Darek08 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 8 minut temu, tutek napisał: kurcze dostałem odmowę odblokowania bootloadera "Sorry, your application has been rejected." konto ma 100% ustawienia zabezpieczeń, jakieś sprawdzone metody co teraz zrobić - aplikować ponownie na tym samym koncie jest sens? Jeżeli masz przycisk reapply to złóż jeszcze raz, napisz jeszcze raz dlaczego. Jak nie masz przycisku reapply to zrób post tutaj http://en.miui.com/type-64-717.html takim schematem Mi Account UID: (https://account.xiaomi.com/) MIUI version: Your device: Screenshot of the unlocking page status (http://en.miui.com/unlock/) Days after application: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 (edited) ok, tylko że ja nie otrzymałem nawet SMS'a po prostu wszedłem na tą stronę gdzie jest UNLOCK po 9 dniach i miałem status odmowy. edit. ok mam reapply więc składam ponownie. ale ciężko przebiega ten proces u tego producenta, na urządzeniach HTC wchodzi się na stronę htcdev i generuje plik do odblokowania w kilka sekund, hmm a tu następne 10 dni czekania. Edited February 18, 2017 by tutek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek08 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 1 godzinę temu, tutek napisał: ok, tylko że ja nie otrzymałem nawet SMS'a po prostu wszedłem na tą stronę gdzie jest UNLOCK po 9 dniach i miałem status odmowy. edit. ok mam reapply więc składam ponownie. ale ciężko przebiega ten proces u tego producenta, na urządzeniach HTC wchodzi się na stronę htcdev i generuje plik do odblokowania w kilka sekund, hmm a tu następne 10 dni czekania. Po prostu coś im nawaliło i wszystkim odmówiło, mi też gdzie miałem pozwolenie od 29 grudnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 @Darek08 nie wszystkim Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 @tutek. Bo xiaomi powinno sie uczyc od htc jak sie odblokowuje bootladery u nich to jest istny cyrk.... teraz na dodatek masowo odrzucaja zgody. Na razie nie aplikuj bo maja problemy z ktorymi przynajmniej do poniedziałku sobie nie poradza i wszystkim bedzie odmawialo zgody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 (edited) @hellhammer. Oczywiscie, ze kupujących to na pewno nie zabraknie, ale mogliby ten proces troche usprawnienić, zeby ludziom zylo sie lepiej Edited February 18, 2017 by kamillm Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebjag Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Czy wspomniany wyżej posiadacz wielu kont chciałby udzielić na chwilę jednego gołego w celu odblokowania bootloadera? Na swoim muszę czekać, gdyż dopiero co odblokowałem swój tel, a teraz chciałbym szybko zrobić to na drugim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
innyreader Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Tak jak pisałem, szybko dostałem zgodę, potem ją zabrali. Wczoraj wieczorem wysłałem jeszcze raz i w nocy znowu przyszła. Na razie działa, zobaczymy jak długo Link to comment Share on other sites More sharing options...
bad Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Mam podobnie tzn. w grudniu otrzymałem zgodę a dziś sprawdziłem i jest cofnięta.Sorry, your application has been rejected.Niezły cyrk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Przestańcie już z tym cyrkiem. Przecież na oficjalnym forum gość przyznał, że mają jakiś problem i adminy będą coś z tym robić od poniedziałku.Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciejL Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Dnia 17.02.2017 o 20:01, kamillm napisał: @MaciejL. Pokaz screen tego bledu. Nigdy zaden soft w twrp nie wymagal roota. Takie coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 1 godzinę temu, MaciejL napisał: Takie coś. Zachecam do zapoznania się co to jest TWRP i jak się je instaluje. To nie jest TWRP tylko aplikacja TWRP Manager.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shimikito Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 W piątek złożyłem podanie o odblokowanie BT i dzisiaj jak patrzę na stronie to coś się zmieniło. Zawsze jak wchodziłem ponownie na stronę odblokowania dostawałem informacje że podanie jest rozpatrzane, a dzisiaj mam link do pobrania MiFlashaUnlock, to znaczy że udzielona została mi zgoda? Trochę dziwnie bo nie dostałem żadnego powiadomienia ani nic, tak samo nie musiałem przepisywać żadnego kodu SMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Tak, masz zgodę.Wysłane z MI5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 (edited) otrzymałem telefon mi5 i chciałbym odblokować bootloader, poradźcie mi czy na takiej wersji oprogramowania mogę to zrobić, a jeśli nie to którą mam ściągnąć i zainstalować przez updater z tego co czytam?: MIUI Global 8.0 Stabilna 8.2.0 9 (MAAMIDG) Wersja android 6.0.1 MXB48T Edited February 20, 2017 by tutek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek08 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 (edited) Chciałbym się zapytać jak to jest na custom ROMach z płatnościami NFC? Czytałem że na zrootowanych urządzeniach lub z innym ROMem niż Global/China Stable nie można używać Android Pay, a jak to się ma z innymi aplikacjami typu PeoPay? Też jest jakaś blokada przed płaceniem NFC? 1 godzinę temu, tutek napisał: otrzymałem telefon mi5 i chciałbym odblokować bootloader, poradźcie mi czy na takiej wersji oprogramowania mogę to zrobić, a jeśli nie to którą mam ściągnąć i zainstalować przez updater z tego co czytam?: MIUI Global 8.0 Stabilna 8.2.0 9 (MAAMIDG) Wersja android 6.0.1 MXB48T Ja godzinę temu odblokowałem swoje MI5/64gb na wersji Global Stabel 8.1.4.0 i to za pierwszym razem nawet się za bardzo nie wysiliłem Edited February 20, 2017 by Darek08 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 (edited) tylko mam taki problem że zaznaczyłem tryb debugowania i chciałem najpierw w trybie fastboot zobaczyć czy wykrywa telefon, ale fastboot devices mi nic nie pokazuje. paczke adb z fastbootem sćiągnąłem najnowszą ze strony google. system windows 10 x64 W menadżerze urządzeń mam "Kedacom USB Device" Edited February 20, 2017 by tutek Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 (edited) @tutek ten problem już był poruszany na forum nie raz, musisz się pozbyć tego sterownika Kedacom USB Device i zainstalować właściwy. Skorzystaj z tej paczki tu masz sterowniki dla x64 podpisane cyfrowo https://mega.nz/#!wVdmyCSA!J05xQqCi2dmQYIdDLg5qw8x4KXVAe2Xk0aDan1JNBvM Edited February 20, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 (edited) no to chyba lipa, na mojej wersji MIUI 8.0.2.0 nie odblokuje bootloadera, czytam poradnik ale w opcjach programistycznych nie mam nic takiego jak "MI Unlock status" ażyby dodać konto z Unlockera. Ale proponuje mi aktualizacje do wersji 8.1.2.0 MAAMIDI czy z niej będę mógł to zrobić? Edited February 20, 2017 by tutek Link to comment Share on other sites More sharing options...
naver Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 No u chinczykow cos ruszylo, sa zgody na odblok. Ja jednak wygenerowalem jakis tam ruch na ich forum dla pewnosci. Czekam na telefon, powinien lada moment wyjsc z HK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soren Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Zgodę to i ja dostałem ale weryfikacja urządzenia zatrzymuje się na 50%. Sterowniki zainstalowane dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
laston Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Mam to samo :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek08 Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Dobra, czy gdy mam odblokowany bootloader i wgrane juz TWRP to czy jakas aktualizacja OTA Global Stable moze mi zepsuc TWRP albo zablokowac bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 (edited) Unlocked successfully mam TWRP w wersji twrp-3.0.2-3-gemini.img i musiałem w nim zrobić format data, a więc telefon mi się nie bootuje do niczego, co mam zrobić aby zbootował mi się na tego global dev co miałem 7.2.16 ale żeby zostało TWRP i żeby został odblokowany bootloader? Edited February 20, 2017 by tutek Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobr44 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Mam dokładnie tą samą sytuację co Soren i laston. Przy próbie odblokowania po 50% komunikat jak na screenie lastona. Czy ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robaks Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 18 godzin temu, Soren napisał: Zgodę to i ja dostałem ale weryfikacja urządzenia zatrzymuje się na 50%. Sterowniki zainstalowane dobre. 42 minuty temu, dobr44 napisał: Mam dokładnie tą samą sytuację co Soren i laston. Przy próbie odblokowania po 50% komunikat jak na screenie lastona. Czy ktoś coś? spróbujcie tego: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobr44 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 1 godzinę temu, robaks napisał: spróbujcie tego: Dzięki, jutro dopiero będę mógł spróbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobr44 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 22 godziny temu, robaks napisał: spróbujcie tego: Udało się, mam już miui eu. Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soren Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Robiłeś reset do ustawień fabrycznych?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
j23titus Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Może mi ktoś powiedzieć czy mam odblokowany bootloader na moim Redmi Note4 ? Nie mogłem tego sprawdzić z polecenia: fastboot oem devices-info Wywalało mi jakiś błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaxador Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Witam! Chciałem odblokować bootloader, ale przy 50% wyskakuje błąd. Posiadam najnowszą wersje Global Miui dev oraz zgodę na odblokowanie, w opcjach również włączyłem zdjęcie blokady oem i nic. Macie jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 (edited) Przed chwilą, j23titus napisał: Może mi ktoś powiedzieć czy mam odblokowany bootloader na moim Redmi Note4 ? Nie mogłem tego sprawdzić z polecenia: fastboot oem devices-info Wywalało mi jakiś błąd fastboot oem device-info fastboot getvar unlock Edited February 23, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Panowie, czy może mi ktoś podać link do sterowników Mi5 Pro? Nie mogę znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylus Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 (edited) 4 godziny temu, Vaxador napisał: Witam! Chciałem odblokować bootloader, ale przy 50% wyskakuje błąd. Posiadam najnowszą wersje Global Miui dev oraz zgodę na odblokowanie, w opcjach również włączyłem zdjęcie blokady oem i nic. Macie jakieś pomysły? Mam podobnie 50% i koniec Couldn't verify device telefon Mi5S Edited February 23, 2017 by Sylus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek08 Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 3 godziny temu, Sylus napisał: Mam podobnie 50% i koniec Couldn't verify device telefon Mi5S Sprobuj tego wielu osobom pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts