adian Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Dobry wieczór /Dzień dobry Od zakupu telefonu minęło kilka miesięcy i jak do tej pory nie stwarzało to dla mnie dużego problemu (z powodu trybu życia) aż do teraz ,polega na tym że duży głośnik ten u dołu jest bardzo cichy od chwili zakupu i gdy ktoś dzwoni muzyka,filmy na yt prawie nie słychać Ustawienia maksymalnie ustawione,przeglądałem Google i tu forum za moim problemem czy ktoś miał ale nie znalazłem i postanowiłem napisać. Wersja miui 5 9 1 (rozwojowa) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Pokombinuj z ViperFX. Jak korzystasz z miuipolska to już masz wgranego z systemem. Jak to nie daje rady to wymiana głośnika. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adian Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 Viper już próbowałem robić i oprócz że ciut głośniej chodzi niż na ustawieniach domyślnych to nic nie pomogło -dziękuję za szybką odpowiedź. Albo mogłem coś przekąbinować z ustawieniami i tu bym poprosił o screen ustawień dźwięku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Musicshaky Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Tez miałem problem z głośnoscią. Po kilku miesiącach prawie nic nie bylo slychac. Co sie okazalo, to otwory w obudownie na dole przy głosniku byly po prostu zapchane brudem. Po wyczyszczeniu problem ustał Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Macie Panowie jakiś sprawdzony sposób na czyszczenie owych otworów? Przychodzi mi do głowy jakąś stara szczoteczka do zębów ale nie wiem czy "wpychanie brudu do środka" jest dobrym pomysłem. Pytanie drugie: czy Viper przypadkiem nie jest tylko do ustawiania dźwięku na słuchawkach lub podczas oglądania np filmów do dużego głośnika czy głośność połączeń przychodzących też reguluje...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 a odkurzacz na niskich obrotach ? chociaż tam i tak jest taka siateczka w środku. Raczej do środka nie powinno się nic dostać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Z tego co pamiętam to głośnik jest zabudowany w plastiku z dolną anteną. Jest tam wnęka, także w większości przypadków czyszczenie mija się z celem. Tak czy siak bez rozebrania się nie obejdzie. Ew. koszt tej części to do 8$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adian Posted July 10, 2016 Author Share Posted July 10, 2016 Kontynuując mój stary wątek,niechcący spadł mi telefon to wyświetlacz poszedł się... i po zmianie wyświetlacza i przeniesieniu podzespołów starego do nowego tak telefon działa dobrze + jest taki że naprawił się głośnik dolny minusy tego wszystkiego .. mam - aktualnie że jak ktoś dzwoni albo ja dzwonię do kogoś powstaje czarny ekran jak ktoś odbierze i się rozłączy jest git a jak ktoś nie odbierze to ekran pozostaje czarny i zero reakcji . -za każdym razem by odblokować ekran muszę głośność i strzałkę wstecz -a komunikat że czujnik ruch nie wykrywa cóż pozostaje raz jeszcze rozkręcić i złożyć od nowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Sprawdź czujniki w diagnostyce bo coś Ci nie trybią. Może zanieczyściłeś czymś czujnik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 14 godzin temu, adian napisał: -za każdym razem by odblokować ekran muszę głośność i strzałkę wstecz -a komunikat że czujnik ruch nie wykrywa mam to samo... wejsc w diagnostyke*#*#6484#*#* i zrob test czujnika zblizeniowego. mnie pokazuje błąd ale przynajmniej czujnik "odwiesza sie" i nie muszę zawsze używać wstecz+volup. Niestety po resecie znowu trzeba powtórzyć próbę kalibracji. czujnik czyściłem, poprawiałem montaż 3 razy i zawsze to samo. Nie mam pojęcia co moze byc przyczyną tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts