szczuru Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Ma ktoś z Was czcionkę z motywu (lub cały motyw) Mix Theme ThaiMIUI? Załączam screena poniżej - niestety w MIUI8 w szukajce motywów nie znajduje mi już tego motywu a przyzwyczaiłem się do tej czcionki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 23, 2016 Author Share Posted August 23, 2016 @szczuru http://zhuti.xiaomi.com/download/e378e5ce-2dae-4ecc-aaf5-47596dadd2db 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 (edited) Ten już znalazłem, niestety brak w nim czcionki Lub ewentualnie czy da radę wyciągnąć tą czcionkę z backupu twrp nandroid? Edited August 23, 2016 by szczuru Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 8 godzin temu, szczuru napisał: Ma ktoś z Was czcionkę z motywu (lub cały motyw) Mix Theme ThaiMIUI? Załączam screena poniżej - niestety w MIUI8 w szukajce motywów nie znajduje mi już tego motywu a przyzwyczaiłem się do tej czcionki To chyba będzie ta czcionka: Jutro zmajstruję mtz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Nieee, nie mtz. TWRP 😀 Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 No to zrobię dwa 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Proszę bardzo mtz Chococooky plik zip do instalacji z poziomu twrp jutro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Tak! @fyme Dziękuję bardzo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootrek Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 A moglbym ladnie prosic o zmajstrowanie ubuntu? Moim zdaniem najladniejsza czcionka. Sam z tym walczylem, ale sie poddalem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 No i czekamy w radosnym uniesieniu na paczuszkę TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Która miała być wczoraj ale nie dałem rady... Postaram się to dziś ogarnąć jak wrócę o jakiejś przyzwoitej porze z pracy. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 (edited) @zielonyBBObiecana czcionka Chococooky w formacie zip, dzięki pomocy @ZduneX25 Chococooky.zip Poprawiłem także czcionkę Advent Pro, teraz widać lepszy podgląd: Link pozostał bez zmian. Następna czcionka w kolejce to Ubuntu na prośbę @piootrek Edited August 25, 2016 by fyme Link to comment Share on other sites More sharing options...
VOytaZ Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 To ja bym jeszcze poprosił o "sj secret" z lg. Wysłane z mojej Nokii 3210 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 (edited) 30 minut temu, VOytaZ napisał: To ja bym jeszcze poprosił o "sj secret" z lg. Wysłane z mojej Nokii 3210 Ok Sony Scetch również zaktualizowana o nowy podgląd: Edited August 25, 2016 by fyme 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piootrek Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Super @fyme :))). Jak moge to porprosze tez zipa, bo jak instaluje .mtz to mam problem z autoryzacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 @fyme Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Fyme, dziękuję za czcionki. U mnie na MI4 ta czokoloko poszła bez problemu jako motyw, ale mam pytanie na przyszłość - lepiej instalować czcionki jako mtz, czy archiwa przez TWRP, jeśli są dostępne obie wersje? Ma to jakieś znaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 @h4lik wygodniej jako mtz, po za tym to nadal te same czcionki więc dla Was bez znaczenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
KovaL Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Dlaczego w Miui 8 w aplikacji motywy nie ma opcji pobrania czcionki? w miui 7 takie coś było możliwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 (edited) @piootrek Obiecana czcionka Ubuntu: Ubuntu.mtz Ubuntu zip - do instalacji z poziomu TWRP Edited August 27, 2016 by fyme 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 @fyme, a dlaczego na tych mtz ostatnich, z dziś i tych "poprawionych" widać podgląd czcionki, a na tych wcześniejszych nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VOytaZ Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Pewnie dodał taką opcje. Wysłane z mojej Nokii 3210 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 10 minut temu, wkamil napisał: @fyme, a dlaczego na tych mtz ostatnich, z dziś i tych "poprawionych" widać podgląd czcionki, a na tych wcześniejszych nie? 8 minut temu, VOytaZ napisał: Pewnie dodał taką opcje. Wysłane z mojej Nokii 3210 Otóż to resztę poprawię w wolnej chwili. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Hehe, zdziwiłem się nieźle, zmieniając standardową na czcionkę chococośtam, bowiem nie wziąłem pod uwagę, że i klawiatura też ją zastosuje i teraz dziwnie wyglądają te moje smsy - po prawdzie, to mało czytelnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 (edited) @h4lik Jeśli instalowałeś czcionkę z pliku zip to jesteś w kropce ponieważ instalacja w ten sposób powoduje zastąpienie domyślnej czcionki. Teraz powrót do oryginalnej to instalacja romu na nowo, jeśli natomiast czcionkę masz z motywu (mtz) to wrócić na domyślną jest niezmiernie łatwo. Panowie rozważcie więc czy nie warto założyć konta developer xiaomi by móc stosować motywy ze źródeł trzecich. Konto zakładacie raz i problem z zastosowaniem jakiegokolwiek motywu znika. PS: wszystkie obecnie dostępne w tym temacie czcionki zostały zaktualizowane o nowy duży podgląd więc można pobierać czcionki jeszcze raz ()linki zostały te same) by podgląd był dostępny. Edited August 28, 2016 by fyme 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafciu Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Super czcionki ja mam kilka które jak ktoś może przerobić będę wdzięczny. Jak się tylko dorwie do komputera to je podeślę Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 (edited) @Rafciu Podeślij to coś wymodzimy PS: Kolejna czcionka w kolejce to sj secret na prośbę @VOytaZ Edited August 28, 2016 by fyme 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafciu Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 A ma ktoś czcionkę Hervlica ta z iPhone? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 19 minut temu, fyme napisał: Jeśli instalowałeś czcionkę z pliku zip to jesteś w kropce ponieważ instalacja w ten sposób powoduje zastąpienie domyślnej czcionki. A nie da się tak, żeby doinstalowywała się dodatkowo? Ten plik system_fonts.xml nie daje możliwości dodania kolejnego zestawu "font family"? Pytam, bo nie mam żadnego root explorera, żeby zobaczyć jak ten plik wygląda przy kilku dodanych fontach. On się tworzy dynamicznie, czy jest stały? Jak wygląda struktura katoalogu /fonts, są popakowane w foldery doinstalowane czcionki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Przed chwilą, ahr napisał: A nie da się tak, żeby doinstalowywała się dodatkowo? Ten plik system_fonts.xml nie daje możliwości dodania kolejnego zestawu "font family"? Pytam, bo nie mam żadnego root explorera, żeby zobaczyć jak ten plik wygląda przy kilku dodanych fontach. On się tworzy dynamicznie, czy jest stały? Jak wygląda struktura katoalogu /fonts, są popakowane w foldery doinstalowane czcionki? system_fonts.xml jest stały i definiuje które elementy systemu korzystają z jakiej rodziny czcionek ale to nie takie proste bo jest jeszcze jeden plik w systemie o nazwie fonts.xml i tak też zdefiniowane są rodziny czcionek włącznie ze stylami i kilkoma innymi parametrami. Czy można dodać kolejny zestaw "font family"? nie wiem, nigdy tego nie próbowałem bo załatwiam sprawę jednym mtz nie naruszając tym samym "fabrycznego" układu w którym z tego co pamiętam dłubie Acid tak jest mi wygodniej bo skupiam się na czcionkach a nie na edycji kodu i testach bo w różnych wydaniach androida plik system_fonts.xml wyglądał inaczej (nie wiem jak jest teraz). Katalog system/fonts to folder z wrzuconymi luzem wszystkimi czcionkami dostępnymi na starcie w systemie natomiast nie wiem do końca jak działa zmiana czcionki poprzez motyw, czy czcionki są podmieniane czy tylko zmienia się miejsce odczytu domyślnych, nie zagłębiałem się. 16 minut temu, Rafciu napisał: A ma ktoś czcionkę Hervlica ta z iPhone? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Jeśli chodzi o helvetrica to ja mam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafciu Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Jesli masz w formacie mtz to chętne przygarnę Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 @Rafciu w formacie mtz? jeszcze nie. Na razie mam tylko czcionkę jeszcze z czasów lewa os i ZTE V 967s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafciu Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 @Rafciu w formacie mtz? jeszcze nie. Na razie mam tylko czcionkę jeszcze z czasów lewa os i ZTE V 967s Jak bedziesz miec w formacie mtz to po prosze Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 @Rafciu Jasne zrobię zaraz po " sj secret" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts