcionki są w opcji wyświetlacza ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk. Ale ten krój czcionki jest chyba tylko w miui polska? Ja mam miui global i nie mam takiej zakładki Jest jakaś inna możność zmiany czcionki? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Ale ten krój czcionki jest chyba tylko w miui polska? Ja mam miui global i nie mam takiej zakładki Jest jakaś inna możność zmiany czcionki? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Nie pamiętam, bo global bardzo dawno temu używałem.====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkumek Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 Zmiana czcionki na global u Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mala_Mi Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Ciekawa sprawa bo u mnie trochę inaczej wygląda aplikacja motywy : Edit: Poszukałam w Google Wystarczy zmienić region na Indie i zakładka czcionka pojawia się, a później wrócić do regionu polska Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Wie ktoś w jakim katalogu znajdują się te ikonki? Ta druga występuje przy wielu procesach i aplikacjach. Czy wystarczy podmienić jedną, ze standardową nazwą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mziela Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Edit: Poszukałam w Google Wystarczy zmienić region na Indie i zakładka czcionka pojawia się, a później wrócić do regionu polska Hmm.. No właśnie znalazłam to na angielskim forum, ale u mnie to nie działa.. Po zmianie regionu i ponownym uruchomieniu pojawiają się tylko w motywach dzwonki Zainstalowalam iFonta ale żeby zainstalować czcionki muszę mieć roota.. Ech..Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Czy ktoś jest w stanie spolszczyć czcionkę Peace? Jest to czcionka nowa, z apki motywy - niestety z polskich znaczków jest tylko ó i ł, nic więcej - co mnie wk***ia, a bardzo przypadła mi ona do gustu. Ekran główny po ustawieniu tej czcionki (7.5.11 xiaomi.eu) w załączniku na dole. Ewentualnie spróbuję sam, tylko że nie wiem jak zakładam że w MTZ jest odpowiedni plik czcionki ktory trzeba po prostu podmienić tak aby poszło - może jeszcze zobaczę...Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Wystarczy wyciągnąć plik czcionki i go edytować odpowiednim programem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Ja do dorobienia polskich znaków używałem Font Creator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 Okej, thx. Spoglądne w wolnej chwili, znalazłem alternatywę od@fyme której wcześniej nie sprawdzałem (SjSecret ), jest może nawet lepiej niż tam.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted May 19, 2017 Share Posted May 19, 2017 witam jak ktoś posiada ciekawe ładne czcionki z polskimi znakami niech wrzuci do pobrania albo da linka z góry dziękuje i pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuben1ty Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 (edited) to i ja się dorzucę Helvetica Roboto Condensed Segoe UI Comfortaa edit: jeszcze Product Sans Edited May 31, 2018 by cuben1ty zmiana strony 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Moje znalezisko. Gosmic Sans, oczywiście w polskiej wersji (w podglądzie nie ma, jednak używam i są wszystkie polskie litery). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Ma ktoś może czcionkę z Samsunga, najlepiej S8? Może być pod TWRP lub w mtz, jest mi to bez różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuben1ty Posted June 25, 2017 Share Posted June 25, 2017 Dnia 20/06/2017 o 18:44, paveu napisał: Ma ktoś może czcionkę z Samsunga, najlepiej S8? Może być pod TWRP lub w mtz, jest mi to bez różnicy. jeśli chodzi ci o czcionkę systemową galaxy S8, to jest chyba Roboto Condensed, jest w poście wyżej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krainawilka Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Pytanie pierwsze - dlaczego zamiast pobierania pliku .mtz otwiera mi się strona z milionem znaków i hieroglifów (np przy linku kilka postów wyżej dot roboto condensed)?Pytanie drugie - czy ktoś wie, dlaczego znowu wyskakuje mi błąd dotyczący instalacji motywów z obcych źródeł, skoro założyłem konto, normalnie instalowałem czcionki, a teraz znowu nie mogę?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyTrumpet Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Mam konto designera, ale cały czas wyskakuje mi powiadomienie o braku wsparcia dla motywów ze źródeł trzecich. Problem pojawił się po formacie. Wcześniej wszystko działało. Już się wylogowywałem i logowałem ponownie. A motywy utworzone np Miui Theme Creatorem mi działają. Miał ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szarydds Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Jak w temacie, jak się pozbyć tego błędu? Czytałem że można zalogować się jako Desiner na koncie xiaomi ale jakoś u mnie to nie działa. Dajcie znać o co z tym chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
krainawilka Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Jest szansa, żeby ktoś wrzucił czcionkę IOS w formacie ttf? Potrzebuję w tym formacie żeby podgrać do motywu.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Dnia 25.07.2017 o 16:24, Szarydds napisał: Jak w temacie, jak się pozbyć tego błędu? Czytałem że można zalogować się jako Desiner na koncie xiaomi ale jakoś u mnie to nie działa. Dajcie znać o co z tym chodzi Ja mam konto designera I każdy motyw mi Chula Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mala_Mi Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Hej , właśnie zainaugurowałam miui polska 9 i za cholerę nie mogę znaleźć jak zmienić czcionkę . Nie mogę zlazec opcji offline. Proszę o pomoc . Jak zmienić czcionkę w miui 9. Aha jeszcze jedna rzecz gdzie /jak szukać pliku z czcionkę? Znalazłam sobie super czcionkę ale brakuje w niej polskich liter.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Ustawienia - Wyświetlacz - Krój czcionki (zmiana czcionki). Co do pliku - format mtz to najzwyklejsza skompresowana paczka, poszukaj go i rozpakuj po prostu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts