Jump to content

Recommended Posts

Posted

Znacie jakąś sprawdzoną aplikację która będzie zarządzać naszą baterią? Próbowałem taką apkę" 2 Battery pro-Baterry saver"  tylko że, wykrzacza sie przy próbie uruchomienia. 

Posted
25 minut temu, Tygrys napisał:

Battery amplifier oraz Greenify.

nie wiem dlaczego funkcja automatycznego wyłączania transmisji danych przy włączeniu w tryb hibernacji krzaczy aplikację.

Posted

Wiecie że te apki ciągną baterię? Nie lepiej przyciemnić ekran, wyłączyć Wi-Fi jak nie korzystasz, albo w aplikacjach które z niego korzystają ustawić w miarę długi czas synchronizacji. Nie czyścić ramu co chwilę. Śmiem twierdzić że bez używania aplikacji która oszczędza baterię wychodzę lepiej niż z nią. To takie placebo te aplikacje. Jest też opcja np wyłączania całkowicie telefonu w nocy ale po co.. Dla 3-4% nie warto.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Jak nie korzystacie z netu z karty sim warto ustawić np 2g i wybrać ręcznie jedna sieć (play).

Posted
9 minut temu, hhunter22 napisał:

Wiecie że te apki ciągną baterię? Nie lepiej przyciemnić ekran, wyłączyć Wi-Fi jak nie korzystasz, albo w aplikacjach które z niego korzystają ustawić w miarę długi czas synchronizacji. Nie czyścić ramu co chwilę. Śmiem twierdzić że bez używania aplikacji która oszczędza baterię wychodzę lepiej niż z nią. To takie libido te aplikacje. Jest też opcja np wyłączania całkowicie telefonu w nocy ale po co.. Dla 3-4% nie warto.

Jak nie korzystacie z netu z karty sim warto ustawić np 2g i wybrać ręcznie jedna sieć (play).

Placebo. Libido to to, z czego powodu cierpią chłopcy poniżej 60 roku życia. :P

Ale z wyłączeniem drugiej karty SIM to bardzo dobra rada.

• Like 1
Posted

No tak pomyliłem pojęcia. Człek zmęczony to plecie... Ja jak większość czasu mam Wi-Fi. I mam zasięg ustawiony na 2g tylko i jedna sieć przypisana. Mieszkam na wsi między dwoma antenami i play świruje ciągle przełącza się zasięg play/plus/tmobile co żre baterię. W dodatku jak chce ustawić 4g to już wgl masakra. Tak dzwonić dzwoni sms też są, a jak raz w tygodniu potrzebuje gdzieś jechać i net mieć to 20 sekund i mam 4g znowu

Greenify nie ciągnie baterii, można spróbować.

Ciągnie prąd z energii słonecznej?

No tak pomyliłem pojęcia. Człek zmęczony to plecie... Ja jak większość czasu mam Wi-Fi. I mam zasięg ustawiony na 2g tylko i jedna sieć przypisana. Mieszkam na wsi między dwoma antenami i play świruje ciągle przełącza się zasięg play/plus/tmobile co żre baterię. W dodatku jak chce ustawić 4g to już wgl masakra. Tak dzwonić dzwoni sms też są, a jak raz w tygodniu potrzebuje gdzieś jechać i net mieć to 20 sekund i mam 4g znowu

Greenify nie ciągnie baterii, można spróbować.

Ciągnie prąd z energii słonecznej?

ja tam nic nie używam tylko w miarę oszczędnie skonfigurowane i o:

8479d4aca7fa6c0691b67a3e4ffcde22.jpge1046b52034c8fea1a2032ba3b8ef592.jpg

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...