kakapo Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 12 godzin temu, zbijar napisał: Ja mam ten sam problem co Ty miałeś. Czy tworząc nowe konto mam podać taki sam email i numer telefonu ? ja podałem wszystko nowe i zadziałało. teraz czekam na SMS-a
Eragon Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Panie, Panowie oraz dzieci Bez większej wiary złożone podanie 28.01.2016r., 2 tygodnie mineły... wiara nie wzrosła ani o centymetr... a tu... nagle.. po 18 dniach przyszedł SMS ;D "Your unlock request has been approved. Go to https://unlock.update.miui.com to download the unlock tool." Teraz czekamy na Mi5
greg.x Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Ja wysłałem zgłoszenie 30 stycznia, więc za 2 dni może dostanę swego smsa na odblokowanie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Zenderable Posted February 16, 2016 Author Posted February 16, 2016 @Eragon Pamiętaj, że "pozwolenie" ma ważność 30 dni. _____ Btw. dziś o 6 rano także mi przyszło pozwolenie. Widocznie skończyło im się wolne W sumie nie wiem po co mi ono, ale chciałem sprawdzić jak to wygląda.
jarekm95 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Ja też dostałem, wczoraj o 4 nad ranem :). A powód miałem po chińsku i link do miuipolska, bo składałem wniosek ze 2 dni przed powstaniem tego poradnika Ja też czekam na telefon @Zenderable Po takim poście pewnie zaraz się ktoś znajdzie u ciebie na PW, kto zechce "pożyczyć konto na chwilę za symboliczne piwko
kodens79 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Dostałem dziś odblokowanie i wyświetla mi się wszystko po chińsku. Co mam robić dalej? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
45marcin Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 wejdz tutaj http://en.miui.com/unlock/ A propo... wam tez po odblokowaniu zostalo pozwolenie na odblokowanie bootloadera? Program i strona po odblokowaniu twierdzą ze dalej mam pozwolenie na odblokowanie
kodens79 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Tylko co ją mam wpisać w tym pustym miejscu ?żadnego SMS-a nie dostalem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
kamil23 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 8 minut temu, kodens79 napisał: Tylko co ją mam wpisać w tym pustym miejscu ?żadnego SMS-a nie dostalem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka tu wpisujesz kod z aplikacji authenticor którą musisz powiązać z kontem. 1
kodens79 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 I przeniosło mnie na chińskie forum . Potem zaczeło wszystko się wyświetlać właśnie w tym języku
Nerilla Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Podpowiedzcie mi proszę, żeby odblokować bootloader muszę mieć najnowszego deva? obecnie cały czas siedzę na dev 6.1.14 i nie wiem czy muszę aktualizować, czy ta wersja wystarczy jak już wreszcie dostanę smsa
zbijar Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Witam, wgrywam unlocka, postęp jest do 50% i kończy się, pojawia się napis retry i tak w kółko, co robię źle ?
kodens79 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 1 minutę temu, zbijar napisał: Witam, wgrywam unlocka, postęp jest do 50% i kończy się, pojawia się napis retry i tak w kółko, co robię źle ? Mam to samo i tak w kółko
greg.x Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 przywróciłem ustawienia fabryczne , ale to nic nie pomogło
kodens79 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Jedno mi się nasuwa na myśl oni mi wcale nie odblokowali bootloadera
chrono87 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Cant Verify na 50% ? Też tak miałem. Coś masz nie tak. Może zły Rom, może trzeba się zalogować na konto Xiaomi na X telefonie. Wchodzisz w fastboot czy recovery jak podłączasz telefon do odblokowania ? Słyszałem też, że ten błąd wyskakuje jak już masz odblokowany bootloader, nie próbujesz któryś raz ?
greg.x Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Tutaj też mają ten problem http://en.miui.com/thread-226193-1-1.html U mnie za pierwszym razem był bład. Podpowiadają żeby się upewnić że w telefonie i w aplikacji jest to samo konto xiaomi. U mnie są identyczne, ale problem bez rozwiązania rom mam ich 7.0.19
45marcin Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Jest sprzecznosc na stronie i w apce trzeba wejsc w fastboota czyli vol- + power a nie vol+ + power jak pisze w aplikacji U mnie wtedy przeszło bez problemu
fyme Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 A ja dostałem zgodę dziś rano W sumie wypełniłem i wysłałem zgłoszenie by sprawdzić czy da się bo nie mam żadnego telefonu od xiaomi i zgoda jest Wysłane z mojego Find 5 przy użyciu Tapatalka
kedar1333 Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 A co z nią masz zamiar zrobic Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka
fyme Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Jeszcze nie wiem. Myślałem nad kupnem redmi note 3 pro ale jeszcze się zastanawiam bo w sumie jestem zadowolony z oppo tyle że przydał by się telefon z dual sim, teraz noszę dwa po kieszeniach. Wysłane z mojego Find 5 przy użyciu Tapatalka
kulig007 Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Ja chyba też spróbuję z czystej ciekawości. Konto mam już dość długo, jakaś 'dmuchana' aktywność jest, ranga Diamond też....a może unlock nawet przyda się, bo brat ciągle wspomina o RM Note 3 Pro. ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W
45marcin Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 (edited) A pytanie do osób które już odblokowały. U was też pokazuje że ma się pozwolenie na odblokowanie urządzenia jeszcze po odblokowaniu? Edited February 17, 2016 by 45marcin
kaju666 Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Ech od 4 lutego cisza, żadnego SMS. A system od xiaomi.eu dział tragicznie przy korzystaniu z 2 kart sim.
kedar1333 Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 W moim też dual sim słabo dziala problem z działaniem obu kart jednocześnie, jak jest jedna jest ok dwie ma ciężki start na obu kartach. Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka
Zenderable Posted February 17, 2016 Author Posted February 17, 2016 Gdzie wy wpisujecie ten kod z aplikacji authenicator? Pokażcie mi to, bo ja zrobiłem ten poradnik i nigdzie nic takiego nie musiałem wpisywać. Jeśli to się wpisuje, to przydałoby się dodać do poradnika. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
focusik09 Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 (edited) @Zenderable U mnie podczas przejścia z pkt 3 do 4 wyskoczyło okno do którego musiałem wpisać token z aplikacji Autoryzacje Edited February 17, 2016 by focusik09 1
Rojas Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Witam. Dziś rano otrzymałem smsa z "approved" od Xiaomi. Czekałem ok. 12 dni. Niestety odrazu na początku procesu wgrywania MIUI Polska napotkałem na problemy. Ściągnąłem Rom dev (miui_HMNote3_6.1.29_8f322554d8_5.0 oraz miui_HMNote3_V7.1.8.0.LHNCNCK_dd2f072560_5.0). Odpalam Updater, z ".." wybieram "choose update" wybieram wskazany przez Xiaomi plik ZIP i dzieje się następująca sytuacja: -gdy próbuje łądować ten "miui_HMNote3_V7.1.8.0.LHNCNCK_dd2f072560_5.0" telefon restartuje się. -gdy ten "miui_HMNote3_6.1.29_8f322554d8_5.0" wyskakuje komunikat : Ktoś zaradzi ? Pozdrawiam RR.
goddison77 Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Your unlock request has been approved. Go to https://unlock.update.miui.com to download the unlock tool. Dostalem takiego smsa od Xiaomi w zwiazku z prosba o odblokowanie bootloadera. Co robic? Gdy wchodze w link z smsa tylko jakas chinska stronka sie pojawia
goddison77 Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Jak włączyć tryb fastboot w Xiaomi Redmi Note 3?
goddison77 Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 O co chodzi jak po kliknięciu Unlock dojdzie do 50 % i wyskoczy "couldnt verify device"? Dostałem smsa od Chińczyka z pozwoleniem na odblokowanie bootloadera.
kpolin Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 "couldnt verify device"? Gdy to wyskakuje musich zainstalować chiński rom, punkt pierwszy w instrukcji nie stable wersje http://www.miui.com/download-308.html - klikasz na to chińskie znaczki zielone ale nie w pierwszyy wierszu tylko to niżej (albo zainstaluj sobie chrome i wybierz tłumaczenie na angielski język - wtedy widać która wersja jest developerska) PROBELM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Siedzę nad tym od wczoraj W aplikacji Flashify > Recovery image > Choose a file i wybieramy pobrane wcześniej recovery (plik .IMG) tylko że mi nie widzi tego pliku IMG ???? Co robić, miał ktoś taki problem? Próbowałem też http://myandroidous.blogspot.s... ale nie mam połączeni mimo że telefon podłączony przez USB we aplikacji flashify próbowałem zamiast wskazać recovery image dowland i wyprałem redmi note a z tamtąt dwa pliki twrp TWRP 3.0.0-0 armani.img TWRP 2.8.7.0 armani.img sciągnołem oby dwa, i zaczytałem najpierw pierwszy - zaczytał się dałem Reboot now i telefon się wyłączył pojawił się znaczek miui potem czrne tło znowu się wyłączył i uruchomił się spowrotem android z drugim plikiem identycznie. Może ktoś pomoże ??? Pozdrawiam
karolkarol Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 wysłałem przed chwilą. zobaczymy ile to potrwa.
Cr1z Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 (edited) po zrobieniu wipe ,włączyłem reboot i telefon nie chce sie uruchomić świeci się wyświetlacz na mi. com i dalej nie startuje , co mam teraz zrobić ? pomocy. po wejściu w recovery nie mam z czego zainstalować systemu ,czy da się jakoś przerzucić z kompa na tel ? Edited February 20, 2016 by Cr1z
45marcin Posted February 20, 2016 Posted February 20, 2016 Dnia 18.02.2016o15:04, kpolin napisał: "couldnt verify device"? Gdy to wyskakuje musich zainstalować chiński rom, punkt pierwszy w instrukcji nie stable wersje http://www.miui.com/download-308.html - klikasz na to chińskie znaczki zielone ale nie w pierwszyy wierszu tylko to niżej (albo zainstaluj sobie chrome i wybierz tłumaczenie na angielski język - wtedy widać która wersja jest developerska) PROBELM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Siedzę nad tym od wczoraj W aplikacji Flashify > Recovery image > Choose a file i wybieramy pobrane wcześniej recovery (plik .IMG) tylko że mi nie widzi tego pliku IMG ???? Co robić, miał ktoś taki problem? Próbowałem też http://myandroidous.blogspot.s... ale nie mam połączeni mimo że telefon podłączony przez USB we aplikacji flashify próbowałem zamiast wskazać recovery image dowland i wyprałem redmi note a z tamtąt dwa pliki twrp TWRP 3.0.0-0 armani.img TWRP 2.8.7.0 armani.img sciągnołem oby dwa, i zaczytałem najpierw pierwszy - zaczytał się dałem Reboot now i telefon się wyłączył pojawił się znaczek miui potem czrne tło znowu się wyłączył i uruchomił się spowrotem android z drugim plikiem identycznie. Może ktoś pomoże ??? Pozdrawiam Proponuje Ci zrobić to przez fastboota. Szybko i bezproblemowo idzie i nie trzeba się bawić w roota. Po wgraniu przez fastboota można od razu wejść do recovery i zainstalować miuipolska
Recommended Posts