Jump to content

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, zbijar napisał:

Ja mam ten sam problem co Ty miałeś. Czy tworząc nowe konto mam podać taki sam email i numer telefonu ?

ja podałem wszystko nowe i zadziałało. teraz czekam na SMS-a ;)

Posted

Panie, Panowie oraz dzieci

Bez większej wiary złożone podanie 28.01.2016r., 2 tygodnie mineły... wiara nie wzrosła ani o centymetr... a tu... nagle.. po 18 dniach przyszedł SMS ;D 

"Your unlock request has been approved. Go to https://unlock.update.miui.com to download the unlock tool."

Teraz czekamy na Mi5 ;)

Posted

Ja wysłałem zgłoszenie 30 stycznia, więc za 2 dni może dostanę swego smsa na odblokowanie

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

@Eragon

Pamiętaj, że "pozwolenie" ma ważność 30 dni.

_____

Btw. dziś o 6 rano także mi przyszło pozwolenie. Widocznie skończyło im się wolne :D

e994d027c13f2025af1e5f0b8beb10ee.jpg

W sumie nie wiem po co mi ono, ale chciałem sprawdzić jak to wygląda.

Posted

Ja też dostałem, wczoraj o 4 nad ranem :). A powód miałem po chińsku i link do miuipolska, bo składałem wniosek ze 2 dni przed powstaniem tego poradnika :P Ja też czekam na telefon :)

@Zenderable Po takim poście pewnie zaraz się ktoś znajdzie u ciebie na PW, kto zechce "pożyczyć konto na chwilę za symboliczne piwko :D

Posted

03f7ec152cf96abf677735ff13ea1766.jpg

Dostałem dziś odblokowanie i wyświetla mi się wszystko po chińsku.

Co mam robić dalej?

Posted
8 minut temu, kodens79 napisał:

Tylko co ją mam wpisać w tym pustym miejscu ?żadnego SMS-a nie dostalem

tu wpisujesz kod z aplikacji authenticor którą musisz powiązać z kontem.

• Confused 1
Posted

Podpowiedzcie mi proszę, żeby odblokować bootloader muszę mieć najnowszego deva? obecnie cały czas siedzę na dev 6.1.14 i nie wiem czy muszę aktualizować, czy ta wersja wystarczy jak już wreszcie dostanę smsa

Posted
1 minutę temu, zbijar napisał:

Witam,

wgrywam unlocka, postęp jest do 50% i kończy się, pojawia się napis retry i tak w kółko, co robię źle ?

Mam to samo i tak w kółko :(

Posted

Cant Verify na 50% ? Też tak miałem. Coś masz nie tak. Może zły Rom, może trzeba się zalogować na konto Xiaomi na X telefonie. Wchodzisz w fastboot czy recovery jak podłączasz telefon do odblokowania ?

Słyszałem też, że ten błąd wyskakuje jak już masz odblokowany bootloader, nie próbujesz któryś raz ?

Posted

Jest sprzecznosc na stronie i w apce :D trzeba wejsc w fastboota czyli vol- + power a nie vol+ + power jak pisze w aplikacji :D U mnie wtedy przeszło bez problemu

Posted

A ja dostałem zgodę dziś rano :) W sumie wypełniłem i wysłałem zgłoszenie by sprawdzić czy da się bo nie mam żadnego telefonu od xiaomi i zgoda jest :)

Wysłane z mojego Find 5 przy użyciu Tapatalka

Posted

Jeszcze nie wiem. Myślałem nad kupnem redmi note 3 pro ale jeszcze się zastanawiam bo w sumie jestem zadowolony z oppo tyle że przydał by się telefon z dual sim, teraz noszę dwa po kieszeniach.

Wysłane z mojego Find 5 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja chyba też spróbuję z czystej ciekawości. Konto mam już dość długo, jakaś 'dmuchana' aktywność jest, ranga Diamond też....a może unlock nawet przyda się, bo brat ciągle wspomina o RM Note 3 Pro.

~|~|~|~|~|~

TapTap Tapatalk + MI4W

Posted (edited)

A pytanie do osób które już odblokowały. U was też pokazuje że ma się pozwolenie na odblokowanie urządzenia jeszcze po odblokowaniu? 

Edited by 45marcin
Posted

W moim też dual sim słabo dziala problem z działaniem obu kart jednocześnie, jak jest jedna jest ok dwie ma ciężki start na obu kartach.

Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka

Posted

Gdzie wy wpisujecie ten kod z aplikacji authenicator?

Pokażcie mi to, bo ja zrobiłem ten poradnik i nigdzie nic takiego nie musiałem wpisywać. Jeśli to się wpisuje, to przydałoby się dodać do poradnika. ;)

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Posted

Witam. Dziś rano otrzymałem smsa z "approved" od Xiaomi. Czekałem ok. 12 dni. Niestety odrazu na początku procesu wgrywania MIUI Polska napotkałem na problemy. Ściągnąłem Rom dev (miui_HMNote3_6.1.29_8f322554d8_5.0 oraz miui_HMNote3_V7.1.8.0.LHNCNCK_dd2f072560_5.0). Odpalam Updater, z ".." wybieram "choose update" wybieram wskazany przez Xiaomi plik ZIP i dzieje się następująca sytuacja:

-gdy próbuje łądować ten "miui_HMNote3_V7.1.8.0.LHNCNCK_dd2f072560_5.0" telefon restartuje się.

-gdy ten "miui_HMNote3_6.1.29_8f322554d8_5.0" wyskakuje komunikat :

Screenshot_2016-02-17-21-24-21.thumb.png

Ktoś zaradzi ?

Pozdrawiam RR.

Posted

O co chodzi jak po kliknięciu Unlock dojdzie do 50 % i wyskoczy "couldnt verify device"? Dostałem smsa od Chińczyka z pozwoleniem na odblokowanie bootloadera.

Posted

"couldnt verify device"?

Gdy to wyskakuje musich zainstalować chiński rom, punkt pierwszy w instrukcji nie stable wersje 

http://www.miui.com/download-308.html - klikasz na to chińskie znaczki zielone ale nie w pierwszyy wierszu tylko to niżej (albo zainstaluj sobie chrome i wybierz tłumaczenie na angielski język - wtedy widać która wersja jest developerska)

PROBELM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Siedzę nad tym od wczoraj

W aplikacji Flashify > Recovery image > Choose a file i wybieramy pobrane wcześniej recovery (plik .IMG)

tylko że mi nie widzi tego pliku IMG ????
Co robić, miał ktoś taki problem?

Próbowałem też http://myandroidous.blogspot.s... 
ale nie mam połączeni mimo że telefon podłączony przez USB

we aplikacji flashify próbowałem zamiast wskazać recovery image  dowland i wyprałem redmi note a z tamtąt dwa pliki twrp

TWRP 3.0.0-0 armani.img

TWRP 2.8.7.0 armani.img

sciągnołem oby dwa, i zaczytałem najpierw pierwszy - zaczytał się dałem   Reboot now i telefon się wyłączył pojawił się znaczek miui potem czrne tło znowu się wyłączył

i uruchomił się spowrotem android

z drugim plikiem identycznie.

Może ktoś pomoże ???

Pozdrawiam

Posted (edited)

po zrobieniu wipe ,włączyłem reboot i telefon nie chce sie uruchomić świeci się wyświetlacz na mi. com i dalej nie startuje , co mam teraz zrobić ? pomocy.

po wejściu w recovery nie mam z czego zainstalować systemu ,czy da się jakoś przerzucić z kompa na tel ?

Edited by Cr1z
Posted
Dnia 18.02.2016o15:04, kpolin napisał:

"couldnt verify device"?

Gdy to wyskakuje musich zainstalować chiński rom, punkt pierwszy w instrukcji nie stable wersje 

http://www.miui.com/download-308.html - klikasz na to chińskie znaczki zielone ale nie w pierwszyy wierszu tylko to niżej (albo zainstaluj sobie chrome i wybierz tłumaczenie na angielski język - wtedy widać która wersja jest developerska)

PROBELM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Siedzę nad tym od wczoraj

W aplikacji Flashify > Recovery image > Choose a file i wybieramy pobrane wcześniej recovery (plik .IMG)

tylko że mi nie widzi tego pliku IMG ????
Co robić, miał ktoś taki problem?

Próbowałem też http://myandroidous.blogspot.s... 
ale nie mam połączeni mimo że telefon podłączony przez USB

we aplikacji flashify próbowałem zamiast wskazać recovery image  dowland i wyprałem redmi note a z tamtąt dwa pliki twrp

TWRP 3.0.0-0 armani.img

TWRP 2.8.7.0 armani.img

sciągnołem oby dwa, i zaczytałem najpierw pierwszy - zaczytał się dałem   Reboot now i telefon się wyłączył pojawił się znaczek miui potem czrne tło znowu się wyłączył

i uruchomił się spowrotem android

z drugim plikiem identycznie.

Może ktoś pomoże ???

Pozdrawiam

Proponuje Ci zrobić to przez fastboota. Szybko i bezproblemowo idzie i nie trzeba się bawić w roota. Po wgraniu przez fastboota można od razu wejść do recovery i zainstalować miuipolska