baku1991 Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 (edited) Witam wszystkich. Postanowiłem założyć ten wątek, gdyż zająłem się tłumaczeniem na język polski aplikacji do obsługi ładowarki samochodowej / transmitera FM - RoidMi Co prawda temat o samym urządzeniu już istnieje tutaj, aczkolwiek chciałem by ten był przeznaczony na dyskusję tylko o samym tłumaczeniu. Z kolejnymi aktualizacjami będę wrzucał do pierwszego posta link z kolejnymi wersjami po polsku i w ten sposób będzie porządek. W tamtym temacie rzucałem linkami trochę na ślepo i dookoła i chciałbym żeby było przejrzyście. --------------------------------------------------------------------------------- Dzięki uprzejmości Marcin.M mamy folder na mega, z którego od teraz będziemy pobierać RoidMi. Kolejne wersje będą oznaczane we wspomnianym folderze zgodnie z ich numerami. Aby przejść do folderu kliknij tutaj. Edited March 8, 2016 by baku1991 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriho Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Wielkie dzięki, że się tym zająłeś. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadim Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 W momencie kliknięcia na link do pobrania najnowszej wersji wyskoczyła stronka w stylu malware że telefon zainfekowany i ogólnie masakra. Wiecie coś o tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted February 29, 2016 Author Share Posted February 29, 2016 Sprawdź sobie czy z telefonem wszystko ok bo u mnie nic takiego się nie dzieje Chyba, że klikasz na zippyshare niewiadomo co... Normalne jak na każdym takim hostingu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korc Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Kolega Nadim ma sporo racji, ten serwis hostingowy wyjątkowo wredne formy "reklamy" serwuje. Na systemowej przeglądarce zaraz po załadowaniu witryny potrafi tak zasyfić ostrzeżeniami o pseudo wirusach, że jedyną opcją jest zamknięcie strony. Wysłane z MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Mogę rzucać na coś innego. Jaki chcecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 (edited) Ja mogę służyć miejscem na Mega proszę: https://mega.nz/#F!OZMUmAjS!0RCOCx-j_oB-G5mpeeoS9A @baku1991 prześlij mi email na PW to nadam Ci uprawnienia do zapisu w folderze XRN2 by Tapatalk Edited March 5, 2016 by Marcin.M 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 (edited) OK, w pierwszym linku zaktualizowałem link do katalogu, dzięki Marcin! Edited March 8, 2016 by baku1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 spoko w razie problemów daj znać dobrą robotę robisz to trzeba jakoś pomóc 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted March 19, 2016 Author Share Posted March 19, 2016 Jest nowa wersja 1.40. Chyba nic się za bardzo nie zmieniło, gdybyście coś zauważyli to dajcie znać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 @baku1991 ktoś ci fuche podbiera bo już w wątku o Roidmi jest podobno przetłumaczona 1.41 XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted March 22, 2016 Author Share Posted March 22, 2016 Spoko, jak ma czas i możliwości to złożymy porządne tłumaczenie bo moje jeszcze wymaga kosmetyki. Wrzuciłem wersję 1.41, pojawiła się nowa pozycja w menu podręcznym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted April 24, 2016 Author Share Posted April 24, 2016 Niestety aplikacja zmieniła się diametralnie i z tamtego tłumaczenia niewiele się przyda. Z plusów to tyle, że oficjalnie jest po angielsku tylko mając ustawiony w telefonie język polski tego nie widać. Tymczasowo przerobiłem aplikację tak byście mieli ją po angielsku. Nad tłumaczeniem będę pracował, ale to potrwa. Wersja tymczasowa do pobrania z dysku Mega tak jak poprzednie moje tłumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted April 27, 2016 Author Share Posted April 27, 2016 Jeśli ktoś kupi to nowsze wersje Roidmi to fajnie gdyby mi pomógł z tłumaczeniem bo ja nie wiem czy będę kupował jeszcze (aktualnie nie mam samochodu ), a fajnie by to było ogarnąć wizualnie czy się napisy mieszczą i czy się trzymają kupy Narazie coś dłubię powoli, kto by chciał pomóc to zapraszam do tematu z tłumaczeniem. BTW. Jest już angielska wersja strony. Jeśli zmęczymy to tłumaczenie to napiszę do nich maila żeby go zamieścili w oryginalnej aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtom Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 tak jak pisałem na pw jak tylko kupię dam znać i chętnie pomogę przy tłumaczeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted April 28, 2016 Author Share Posted April 28, 2016 Dzięki, czekam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted April 28, 2016 Author Share Posted April 28, 2016 Przetłumaczyłem ile mogłem póki co, możecie pobierać polską wersję językową i testować. I tutaj moja prośba o pomoc. Nie mam aktualnie dostępu do mojej Roidmi i nie miałem jak przetestować działania w praktyce. Jeśli jakiś napis jest niepoprawny, nieadekwatny, nie mieści się lub wyświetla się coś w obcym języku, koniecznie zrób screenshot i wrzuć w ten temat i na pewno coś z tym poradzimy Liczę na Waszą pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krss32 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Widzę rozmiar aplikacji mocno podskoczył. Aż tak dużo się zmieniło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec1985 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 1 godzinę temu, krss32 napisał: Widzę rozmiar aplikacji mocno podskoczył. Aż tak dużo się zmieniło? zmieniło się na plus już krzaków nie ma wcale Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted April 29, 2016 Author Share Posted April 29, 2016 Nowa aplikacja obsługuje teraz wszystkie urządzenia z serii Roidmi, czyli bodaj 4 na tę chwilę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krss32 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Dnia 29.04.2016 o 11:06, baku1991 napisał: Nowa aplikacja obsługuje teraz wszystkie urządzenia z serii Roidmi, czyli bodaj 4 na tę chwilę. Przy pierwszym uruchomieniu i konfiguracji urzędzenia jest błąd. Jest napisane aby ustawić na częstotliwość ",0" a powinno byc chyba "96,4". Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted April 30, 2016 Author Share Posted April 30, 2016 Dzięki za info, ale rzuć Screenshot, nie wiem jak to wygląda bo nie mam Roidmi. Jak już zrobisz screenshot to zmień język w telefonie na angielski i zrób drugi screenshot w tym samym miejscu co się wyświetla po angielsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 1, 2016 Author Share Posted May 1, 2016 Jednak to jest błąd aplikacji i nie mam na to wpływu. Po angielsku jest to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 1, 2016 Author Share Posted May 1, 2016 Wprowadziłem drobne poprawki w tłumaczeniu, zapraszam do pobierania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec1985 Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 tłumaczenie jak najbardziej na plus Dziękuje za dobrą robotę , mam też prośbę czy jest opcja by wyłączyć dźwięk "przeładowywania" podczas zmiany utworu wstrząsem ?? jest on bardzo uciążliwy podczas słuchania głośniejszej muzyki , tym bardziej że nie działa to płynnie ponieważ jest muzyka , dźwięk przeładowania karabinu później znów ta sama muzyka i dopiero nowy utwór Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 Póki co nie mam na tyle wiedzy by modyfikować aplikację. Robię tylko tłumaczenie i przy tym zostańmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 20, 2016 Author Share Posted May 20, 2016 Aktualnie nie mogę zdekompilować najnowszej wersji by wrzucić język polski do niej. Bez tego nie ruszę. Napisałem do nich czy wrzucą na crowdina tłumaczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Mógłby mi ktoś powiedzieć czy jeśli gniazdo w samochodzie nie pasuje do roidmi. To czy pasuje do rozdzielacza na 3 w którym na dnie jest po prostu równa blaszka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 90% tanich rozdzielaczy nie zadziała, ale jeszcze nie widziałem samochodu, który miał by niekompatybilne gniazdo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Cała lista jest. Każdy rapid, każdy fiat. Każdy japoniec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 Wraz z nowym Roidmi Xiaomi wypuściło rozdzielacz, który obsłuży niekompatybilne samochody Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 za 15$ jw dziękuję postoje Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 22, 2016 Author Share Posted May 22, 2016 Piszesz jak by Ci ktoś to wciskał na siłę. Ja też wielu rzeczy nie kupuję i nie mówię tym, którzy kupują, że to bez sensu. Ja z Roidmi korzystam i jestem zadowolony. Ty nie korzystasz i zakładasz, że jest do kitu. Wolno Ci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec1985 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 21 godzin temu, homman napisał: Cała lista jest. Każdy rapid, każdy fiat. Każdy japoniec. Jak każdy japoniec ?? co Ty piszesz ?? w moim lexusie działa wyśmienicie , to samo jest w toyotach , w hondach i pewnie w mazdach i nissanach chodź tu nie mam pewności bo nie sprawdzałem, zresztą za parę złoty na alledrogo zawsze można kupić kompatybilne gniazdo i wymienić, co jest banalnie proste . Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Nie ma co polemizować. Dla jednych jest bez sensu, dla innych wręcz przeciwnie. Temat jest o tłumaczeniu więc nie bardzo bym chciał żeby ktoś tu żale wylewał, że mu się nie podoba i nie kupi. Wolny wybór. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts