Gajowy Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Witam! Po podłączeniu telefonu do komputera nic się nie dzieje, telefon jedynie się ładuje. Próbowałem różnych sposobów, ale nie potrafiłem sobie poradzić, liczę na pomoc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 MiPCSuite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 51 minut temu, ZduneX25 napisał: MiPCSuite Problem w tym, że telefon też nie wykrywa komputera. Mam wyłączoną opcję "podłącz przez usb". Także i w tym programie nie wyszukuje mojego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 1 godzinę temu, Gajowy napisał: Problem w tym, że telefon też nie wykrywa komputera. Mam wyłączoną opcję "podłącz przez usb". Także i w tym programie nie wyszukuje mojego telefonu. A tak z ciekawości: inny slot USB inny kabelek USB inny system operacyjny inny komputer ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 Kabel i slot odpada, zmieniałem, zaraz sprawdzę na innym komputerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejw10 Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Gdzieś na forum jest rozwiązany problem z nie wykrywaniem telefonu, trzeba zmienić coś w jakimś pliku w telefonie. Poszukaj dobrze. e: Masz link: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Posted January 30, 2016 Author Share Posted January 30, 2016 12 godzin temu, dejw10 napisał: Gdzieś na forum jest rozwiązany problem z nie wykrywaniem telefonu, trzeba zmienić coś w jakimś pliku w telefonie. Poszukaj dobrze. e: Masz link: Próbowałem korzystać z tego rozwiązania, ale nie potrafię sobie poradzić. Wchodzę w tego Root Browsera, klikam w data, a ten folder pusty. Może mi ktoś wytłumaczyć w co dokłądnie wejść i co zmienić? Bo ta porada z tamtego tematu jest raczej mało zrozumiała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Brak sterowników MTP. Doinstaluj je, albo przełącz tryb połączenia na tryb pamięci masowej o ile taki jest w tym telefonie. Musisz nadać uprawnienia do roota dla root browsera. Panel sterowania>uprawnienia>dostęp do root, czy jakoś tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonax_xc Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 sprawdź to też: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajowy Posted January 31, 2016 Author Share Posted January 31, 2016 Problem rozwiązany! Musialem nadać uprawnienia do rota Root Browserowi poprzez instalacje go z pliku zip przez TWRP. Po zrobieniu tego w data/property pokazał mi się porzadany plik i zmieniłem końcówkę .config na .mtp. Wszystko działa, dziękuję wszystkim za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts