Jump to content

Odblokowywanie bootloadera w urządzeniach Xiaomi - PORADNIK 2024

Zenderable

Recommended Posts

1 minutę temu, PokaBobra napisał:

A oni przypadkiem nie robią tego w swoich godzinach pracy?

Automat to robi, zaden chinski przyjaciel raczej tam nie siedzi i nie klika ;]

2 minuty temu, PokaBobra napisał:

Pamiętasz o której godzinie robiłeś unlock? :>

Robilem ok. 12 bo wtedy mialem akurat przerwe w pracy ;]

Panowie, pytanie

wypełniam te rubryczki o zgodę na zdjęcie bootloadera

ale przez cały czas przy próbie akceptacji - przy rubryce nazwiska wyskakuje mi " Please input correct name "

wpisuję poprawnie (polskich znaków ś ć ą itd )  tam nie ma

o co chodzi z tym ?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

już o.k.

zlikwidowałem spację między imieniem i nazwiskiem (info o tym znalazłem na forum miui)

i poszło

Edited by DAROMV6
  • Like 1

No masz napisane dokładnie co masz zrobić ;) Masz być bardziej aktywny na swoim koncie Mi to jest większa szansa że dostaniesz zezwolenie.

Na pierwszej stronie tego wątku masz dokładnie opisane co trzeba zrobić żeby mieć większą szansę na zgodę i co zrobić w przypadku odmowy.

37 minut temu, maciek253 napisał:

Coś takiego mi się pojawiło o zgodę prosiłem 22 grudnia tylko nie pamiętam co mi się wtedy wyświetliło, a teraz jak się zalogowałem to to się pokazało. 

Screenshot_2016-12-28-17-41-19-251_com.android.chrome.png

A co tam za powód naskrobałeś? Widocznie coś mało przekonywującego ;)

Ponoć po odrzuceniu można napisać do supportu żeby odblokowali, działa to nadal? I mnie to bardziej ciekawi czy by to zadziałało jakbym napisał zanim jeszcze przyjdzie mi decyzja, czekam "dopiero" dwa dni tyle że od dwóch dni bez fona jestem bo poprzedni oddałem bo myślałem że pójdzie gładko z tym unlockiem a tu klopsiki :D

16 minut temu, maciek253 napisał:

Czyli nic nie muszę już wypełniać żeby przyznali zgodę tylko pisać na forum?

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Musisz wypełnić wniosek/prośbę o odblokowanie bootloadera. Link jest w pierwszym poście. Uzasadnienie musisz napisać po angielsku i nie kopiuj jakiś gotowych wzorcow, bo nie dostaniesz zgody. Warto napisać kilka postów w kilku wątkach. Po 5 dostajesz wyższą rangę (senior ) i szybciej dostajesz zgode. Po 2-4 dniach powinieneś dostać zgode. Aby to sprawdzić musisz się logować w aplikacji MiUnlock. 

Wszystko dokładnie opisane w pierwszym poście 

Edit. Sorry nie przeczytałem, że nie przyznali zgody. W pierwszym poście jest opisane co zrobic, gdy nie dostałeś zgody. 24h mozna ja uzyskać od odmowy.

PS. Piszcie dalej gotowe wzorce, to na pewno dostaniecie zgodę. Ja napisałem własnymi słowami kilka zdań uzasadnienia i nie było problemu. Chińczycy biorą was za boty, bo ciągle to samo dostają. "I want to install custom rom" nie wsytarczy ;)

Pozdro

Edited by JachuWojtan
  • Like 2

20 minut temu, PokaBobra napisał:

Ja też napisałem własnymi słowami ale póki co cisza.

Tymczasem jak się komuś nudzi to niech zagłosuje w ankiecie na instant unlocki: http://en.miui.com/thread-455573-1-1.html

To pewnie niczego nie zmieni ale może jakiś chociaż jeden chińczyk-decydent to przeczyta :D

Pomoże, pomoże

Im wyższa ranga tym szybciej rozpatrywane są wasze podania, ale nie warto spamować przesadnie, bo tam w ok 2dni dostaniecie zgodę ;)

A czy dostałeś zgodę sprawdzaj w aplikacji MiUnlock, bo ja nie dostałem SMS, a zgodę dawno już miałem 

Pozdro

@maciek253  Napisali w odmowie że masz się bardziej wykazać na koncie MI. Może napisz jaki masz Experience ? Ja dostałem tego samego dnia zgodę, napisałem kilka postów na forum i raptem miałem Experience = 20. A powód odblokowania podałem wprost że nie ma na mój telefon wersji global i chcę mieć system z polskim językiem od xiaomi.eu.

16 minut temu, JachuWojtan napisał:

Pomoże, pomoże

Im wyższa ranga tym szybciej rozpatrywane są wasze podania, ale nie warto spamować przesadnie, bo tam w ok 2dni dostaniecie zgodę ;)

To czemu ja zgodnie z najnizsza mozliwa ranga (nawet jednego posta nie napisalem) dostalem w 5 minut? ;] Na drugie konto w ciaga 1 dnia ;] Idzie to masowo, teraz wiadomo swieta duzo pewnie ludzi telefony sobie pokupowali to pewnie i system im sie troche zapchal, mysle ze trzeba czekac cierpliwie na zgode i ja dostaniecie. Jak chcecie piszcie te "excellect", "nice" itp. itd. w watkach na forum zeby podbic range ale wg mnie szkoda waszego czasu :)

Aplikowalem o odblokowanie tydzien temu+.

Poki co nie mam jeszcze telefonu w rekach, czy jest jakas opcja sprawdzenia czy dostalem zgodne. Nie nie otrzymalem zadnego smsa.

Po wejsciu na strone: www.miui.com/unlock/apply.php pojawia mi sie obrazek telefonu i spory button "download mi unlock"

1 godzinę temu, PurpleHaze napisał:

Aplikowalem o odblokowanie tydzien temu+.

Poki co nie mam jeszcze telefonu w rekach, czy jest jakas opcja sprawdzenia czy dostalem zgodne. Nie nie otrzymalem zadnego smsa.

Po wejsciu na strone: www.miui.com/unlock/apply.php pojawia mi sie obrazek telefonu i spory button "download mi unlock"

Jak przekierowuje Cie do pobrania mi unlocka to na 99% masz zgode :D

Uwaga, uwaga, po raz pierwszy udało mi się odblokować blt na Redmi 4 Pro. Nie obyło się bez dziwnych problemów. W każdym razie napiszę co ja powłączałem żeby działało.
1. Instalacja MiFlashem najnowszego deva oraz sterowników( niektóre już miałem po mi4c) . Niestety nie dało się poprzez updater, telefon z symiui od Goldwaya

2. Po tym zalogowanie się na konto Xiaomi, dodanie telefonu do konta (widoczne jako Redmi 4), na wszelki wypadek włączona lokalizacja, debugowanie i OEM ten na ON. Telefon stawał na 50 %. Dopiero w ustawieniach programistycznych-> unlock status poklikałem coś kilka razy na Add device, niestety nie jestem w stanie określić co to dało, ponieważ napis był  w postaci liczby i chinskich krzaczków.

3. Oczywiście był również problem z zalogowaniem się w MiUpdate, ale po którymś razie poszło, w razie problemów polecam reset wifi, programu itp. Po tym wszystkim ostatecznie poszło.

• Like 1

Jak to jest, że tworzę nowe konto w Xiaomi na inny numer telefonu i kiedy chce pozyskać prośbę o odblokowanie to dostaję z automatu informację - "Sorry, your application has been rejected".
Ma znaczenie to, że robię inne konto pod ten sam telefon?

7 minut temu, Uho napisał:

Jak to jest, że tworzę nowe konto w Xiaomi na inny numer telefonu i kiedy chce pozyskać prośbę o odblokowanie to dostaję z automatu informację - "Sorry, your application has been rejected".
Ma znaczenie to, że robię inne konto pod ten sam telefon?

Ja właśnie miałem problem z wysłaniem prośby na jednym koncie. Stworzyłem drugie na inny numer i nie miałem problemów, tylko zakładałem na PC. Może spróbuj założyć na PC i wysłać prośbę?

Pozdro

Edited by JachuWojtan
  • Like 1

39 minut temu, razax napisał:

Witam. Czy może ktoś pożyczyć konto (ze zgodą) MI na odblokowanie bootloadera?:)

To nic nie da, na każdą próbę odblokowania potrzebna jest oddzielna zgoda. Tak pięknie to nie jest ;) . (nie czytać)

Pozdro

Edited by JachuWojtan

4 minuty temu, JachuWojtan napisał:

To nic nie da, na każdą próbę odblokowania potrzebna jest oddzielna zgoda. Tak pięknie to nie jest ;)

Pozdro

Wez idz na spacer :D Zgoda jest na konto nie na urządzenie mozna odblokowac 1 telefon na 30 dni ;)

Edited by kamillm
  • Like 1

53 minuty temu, kamillm napisał:

Wez idz na spacer :D Zgoda jest na konto nie na urządzenie mozna odblokowac 1 telefon na 30 dni ;)

Ja dostałem już raz zgodę ale nie robiłem nic więcej, minęło ze 3 miechy chciałem zrobić unlock a tu klops, od nowa musiałem się zgłosić po zezwolenie.

Tym samym kontem to robiłem oczywiście, także nie wiem jak to działa ale widocznie raz na te 30 dni trzeba się ustawić w kolejkę po unlocka.

Złożyłem wniosek ale myślałem, że ktoś użyczy i szybciej go odblokuję:)

Jeśli mam oryginalny soft z Chin (do wyboru języki były: eng i 4 razy krzaki) to mogę bez wgrywania Chińskiego softu odblokowywać?

Złożyłem wniosek ale myślałem, że ktoś użyczy i szybciej go odblokuję:)
Jeśli mam oryginalny soft z Chin (do wyboru języki były: eng i 4 razy krzaki) to mogę bez wgrywania Chińskiego softu odblokowywać?

To, że jest eng i 4X krzaki nie czyni softu oryginalnym . Jesteś pewien, że to nie syf ? Jeśli nie to bezpieczniej byłoby dmuchnąć na zimne i wrzucić ostatni China dev dla pewności.

Tap tap z MI4S

Mam tylko język eng, a google play zainstalowałem ale jest po eng i ściąga apki z językiem eng..:( Nie potrafię zmienić języka google play, telefon nie ma ikonki ustawienia google.

Jak sprawdzić czy to dev? Oryginalny soft nie taki zły?

Wiecie jak zrobić google play po polsku?