Karol Winiarski Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Witam Planuje przesiąść się z mojego Redmi 1S na Redmi 3, chciałem kupić go u sprzedawcy na aliexpress o nicku Hong Kong Goldway, wielu moich znajomych u niego kupowało i nigdy nie było probemów, a także obecnie jest chyba najtaniej. Zawsze przed zakupem pytam się o produkt co i jak, nie inaczej było w tym wypadku. Zapytałem się czy możliwa jest wysyłka jako gift z oryginalnym romem. O to co odpisał: Hi friend, Now it's not allowed to declare gifts on the package. Please kindly understand. If you want to keep the original rom, please leave note in your order page. Please note the original rom don't have google play store and just support English and Chinese, please make sure that's ok for you. Thanks S Czy to oznacza, że celnicy na 100% naliczą mi VAT? Proszę o jakieś rady, ewentualnie polecenie innych sprzedawców w podobnej cenie. Pozdrawiam.
tpawel Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 To jest dobry sprzedawca. Nie chce kłamać i chwala mu za to. Z resztą to co sobie napisze na paczce i tak nie ma wplywu na to czy Ci ovatują czy nie. A szansa na to jest jak zawsze. Moze tak a moze nie. W spemall ten telefon kosztuje 142$ i za dodatkowe 15$ masz kuriera z przepakowaniem w eu czyli do Ciebie dochodzi juz bez vat. Wyslane z G7 przez Tapatalk
fast12 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Witam, też planuje zakupić Redmi 3. Ktoś mógłby wytłumaczyć jak to jest z Remote Area w Spemall? Czy lepiej wybrać Shenzhen top one?
Nezumi Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Przez ręce celników dziennie idą setki paczek jako prezenty od Chińczyków dla Polaków , więc teraz nawet gifty są sprawdzane.
michaelwaut Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 A w jakiej walucie rozliczają chińskie sklepy np ten spemall czy eu magazyny? W każdej jaką mają w opcjach? Czy tylko $ jak ali?
Karol Winiarski Posted February 16, 2016 Author Posted February 16, 2016 A kiedy jest najmniejsza szansa na naliczenie VATu?
Nezumi Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 1 godzinę temu, Karol Winiarski napisał: A kiedy jest najmniejsza szansa na naliczenie VATu? Nie istnieje coś takiego. VAT, albo będzie, albo nie.
Recommended Posts