pietros Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Gdzie mogę znaleźć jakieś szersze informacje o tym co faktycznie daje konto Xiaomi? Czy karta SIM jest w jakiś sposób przypisywana do telefonu przy zakładaniu konta? Jak dokładnie działa to zabezpieczenie? Co w przypadku zmiany karty na inną? Czy to samo konto jest wykorzystywane w aplikacji MiFit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 (edited) zakladasz konto i dostajesz nr karte moze sobie zmieniac co 10min i tak bedziesz zalogowany pod dane konto ,czy bezpieczne chyba tam nie umiescisz nr konta wraz nazwiskiem i haslem ,internet tez nie jest bezpieczny a kazdy z niego korzysta ,jak sie boisz ze jakas chinka z polowa wioski sie wlamie ci sie na konto i zacznie podrywac twoich znajomych to nie zakladaj konto jest przypisane do imei jak ci zginie telefon na strone konta czyscisz telefon albo chwytasz jego lokalizacje a on wlozy sobie smoja karte ale nie bedzie mial twoich danych a chyba w tym roku weszlo ze jak sie nie zaloguje to moze dac swojej dziewczynie twoj telefon jako wibrator Edited February 16, 2016 by skay77 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Dostajesz dostęp do chmury, back up'ów, forum en.miui, lokalizacji urządzenia (gdyby się zgubiło/zostało skradzione) i pewnie kilku innych funkcji... Konto Xiaomi łączy numer telefonu z danym urządzeniem. Po wyjęciu karty sim i wsadzeniu nowej, do konta dodaje się kolejny numer pod dane urządzenie. Nie wiem czy jest jakiś limit. Jeżeli nie będziesz zalogowany do konta, a będziesz chciał dane urządzenie podpiąć pod nowy numer, to będzie to niemożliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 ja sie zalogowalem na konto za pomoca lemajla i koncie widnieje mi poprzednie urzadzenie ,wiec sa dwa sposoby logowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 2 minuty temu, skay77 napisał: ja sie zalogowalem na konto za pomoca lemajla i koncie widnieje mi poprzednie urzadzenie ,wiec sa dwa sposoby logowania Tak, logujesz się mailem lub numerem, ale w bazie Xiaomi masz potem dane urządzenie podpięte pod nr telefonu karty . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietros Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 Ok. Widzę, że i tak muszę założyć konto, żeby korzystać z MiBanda. Czy będę mógł wyłączyć synchronizacje i backupy, czy od razu po stworzeniu konta zacznie wysyłać wszystko na serwer? O dane jakoś bardzo się nie boję, ale nie potrzebuję przechowywania danych w chmurze. 45 minut temu, skay77 napisał: zakladasz konto i dostajesz nr karte moze sobie zmieniac co 10min i tak bedziesz zalogowany pod dane konto ,czy bezpieczne chyba tam nie umiescisz nr konta wraz nazwiskiem i haslem ,internet tez nie jest bezpieczny a kazdy z niego korzysta ,jak sie boisz ze jakas chinka z polowa wioski sie wlamie ci sie na konto i zacznie podrywac twoich znajomych to nie zakladaj konto jest przypisane do imei jak ci zginie telefon na strone konta czyscisz telefon albo chwytasz jego lokalizacje a on wlozy sobie smoja karte ale nie bedzie mial twoich danych a chyba w tym roku weszlo ze jak sie nie zaloguje to moze dac swojej dziewczynie twoj telefon jako wibrator Ale chaos, czytając Twój post mam wrażenie, że to napisał ktoś z Chińczyków od Xiaomi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 @pietros Tak. możesz powyłączać wszelkie wysyłane rzeczy. Wchodzisz w Konto Xiaomi->Chmura, a tam wywalasz wszystkie przełączniki etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Cześć Założyłem konto przez komórkę i pokazało mi adres : https://i.xiaomi.com/ Niestety na tą stronę nie mogę wejść, bo mi mówi o nieaktualnych certyfikatach ssl i wywala stronę, można to jakoś inaczej obejść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 2 minuty temu, Robert napisał: Cześć Założyłem konto przez komórkę i pokazało mi adres : https://i.xiaomi.com/ Niestety na tą stronę nie mogę wejść, bo mi mówi o nieaktualnych certyfikatach ssl i wywala stronę, można to jakoś inaczej obejść? https://i.mi.com/ Tutaj spróbuj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Działa, dziękuję ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts