kamillm Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Skoro przenosilo Cie przed wysłaniem prosby to inna bajka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Tryb incognito załatwił sprawę. Nie wnikam czemu Wniosek wysłany Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzik2908 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Czy identyfikator że screena powinien być zgodny z tym na stronie konta Xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 51 minut temu, radzik2908 napisał: Czy identyfikator że screena powinien być zgodny z tym na stronie konta Xiaomi? Tak, przecież to powinno być to samo konto 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzik2908 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 No to mam 2 konta , mam zezwolenie na odblokowanie bootloadera ale na innym koncie.I klops. Co teraz? Wylogować się z konta na telefonie i zalogować się za pomocą indentyfikatora który ma pozwolenie na odblokowanie ?Wygląda na to że mam 2 konta przypisane do tego samego numeru telefonu i maila ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 12 minut temu, radzik2908 napisał: No to mam 2 konta , mam zezwolenie na odblokowanie bootloadera ale na innym koncie. I klops. Co teraz? Wylogować się z konta na telefonie i zalogować się za pomocą indentyfikatora który ma pozwolenie na odblokowanie ? Wygląda na to że mam 2 konta przypisane do tego samego numeru telefonu i maila ? To wyloguj się z tego konta, a zaloguj na tamto drugie. I wtedy próbuj odblokowywać. A na tym drugim koncie nic nie stoi na przeszkodzie by napisać o zgodę Nie wiem czy można mieć dwa konta przypisane pod ten sam numer telefonu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibid60 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Witam wszystkich.Porada dla tych co odblokowanie bootloadera dochodzi tylko do 50%. 1 Przywróc do ustawień fabrycznych. 2 Po uruchomieniu ponownym nic nie konfiguruj. 3 Zrob poziom programisty przejdż do zakładki opcje programistyczne włącz zdjecie blokady OEM i debugowanie. 4Zrestartuj telefon 5Po ponownym uruchomieniu skonfiguruj WI-FI i przejdz do zakładki konfiguracja konta xiaomi akceptujac wszystkie prosby o dostep. 6 Wejdz do opcje programisty i w zakładke MI Unlock status.Kliknij na dole w add account and device. 7 Wyłącz telefon włacz ponownie w trybie fastboot podłącz do kompa i postępuj już zgodnie z procedura na" mi flash unlock".Dodam jeszcze ze Xiaomi już chyba nie wysyła SMS po prośbie o odblokowanie.Nie ma znaczenia czy masz. system china developer czy global. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 2 godziny temu, zibid60 napisał: 6 Wejdz do opcje programisty i w zakładke MI Unlock status.Kliknij na dole w add account and device. Taka korekta na 7.2.9 xiaomi.eu nie ma tej opcji Mi unlock status a odblokowanie BL przechodzi bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Może tobie, mi nie przechodzi odblokowanie niestety. Wywala błąd o różnych kontach na urządzeniu i programie Unlock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 16 minut temu, jordan87 napisał: Może tobie, mi nie przechodzi odblokowanie niestety. Wywala błąd o różnych kontach na urządzeniu i programie Unlock. Masz przynajmniej stable wgrane na telefon? Czy syfmiui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Najnowszy rom Stable android 2.3 gingerbread A tak poważnie to syfmiui xiaomi.eu w najnowszej wersji który zablokował ponownie BL Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzik2908 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Na Global stable nie poszło odblokowanie, dopiero po wgraniu China Dev po EDL dało się za pierwszym razem odblokować BL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayday79 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Ktoś odblokował na 7.2.9 na mi4c ? ( po wgraniu romu i zablokowamiu TWRP ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
naver Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 (edited) Probowałem złożyć wniosek o zgodę,ale nie jestem pewny czy wszystko poszło tak jak ma być - raczej nie. Obecnie jak wpisałem imię i nazwisko to dostałem błąd nieprawidłowego imienia - kiedy skasowałem nazwisko i aplikowałem to wyskoczyło powiadomienie po chińsku i nie mam pojęcia co się wyświetliło (może captcha się nie odświeżyła?) w każdym razie nie przeszło mi do kolejnego okna widocznego w tutku. Wysyłać prośbę jeszcze raz? EDIT Ponowiłem prośbę i poszło dalej ale sms nie doszedł. Great Edited February 12, 2017 by naver request Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayday79 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Też miałem problem z tym imieniem i nazwiskiem, próbowałem do skutku dopóki nie miałem kolejnego okna jak na zdjęciu na początku tego tematu. Dostałem zgodę po 3 dniach ale utknąłem na 50% weryfikacji....i nie bardzo póki co wiem co dalej...i nie za bardzo mam ochotę wgrywać jakiś china dev czy tym podobne żeby odblokować ...walczyłem z przywróceniem mi4c z pomocą kolegi t_gumienny dobre pól dnia i gdyby nie on bylbym w czarnej .... Póki co to to zostawię... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayday79 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Dnia 11.02.2017 o 14:24, slimdick napisał: Taka korekta na 7.2.9 xiaomi.eu nie ma tej opcji Mi unlock status a odblokowanie BL przechodzi bez problemu zrobiłeś unblock na miui 7.2.9 z xiaomi.eu z naszego forum ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 (edited) 36 minut temu, mayday79 napisał: zrobiłeś unblock na miui 7.2.9 z xiaomi.eu z naszego forum ?? Nie. Zablokowałem na początku stycznia wgrywając 7.1.4 i na nim zrobiłem unlock w minetę. A chyba jak dobrze pamiętam i się nie mylę to Acid pisał że na tym 7.2.9 zrobił unlcok, zapytaj jego ale raczej tak da się na xiaomi.eu. Edited February 12, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibid60 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Witam .Masz niezaprzeczalną racje tylko ten post nie był kierowany do ludzi którym odblokowanie bootloadera przechodzi bez problemu tylko tym co nie mieli szczęscia Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Dnia 8.02.2017 o 18:25, majdan12 napisał: Jaki masz zainstalowany system? 7.0 NRD90M Co ciekawe, chcę ze swojego konta na Xiaomi poprosić o kolejne pozwolenie, bo doczytałem, że to pierwsze jest wazne przez 30 dni. Nie da się, bo wychodzą jazdy z imieniem i nazwiskiem. Niby mam podać prawidłowe. Wpisywałem różne ze 40 razy. Założyłem nowe konto na inny numer, ale oczywiście i tu się nie obyło bez scen, bo zacząłem uzupełniać konto żeby mieć 100% i nie dostaje od nich maili z kodem weryfikacyjnym. Nie da się też przez ten " czarodziejski kabel" bo nie widzi urządzenia. Poinstalowane wszystko jak trzeba i co trzeba. Kuźwa, bo czekałem na ten tel. naprawdę długo i cierpliwie, a bez root mogę sobie nim podetrzeć "gile z nosa" Czy ktoś mi jeszcze może napisać jakim cudownym sposobem mogę ugryźć chiński, cudowny telefon? Za linki dozgonna wdzięczność i sprośne kobiety jako dodatek Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 3 minuty temu, martin3z napisał: 7.0 NRD90M Co ciekawe, chcę ze swojego konta na Xiaomi poprosić o kolejne pozwolenie, bo doczytałem, że to pierwsze jest wazne przez 30 dni. Nie da się, bo wychodzą jazdy z imieniem i nazwiskiem. Niby mam podać prawidłowe. Wpisywałem różne ze 40 razy. Założyłem nowe konto na inny numer, ale oczywiście i tu się nie obyło bez scen, bo zacząłem uzupełniać konto żeby mieć 100% i nie dostaje od nich maili z kodem weryfikacyjnym. Nie da się też przez ten " czarodziejski kabel" bo nie widzi urządzenia. Poinstalowane wszystko jak trzeba i co trzeba. Kuźwa, bo czekałem na ten tel. naprawdę długo i cierpliwie, a bez root mogę sobie nim podetrzeć "gile z nosa" Czy ktoś mi jeszcze może napisać jakim cudownym sposobem mogę ugryźć chiński, cudowny telefon? Za linki dozgonna wdzięczność i sprośne kobiety jako dodatek 1. Nie trzeba wysyłać ponownie wniosku aby odblokować po 30 dniach kolejny telefon,wystarczy się zalogować na konto i odblokować bootloader. 2. Nie trzeba mieć 100 punktów aby odblokować bootloader. 3. W jaki sposób wykonałem przewód Deep Flash? 4. Gdzie ty zamawiałeś telefon że czekałeś długo? to już na aliexpress można zamówić kurierem za kilkanaście złotych bez Vat 23% i będzie w 7 dni telefon z Chin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibid60 Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 http://en.miui.com/thread-253680-1-1.html to jest link do nieoficjanego odblokowania bootloadera 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 1 minutę temu, zibid60 napisał: http://en.miui.com/thread-253680-1-1.html to jest link do nieoficjanego odblokowania bootloadera I co Xiaomi.eu (rozwojowa) nie będzie stwarzać problemów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibid60 Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Robiłem w ten sposób redmi4 pro na globalu 8.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 4 minuty temu, majdan12 napisał: 1. Nie trzeba wysyłać ponownie wniosku aby odblokować po 30 dniach kolejny telefon,wystarczy się zalogować na konto i odblokować bootloader. 2. Nie trzeba mieć 100 punktów aby odblokować bootloader. 3. W jaki sposób wykonałem przewód Deep Flash? 4. Gdzie ty zamawiałeś telefon że czekałeś długo? to już na aliexpress można zamówić kurierem za kilkanaście złotych bez Vat 23% i będzie w 7 dni telefon z Chin. 1. Nie da rady. Nie ma nawet urządzenia. Nie pamiętam teraz dokładnie co jest napisane, ale o ile mnie nie pamięc nie myli, to że urządzenie jest niekompatybilne czy jakoś tak. Ewentualnie w MiUnlock taka była informacja. Uwierz, nie działa, robione było specjalnie na dwóch kompach. 4. Czekałem w sensie, że zwlekałem długo. Ten ROM który mam, to co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorthin Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 (edited) Mam taki mały problem. Bo chciałem zgłosić ten wniosek o odblokowanie bootloadera. Wypełniłem konto, wszystko mam na 100 punktów na zielono. Zakładkę mam cały czas włączoną. Kiedy przechodzę na zakładkę z linkiem:http://www.miui.com/unlock/index_en.html to po chwili następną stroną jak się załaduje, pokazuje się takowa strona: ten numer na pomarańczowo: 1672101242 to faktycznie nr mojego konta, ale nie wiem co się dzieje, ktoś pomoże? Edited February 13, 2017 by Gorthin Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 @oskarroza Wyczyść ciasteczka przeglądarki. Mogą być pojedyncze z frazą MIUI. Pomoże Tapatalking z Mi Note 2 6/128 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 @Gorthin musisz stworzyć nick na forum. Wpisz jakas nazwe i nacisnij ten niebieski przycisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu610 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Jest to moje drugie odblokowanie dla kolejnego urządzenia. Po kliknięciu "Unlock now" przenosi mnie bezpośrednio do strony pozwalającej na pobranie aplikacji MiFlash Unlock. Nie mogę otrzymać kodu na odblokowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 @misiu610 zezwolenie dostajesz raz dla danego konta i możesz po tym odblokowywać kolejne urządzenia bez potrzeby kolejnego wysyłania prośby. Do konta są dodane takie uprawnienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 19 minut temu, slimdick napisał: @misiu610 zezwolenie dostajesz raz dla danego konta i możesz po tym odblokowywać kolejne urządzenia bez potrzeby kolejnego wysyłania prośby. Do konta są dodane takie uprawnienia. Co 30 dni kolejny telefon oczywiście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 @misiu610 oczywiscie jeden telefon na 30 dni, chyba ze cos sie zmienilo ostatnio w co watpie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Z tymi trzydziestoma dniami, to też różnie bywa, odblokowałem rn3p i po około 7 dniach spróbowałem odblokować MiMax-a i poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 @kamillm skoro jeszcze żadnego telefonu nie odblokowałeś oficjalnie przez miunlock i ciągle jesteś na wersji stabilnej odblokowanej nie oficjalnie to skąd masz taką wiedzę o tych 30 dniach ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 36 minut temu, wajs napisał: Z tymi trzydziestoma dniami, to też różnie bywa, odblokowałem rn3p i po około 7 dniach spróbowałem odblokować MiMax-a i poszło. Ciekawe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 @kamillm ja nie mam radochy zapytałem w prost, bo co gdzieś czytam na tym forum to widzę te info 30 dni i tak się zastanawiam czy wszyscy co to piszą to faktycznie mają jakieś serwisy i co chwila odblokowują te telefony. Tak jak napisałem jak tego sam nie potwierdziłem to nie powtarzam dalej, myślałem że sam sprawdzałeś ale z tego co wiem to masz MI4C i do tej pory to jedyna twoja rada na odblokowanie było wklejanie tego linka na xda z nieoficjalną metodą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts