GhostMan Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 (edited) Witam, Mam problem ze zrobieniem zrzutu ekranu. Wyświetla mi się następujący komunikat: "Nie udało się zapisać zrzutu ekranu. Nośnik może być w użyciu" Proszę o pomoc, z góry dzięki, pozdrawiam EDIT: Problem pojawiał się też we wcześniejszych wersjach MIUI. Obecnie zainstalowaną mam najnowszą wersję MIUI 6.1.29 z 29.01.16r. Edited January 30, 2016 by GhostMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 A próbowałeś zwykłego ponownego uruchomienia telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostMan Posted January 30, 2016 Author Share Posted January 30, 2016 Przed chwilą, ZduneX25 napisał: A próbowałeś zwykłego ponownego uruchomienia telefonu? Tak, nawet instalowałem ponownie MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matan001 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Witam, odkopuję temat, żeby nie zakładać identycznego. U mnie tak samo przy próbie zrobienia zrzutu, wyświetla się komunikat: "Nie udało się zapisać zrzutu ekranu. Nośnik może być w użyciu". Reset telefonu i wszelakie zmiany ustawień nie pomogły. Co robić??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 33 minuty temu, Matan001 napisał: Witam, odkopuję temat, żeby nie zakładać identycznego. U mnie tak samo przy próbie zrobienia zrzutu, wyświetla się komunikat: "Nie udało się zapisać zrzutu ekranu. Nośnik może być w użyciu". Reset telefonu i wszelakie zmiany ustawień nie pomogły. Co robić??? Zanim odezwie się ktoś z gotowym rozwiązaniem, pogrzeb w bardzo podstawowych opcjach: Wyciągnij kartę microSD/włóż inną/nową kartę microSD Sprawdź czy zewnętrzne programy do robienia screenów też generują ci ten błąd Sprawdź czy galeria otwiera ci wszystkie zdjęcia/pliki graficzne Puść jakiś prosty tester do karty SD Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostMan Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 1 godzinę temu, Marvinka napisał: Zanim odezwie się ktoś z gotowym rozwiązaniem, pogrzeb w bardzo podstawowych opcjach: Wyciągnij kartę microSD/włóż inną/nową kartę microSD Sprawdź czy zewnętrzne programy do robienia screenów też generują ci ten błąd Sprawdź czy galeria otwiera ci wszystkie zdjęcia/pliki graficzne Puść jakiś prosty tester do karty SD Ja próbowałem już wszystkiego oprócz czystej instalacji systemu :/ Nic nie pomaga... a test karty niczego nie wykrywa, karta działa jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matan001 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 U mnie to samo. Z tego co pamiętam, to przez instalacją miui PL wszystko działało. Zrobię reinstalacje i zobaczę co z tego wyniknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Ktoś ostatnio miał taki problem, miał chiński rom wszystko działalo - wgrał miui polska przestało mu zapisywać zrzuty. I co dziwne nawet robił miflash all i stawiał system od nowa i nadal nie dało się zapisywać screenów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matan001 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Ehh reinstalacja miui nie pomogła. Pierwszy i ostatni telefon z tą nakładką :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Przecież nie musisz używać miui. Wgraj sobie CM. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 18 minut temu, Matan001 napisał: Ehh reinstalacja miui nie pomogła. Pierwszy i ostatni telefon z tą nakładką :/ A w czym miała pomóc? Na tej wersji co masz nie działa i tyle. 7.1.3 robi bez problemu zrzuty Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostMan Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Mi nie działa to od wgrania po raz pierwszy MIUI około 5 wersji temu a na moim drugim Redmi Note 2 z tą samą wersją miui i tak samo ustawionymi opcjami działa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 No to może karta / telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostMan Posted September 5, 2016 Author Share Posted September 5, 2016 Witam, odświeżam, ponieważ znalazłem sposób na naprawienie błędu z robieniem zrzutów ekranu. Mianowicie należy wejść w tryb recovery i usunąć folder "Screenshots". To tyle, po włączeniu telefonu wszystko powinno działać Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhostMan Posted September 11, 2016 Author Share Posted September 11, 2016 Problem rozwiązany, proszę o zamknięcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts