Emploia Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Dzisiaj zdarzyło mi się pierwszy raz coś takiego, mianowicie telefon był po prostu wrzący. Ja rozumiem jakby był ciepły czy gorący po sesji grania, ale tym razem to był po prostu parzący palce wrzątek, nie do utrzymania w dłoni. Nie miałem jak sprawdzić temperatury, ale aż bałem się go użytkować. Cała sytuacja miała miejsce po 7 godzinnym ładowaniu w trakcie snu. Ma ktoś jakiś pomysł co mogło być powodem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Jaki telefon? Wysoka temperatura nie jest dobra dla baterii. Temperatura może pochodzić od procka, od układu ładującego lub od samej baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Ładowanie + coś wymagającego w tle? Nieee.. Grałem raz we WoT Blitz na telefonie, który był podpięty pod ładowarkę. 2 godziny non stop wymagającej gry przez Wi-Fi + ładowanie = nie był gorący Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emploia Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 Redmi Note 2, ale podczas ładowania właśnie nic nie było włączone, tylko zostawiłem na sen. Pobiorę CPU-Z żeby następnym razem odczytać wyniki, ale naprawdę, telefon był po prostu wrzątkiem i strach było coś klikać Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 6752 przy pełnym obciążeniu wyciągnie z 95 stopni, 6795 łatwo się domyśleć. Snap z Mi3 ponad 110, owszem, był bardzo gorący, ale jeszcze w rękach dało się utrzymać. Ewentualnie coś padło na płycie, zrobiło się zwarcie i grzeje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Telefon leżał normalnie odsłonięty, czy był czymś przykryty? Mi czasami się coś takiego zdarzało z różnymi telefonami, że podczas ładowania w nocy były gorące, jeśli to jednorazowy przypadek, to raczej nie ma czym się przejmować. Jeśli będzie się powtarzać, to trzeba będzie sprawdzić najpierw obciążenie procesora czy coś czasem nie wpływa na niego. Używasz "Godzin ciszy"? Może któraś opcja powoduje problem, niektóre mogą się nie włączyć z powrotem lub obciążać układ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emploia Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 Używam przełączania profili i w trakcie nocy przestawia się na oszczędny oraz kładę telefon pod poduszkę, zdarzało się że był ciepły, ale dzisiaj był właśnie wrzący i to mnie przestraszyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 13 minut temu, Emploia napisał: Używam przełączania profili i w trakcie nocy przestawia się na oszczędny oraz kładę telefon pod poduszkę, zdarzało się że był ciepły, ale dzisiaj był właśnie wrzący i to mnie przestraszyło. No to sam sobie odpowiedziałeś na problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emploia Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 Oczywiście nie wkładam jej pod tę poduszkę, na której leżę, ale istotnie, nie zwróciłem kompletnie uwagi, że to może być przyczyną. Eh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts