Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 minut temu, kris68 napisał(a):

Master  przepraszam czeski błąd :

Screenshot_2024-10-05-22-57-15-031_com.hb.dialer.free-edit.jpg

Ale nagrywa super.

a to dobrze wiedzieć ... dużo osób tu pytało przy różnych okazjach o jakąś sprawdzona apke ... 🙃 info zawsze mile widziane ...

Posted

Wiesz aż się zdziwiłem, ze działa, tyt, a z google Play - tam to jest wyłączone. No trzeba poszukac z innego rejonu - nie wolno tu pisać ale trochę..... wiesz info na priv. Ale nie mam juz sily walczyć o odblokowanie a o nagrywanie głównie mi chodziło. 

Posted
45 minut temu, don_kamillo napisał(a):

Czytałem gdzieś, że mają 2000 tych tokenów na świat. No to można sobie próbować.

Kolejna mi 11 lite w trakcie odblokaowania, bez zgody :D 

image.thumb.jpeg.787202e15dbf7297461d34fa983adee7.jpeg

H. OS 1.0.4.0UKOEUOR  i  XC 5.4.9
na starym koncie (4081 dni), co bym nie robił, nie mogę powiązać telefonu w MiUnlock. Za każdym razem:
"Couldn't add. Please go to Mi Community to apply for..."

na nowym koncie wiąże bez problemu. Miałem problem w miflash (error 1004), ale po Factory resetcie i powtórzeniu procedury, efekt jak powyżej. :) 

Posted
19 godzin temu, PaterSan napisał(a):

Kolejna mi 11 lite w trakcie odblokaowania, bez zgody :D 

image.thumb.jpeg.787202e15dbf7297461d34fa983adee7.jpeg

H. OS 1.0.4.0UKOEUOR  i  XC 5.4.9
na starym koncie (4081 dni), co bym nie robił, nie mogę powiązać telefonu w MiUnlock. Za każdym razem:
"Couldn't add. Please go to Mi Community to apply for..."

na nowym koncie wiąże bez problemu. Miałem problem w miflash (error 1004), ale po Factory resetcie i powtórzeniu procedury, efekt jak powyżej. :) 

To może być też kwestia telefonów, co wyszły na miui, a dostały hyperOS w updacie. Jak mój Xiaomi 14 wyszedł z hyperosem, to chyba jest gorzej i to nie działa.

Posted

To działa tylko z Miui, z HyperOS nie. Ale np. X 14 Ultra miał od razu HyperOS. Więc kiszka i trzeba odpuścić.

Posted (edited)
2 godziny temu, don_kamillo napisał(a):

To może być też kwestia telefonów, co wyszły na miui, a dostały hyperOS w updacie. Jak mój Xiaomi 14 wyszedł z hyperosem, to chyba jest gorzej i to nie działa.

Tak, zgadza się, może tak być.   Nikt wyżej nie napisał - mam mi 14, na nowym koncie nie działa!
@don_kamillo jeszcze chwila i sam przetestujesz. :D

W dniu 4.10.2024 o 19:52, Netoper napisał(a):

Komunikat nie odnosi się do systemu w telefonie a do systemu/bazy Xiaomi.
A ostatnio Xiaomi albo ma jakiś problem informatyczny, albo selekcjonuje możliwość odblokowania, szczególnie dotyczy to fonów z HyperOs.

Dobra, to jak oceniacie taką sytuacje: jest zgoda na XC, ale MiUnlock dalej osdyła do XC ?

Edit: 
Próbował ktoś ze starsza wersją "Settings.apk" z miui14 ? - widziałem cos podobnego na YT, ale mogę się mylić ...

Edited by PaterSan
Posted

Jako ciekawostkę napiszę jeszcze chyba jako jeden z niewielu szczęśliwców, którym udało się odblokować BL, że w apce XC dalej mogę aplikować o odblokowanie... Jak kliknąłem to pojawił się ten standardowy komunikat o czekaniu tydzień.

• 2 weeks later...
Posted

A ja cały czas mam komunikat, że osiągnięto limit aplikacji i żebym spróbował jutro. To mają jakąś pulę tych aplikacji do odblokowania BL ?

Posted

Na to by wyglądało...

Z ostatniej chwili: wygląda na to, że Xiaomi zaczęło sprawdzać regiony konta. Jest nowy błąd "The place where the account is registered does not match the place where the phone is sold". Czyli niechińskie konta nie będą mogły odblokować telefonów z Chin (nawet tych starych z bypassem).

Posted

Tam jest napisane, że nie odblokujesz samemu jeżli kupujesz telefon w Chinach. A co w sytuacji jak kupisz w Polsce?

Posted

A skąd o tym wiesz? Problem na razie jest przy próbie odblokowania chińskich wersji telefonów. Globalne wersje, nie licząc problemu na Xiaomi Community, jeszcze da się odblokować.

Posted

X14 global,od 2 miesięcy żadnej zgody.zawsze przekroczony limit,więc zagrywka nie warta. zachodu.zwlaszcza za taką kasę.

Posted
Na XDA widziałem poradnik, w którym komuś się udało przejść, klikając chwilę przed 18:00.
https://xdaforums.com/t/do-not-update-how-many-times-am-i-going-to-get-application-quota-limit-reached.4692098/post-89761584
Ciekawe co na to się złożyło, czy procedury które zrobił, czy może tylko by wystarczyło , że fartem wstrzelił się w czas, że przykładowo w jednej setnej sekundy po chińskiej północy poszło żądanie na serwer,
Bo widziałem gdzieś info że ponoć Xiaomi tylko 2000 zezwoleń daje na sesję, ale ciężko to zweryfikować bo to tylko jeden wpis był.
Inna sprawa że oprócz tego jednego gościa z XDA na razie nie widać aby komuś jeszcze zaskoczyło.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Posted

Dziś odblokowałeś x12 po czekaniu 168 godzin.

Po zakupie miał miui 13 i od razu zabrałem się za odblokowanie po staremu.

Wszystko poszło gładko,teraz już siedzi Xiaomi eu,i Atego morał że odblokowanie może tym sposobem zadziałać jak po uruchomieniu fona jest miui non hyper os.

• 3 weeks later...
Posted

Pomocy...
Próbuje odblokować to coś (Poco F5 Pro z hyper os) i przy próbie wykonania tego z poziomu telefonu dostaję:
image.thumb.png.4b7c28c9b5446278554af68b1716e51e.png

Natomiast MiFlash_Unlock zachowuje się dosyć dziwnie, ponieważ przy próbie logowania nie mogę nic wpisać w numer kierunkowy, a po rozwinięciu listy nic nie daje się ani przewinąć ani wybrać z listy:
image.thumb.png.6032e70b35a1eda661e4f349b813666f.png

Posted
22 minuty temu, katrinam napisał(a):

Próbuje odblokować to coś (Poco F5 Pro z hyper os) i przy próbie wykonania tego z poziomu telefonu dostaję

Próbowałeś, zgodnie z komunikatem, wylogować się z konta Xiaomi i zalogować jeszcze raz?

• Thanks 1
Posted

Dzięki, pomogło.
"Pomyślnie dodano..."

Ale co teraz skoro ta aplikacja MiFlash_Unlock nie chce poprawnie działać? Jak i czym mogę odblokować bootloader?

Posted (edited)

Wygląda na to że chyba mi się udało odblokować...
Skorzystałam z narzędzi dostępnych na Linuksie
https://www.xiaomitool.com/V2/latest

Co dało mi jakieś pojęcie i pokazało, że program wykrywa mój telefon i próbuje coś zrobić, ale pojawia się błąd, najpewniej związany z niedziałaniem czegoś po stronie xiaomi...
image.thumb.png.b1e354fa1acf602fd1327a572759b3c4.png
A następnie z tej strony:
https://github.com/francescotescari/XiaoMiToolV2/issues/104

Ta nowa wersja znaleziona w linkach na tej stronie działa poprawnie. Mogłam poprawnie wpisać swoje dane i pozwoliło mi to narzędzie na odblokowanie telefonu. Nawet bez czekania 168 godzin :)

P.S. A jednak coś poszło nie tak i mam obecnie tylko "FASTBOOT", nie moge przejść nawet do RECOVERY, XiaoMiTool V2 nie daje rady ściągnąć TWRP ani nic innego aby cokolwiek zrobić z tym telefonem... Pomocy?

Edited by katrinam
FASTBOOT
Posted

XiaomiToolV2 już od dawna nie działa, musiałabyś ściągnąć sobie potrzebne rzeczy ręcznie.

A co chciałaś zrobić z tym telefonem, skoro odblokowałaś bootloader?

Posted

Problem rozwiązany.
Ściągnęłam z MiuiPolska plik: "xiaomi.eu_MONDRIAN_OS1.0.14.0.UMNCNXM_14" czyli świeże wydanie stabilne.
Podpięłam smartfon do Windowsa 10, sprawdziłam czy jest widoczny via fastboot devices i potem uruchomiłam: "windows_format_data_only.bat". Wynik:
image.thumb.png.fd600b7c33b96b26ca74fb218bf1b7da.png

Jak widać coś zostało wykasowane, coś wysłane i telefon się uruchomił ponownie po kilku sekundach, aby po chwili wyświetlić (znienawidzone przeze mnie) "HyperOS".
Następnie potem nastąpiło konfigurowanie telefonu od zera, tak jakbym wyjęła go dopiero z pudełka.
Po restarcie - działa.

2 minutes ago, Kacper Skrzypek said:

A co chciałaś zrobić z tym telefonem, skoro odblokowałaś bootloader?

Przede wszystkim pozbyć się HyperOS.
Ponieważ jakiś czas temu wszedł w pętlę ponownych uruchomień i zrobił to w najgorszym możliwym momencie co przelało czarę goryczy po wielu akcjach z baterią, aktualizacjami, które robiły się same i moim odczuciem, że to ja jestem dla xiaomi a nie xiaomi dla mnie.
Teraz muszę znaleźć sposób na zainstalowanie jakiegoś LineageOS czy EvolutionX. Muszę pozbyć się oprogramowania xiaomi z telefonu.

• Like 1