hancock Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Witam. Jestem od 3 Dni posiadaczem Xiaomi Redmi note 2 16GB z wgranym miui polska z tejże strony. Jestem w szoku jak szybko ucieka bateria. Wyświetlacz mam ustawiony ręcznie praktycznie na minimum no i powyłączane wszelakie transmisje danych wifi itp. Nie gram w gierki i youtube też nie oglądam. W sumie używałem go dotychczas tylko do dzwonienia no i słuchałem radia przez słuchawki. Procenty lecą na łeb na szyję w dół. To jest normalne czy coś nie tak z baterią? Kupiłem ten telefon z myślą że będzie wytrzymywał 2-3 dni przy moim minimalnym użytkowaniu. Żona ma alcatlela one touch pop c9 też 5,5" i u niej bateria na luzie wytrzymuje 3 dni nawet przy włączonym wifi.
mateusz20465 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Jakie masz wgrane miui? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
brqsl Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Nie chcę Cię martwić, ale dla RN2 jeden dzień to chyba standard Sam miałem wcześniej jedynkę WCDMA, gdzie wyciągałem półtora dnia. Bateria została ta sama, a doszło LTE oraz wyświetlacz HD. Sent from my SGP521 using Tapatalk
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 (edited) No to jestem bardzo rozczarowany. Chociaż tyle że, dosyć szybko się ładuje. Edited January 31, 2016 by hancock
Mundi Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 46 minut temu, hancock napisał: Witam. Jestem od 3 Dni posiadaczem Xiaomi Redmi note 2 16GB z wgranym miui polska z tejże strony. Jestem w szoku jak szybko ucieka bateria. Wyświetlacz mam ustawiony ręcznie praktycznie na minimum no i powyłączane wszelakie transmisje danych wifi itp. Nie gram w gierki i youtube też nie oglądam. W sumie używałem go dotychczas tylko do dzwonienia no i słuchałem radia przez słuchawki. Procenty lecą na łeb na szyję w dół. To jest normalne czy coś nie tak z baterią? Kupiłem ten telefon z myślą że będzie wytrzymywał 2-3 dni przy moim minimalnym użytkowaniu. Żona ma alcatlela one touch pop c9 też 5,5" i u niej bateria na luzie wytrzymuje 3 dni nawet przy włączonym wifi. Użytkując w podobny sposób ja na swoim wyciągam ponad 3 dni!
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 To może z moją baterią jest coś nie tak? Patrzyłem na aliexpres to nie są drogie. Czy lepiej zaczekać i testować dalej?
brqsl Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Witam. Jestem od 3 Dni posiadaczem Xiaomi Redmi note 2 16GB z wgranym miui polska z tejże strony. Jestem w szoku jak szybko ucieka bateria. Wyświetlacz mam ustawiony ręcznie praktycznie na minimum no i powyłączane wszelakie transmisje danych wifi itp. Nie gram w gierki i youtube też nie oglądam. W sumie używałem go dotychczas tylko do dzwonienia no i słuchałem radia przez słuchawki. Procenty lecą na łeb na szyję w dół. To jest normalne czy coś nie tak z baterią? Kupiłem ten telefon z myślą że będzie wytrzymywał 2-3 dni przy moim minimalnym użytkowaniu. Żona ma alcatlela one touch pop c9 też 5,5" i u niej bateria na luzie wytrzymuje 3 dni nawet przy włączonym wifi. Użytkując w podobny sposób ja na swoim wyciągam ponad 3 dni! @Mundi: jaką masz wersję ROMu? Sent from my SGP521 using Tapatalk
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 Można się jakoś cofnąć do starszej wersji?
Cichq Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 24 minuty temu, brqsl napisał: Nie chcę Cię martwić, ale dla RN2 jeden dzień to chyba standard Sam miałem wcześniej jedynkę WCDMA, gdzie wyciągałem półtora dnia. Bateria została ta sama, a doszło LTE oraz wyświetlacz HD. Przecież wszystko zależy od sposobu używania telefonu. U mnie trzyma jeden dzień, znajomy który tylko dzwoni i 1h Wifi na dzień - 4-5dni. A wersja romu nie ma aż takiego znaczenia, u mnie np. +-30minut SOT, z czego średnia to 6godzin.
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 2 minuty temu, Cichq napisał: Przecież wszystko zależy od sposobu używania telefonu. U mnie trzyma jeden dzień, znajomy który tylko dzwoni i 1h Wifi na dzień - 4-5dni. A wersja romu nie ma aż takiego znaczenia, u mnie np. +-30minut SOT, z czego średnia to 6godzin. Tak samo użytkuję telefon jak twój znajomy więc chyba coś nie tak z moją baterią.
Cichq Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 9 minut temu, hancock napisał: To może z moją baterią jest coś nie tak? Patrzyłem na aliexpres to nie są drogie. Czy lepiej zaczekać i testować dalej? Testuj, ja bym proponował full wipe, ew. miflash. Baterie w 90% to podróby. 3 minuty temu, hancock napisał: Można się jakoś cofnąć do starszej wersji? Aktualizacja + full wipe lub backup, którego raczej nie masz.
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 Ok tylko jak zrobić full wipe lub backup? Jest jakiś tutorial?
Cichq Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 3 minuty temu, hancock napisał: Ok tylko jak zrobić full wipe lub backup? Jest jakiś tutorial? Urządzenie > Kopia i kasowanie danych > Ustawienia fabryczne. Możesz tam także zaznaczyć nośnik USB, bo tak chyba MIUI wykrywa pamięć wewnętrzną.
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 Pamiętam że, jak instalowałem miui z tej strony według instrukcji to włączał się jakiś program i tam się robiło jakiś "wipe" i było dużo innych opcji. Jak tam teraz wejść ponownie?
Rafullo Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Ja wróciłem z 6.1.21 na 5.10.29 właśnie m.in ze względu na baterie i różnica jest i to znaczna. Także polecam 5.10.29 link do ściągnięcia był w innym temacie podawany chyba wczoraj. 1 minutę temu, hancock napisał: Pamiętam że, jak instalowałem miui z tej strony według instrukcji to włączał się jakiś program i tam się robiło jakiś "wipe" i było dużo innych opcji. Jak tam teraz wejść ponownie? vol up + power wchodzisz do twrp jeśli masz
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 3 minuty temu, Rafullo napisał: vol up + power wchodzisz do twrp jeśli masz chyba nie mam bo nie działa 6 minut temu, Rafullo napisał: Ja wróciłem z 6.1.21 na 5.10.29 właśnie m.in ze względu na baterie i różnica jest i to znaczna. Także polecam 5.10.29 link do ściągnięcia był w innym temacie podawany chyba wczoraj. Czyli jak przywrócę ustawienia fabryczne to będę miał miui chińskie i będę mógł wgrać tą wersję?
Rafullo Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 2 minuty temu, hancock napisał: chyba nie mam bo nie działa aż wyłączyłem telefon żeby sprawdzić czy dobrze napisałem... wyłączasz tel, wciskasz vol up + power, czekasz aż telefon zawibruje (włączy się z logo mi), puszczasz klawisze i czekasz aż włączy się twrp
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 (edited) Jednak mam:) ok udało się zrobić full wipe Edited January 31, 2016 by hancock
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 Jak przez twrp zainstalować starszą wersję? jest tam opcja backup. Co ona takiego robi?
d3tr0 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Masz install w twrp i wybierasz plik romu i leci, uprzednio tylko robisz advanced wipe zaznaczasz cache, dalvik cache, system, data i przeciągasz suwak by zrobił, potem wstecz i install jak wyżej opisane. Backup w twrp możesz zrobić też jest taka opcja i zaznaczasz opcje co ma zachowac i tak samo suwak by wykonał.
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 10 minut temu, d3tr0 napisał: Masz install w twrp i wybierasz plik romu i leci, uprzednio tylko robisz advanced wipe zaznaczasz cache, dalvik cache, system, data i przeciągasz suwak by zrobił, potem wstecz i install jak wyżej opisane. Backup w twrp możesz zrobić też jest taka opcja i zaznaczasz opcje co ma zachowac i tak samo suwak by wykonał. zrobiłem tak jak napisałeś tylko że podczas instalacji pokazało coś na czerwono i pisało failed. zrestrartowałem telefon i teraz zawiesiło się na logo MI
d3tr0 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Czasem instalacja w twrp wywala błąd binarek trzeba ponowic, wejdź jeszcze raz w twrp zrob wipe ponownie i jeszcze raz install.
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 Jeszcze raz spróbowałem i znowu to samo"Error executing updater binary in zip sdcard/download/miuipolska" "unable to mount /system"
matt_s Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Podepnę się pod temat. U mnie na 6.1.29 ( nie testowałem innego bo RN2 mam od 3 dni ) GSam pokazuje 10h żywotności ... Poprzedni Lenovo a916 z mniejszą baterią miał dużo lepsze wyniki. W innym temacie polecano rom 5.12.10. Na którym w miare świeżym ta bateria będzie sensownie trzymać ?
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 udało się wgrać 6.1.29 i jest napisane że, to wersja rozwojowa. Jak zrobić żeby była stabilna?
d3tr0 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Zainstalować stable z xiaomi.eu, masz w stabilne romy link
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 (edited) przez twpr zainstalowac? Edited January 31, 2016 by hancock
d3tr0 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 To są rozwojowe 5.x.x i 6.x.x, stabilne mają inne oznaczenie.
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 Ja już nie wiem o co chodzi. Tą wersję co teraz wgrałem to była od ciebie z jakiegoś tematu.
d3tr0 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Tak przez twrp tylko spójrz w dyskusje ogólne temat stabilne romy w niej masz link np do 7.0.8.0 i zainstaluj w twrp tak samo robiąc wipe i będziesz miał stabilna
hancock Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 Czyli to nie będzie już wersja 6.1.29 ? Czym się różni wersja stabilna od rozwojowej?
Rafullo Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 12 minut temu, hancock napisał: Ja już nie wiem o co chodzi. Tą wersję co teraz wgrałem to była od ciebie z jakiegoś tematu. z tymi wersjami oprogramowania to jest małe zamieszanie... xiaomi.eu, miuipolska, dev china itp itd poczytaj tu
Recommended Posts