Sajm0n Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Witam wszystkich ! Chciałbym zasięgnąć rady bardziej doświadczonych ludzi jeśli chodzi o sprzęt xiaomi. Mianowicie mam zamiar zakupić telefon Xiaomi Redmi Note 3, już trochę się o nim naczytałem i jestem zdecydowany. Jedyna kwestia która mnie martwi to blokowanie bootloaderów przez xiaomi. Czy jest jakakolwiek możliwość kupienia tego telefonu z wgranym systemem miuipolska? Jeśli nie, to czy po zrobieniu wszystkiego jak w tym poradniku : https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ , dalej będę posiadać swoją gwarancję na sprzęt? Możecie też doradzić mi najtańszą możliwość zakupu tego telefonu, ale to już raczej dodatek jakby ktoś się orientował. Z góry dziękuje za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 MIUIPolska nikt Ci nie wrzuci bo musiałby sam odblokować bootloader, ew. jakiś ROM wgrywany przez flash tool bo on bootloadera nie wymaga ale i tak wątpie by Ci ktokolwiek to w sklepie zrobił. Odblokowanie bootloader'a powoduje utracenie gwarancji Xiaomi, która jeżeli nie mieszkasz w Chinach to tak czy siak nie jest Ci potrzebna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajm0n Posted February 14, 2016 Author Share Posted February 14, 2016 Rozumiem, na chwile obecną najbardziej wydajny jest właśnie miui polska, czy są jakieś inne opcje żeby telefon działał przyzwoicie i był w języku eng/pl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Zostać na oficjalnym romie od Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajm0n Posted February 14, 2016 Author Share Posted February 14, 2016 A wtedy będę miał dostęp do większości aplikacji które mógłbym znaleźć na normalnym androidzie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Przecież to jest nadal android tylko z nakładką MIUI, więc dlaczego miałoby coś nie działać (pomijając kompatybilność telefonu z aplikacją)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajm0n Posted February 14, 2016 Author Share Posted February 14, 2016 Właśnie o tą kompatybilność się rozchodzi, czy dobrą opcją jest miui.eu z multi language ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Ludzie polecają ten ROM. Pisałem o kompatybilności telefonu a nie softu z aplikacjami (chodziło o wnętrzności)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajm0n Posted February 14, 2016 Author Share Posted February 14, 2016 Sorki jestem laikiem w temacie telefonów po prostu. Ostatnie moje pytanie jakie mogę w takim razie zadać, gdzie najlepiej kupić ten telefon żebym nie miał wgranego syfiastego romu, nie musiał się z tym za wiele męczyć, słyszałem że ludzie kupowali z różnych stron i mieli wgrany właśnie miui.eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts