brawo Posted January 24 Share Posted January 24 Oddać do sklepu. Później kupić drugi i nie aktualizować Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamilll85 Posted January 24 Share Posted January 24 No właśnie jeśli tutaj można zapytać jak to jest z odblokowanym bootloaderem i rootem po aktualizacji do HyperOS? Co prawda posiadam Redmi Note 10 Pro i on pewnie aktualizacji nie dostanie ale pytam "na zaś" Czy wtedy root znika i bootloader się blokuje czy wszystko zostaje jak było przed aktualizacją? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted January 24 Share Posted January 24 34 minuty temu, kkkamilll85 napisał(a): No właśnie jeśli tutaj można zapytać jak to jest z odblokowanym bootloaderem i rootem po aktualizacji do HyperOS? Co prawda posiadam Redmi Note 10 Pro i on pewnie aktualizacji nie dostanie ale pytam "na zaś" Czy wtedy root znika i bootloader się blokuje czy wszystko zostaje jak było przed aktualizacją? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka root powinien zostać jak robisz update ... bootloader się nie zablokuje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 25 Share Posted January 25 10 godzin temu, kkkamilll85 napisał(a): No właśnie jeśli tutaj można zapytać jak to jest z odblokowanym bootloaderem i rootem po aktualizacji do HyperOS? Co prawda posiadam Redmi Note 10 Pro i on pewnie aktualizacji nie dostanie ale pytam "na zaś" Czy wtedy root znika i bootloader się blokuje czy wszystko zostaje jak było przed aktualizacją? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Root może zniknąć, ale to kwestia wgrania nowego obrazu wygenerowanego w Magisku. Bootloader raczej się nie zablokuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamilll85 Posted January 25 Share Posted January 25 Dzięki za odpowiedź. Może się trafi że ten telefon jeszcze HyperOS dostanie Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcichy10 Posted February 3 Share Posted February 3 Nie wiem czy zostanie to zawarte w poradniku ale nie linku mi urządzenia do konta i wywala taki komunikat: the system is being upgraded. please try again later Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 3 Share Posted February 3 Godzinę temu, mcichy10 napisał(a): Nie wiem czy zostanie to zawarte w poradniku ale nie linku mi urządzenia do konta i wywala taki komunikat: the system is being upgraded. please try again later W takim przypadku musisz uzyskać uprawnienia które są na górze poradnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcichy10 Posted February 3 Share Posted February 3 1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): W takim przypadku musisz uzyskać uprawnienia które są na górze poradnika. Ok, ale czy to się tyczy wyłącznie HyperOS czy MIUI14 też? Telefn ze sklepu mi.com z wgranym aktualnym MIUI 14 wyświetla właśnie takie info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 3 Share Posted February 3 15 minut temu, mcichy10 napisał(a): Ok, ale czy to się tyczy wyłącznie HyperOS czy MIUI14 też? Telefn ze sklepu mi.com z wgranym aktualnym MIUI 14 wyświetla właśnie takie info. W przypadku Redmi Note 13 Pro/+ z MIUI być może to też jest potrzebne. Wczoraj sprawdzaliśmy Redmi Note 13 Pro na moim drugim koncie, które ma te uprawnienia, i konto dodało się pomyślnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcichy10 Posted February 3 Share Posted February 3 (edited) 46 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): W przypadku Redmi Note 13 Pro/+ z MIUI być może to też jest potrzebne. Wczoraj sprawdzaliśmy Redmi Note 13 Pro na moim drugim koncie, które ma te uprawnienia, i konto dodało się pomyślnie. Przy próbie aplikowania o odblokowanie otrzymuje info, że przekroczono limit. Wyglada na to, ze dziennie wydaja ograniczona ilość zezwoleń. Zaraz będę próbował, bo zbliża się 17,dam znać. Edit: potwierdzam, mimo, że mam MIUI a nie HyperOS to nadal trzeba wnioskować. Telefon już przypisany do konta. Dzięki @Kacper Skrzypek Tutaj zamieszczę info dla potomnych, szukających pomocy w tej kwestii: Błąd "the system is being upgraded. please try again later" oznacza, że należy podążać za poradnikiem jak dla HyperOS. Jeżeli nie możecie uzyskać zgody, bo "osiągnięto limit" to należy próbować o północy czasu chińskiego (17 czasu polskiego) w dniu podanym w komunikacie. Miunlock pokazuje, że muszę czekać 168h czyli 7 dni, więc klasyk. Edited February 3 by mcichy10 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysia141192 Posted February 4 Share Posted February 4 Zakupiłam Xiaomi Redmi Note 13 Pro, ale ponieważ czekam na odblokowanie bootloadera 168h to chciałabym wiedzieć, czy kartę SIM mogę przełożyć z powrotem do starego Xiaomi Redmi Note 9 Pro (wylogowałam się tam z konta Xiaomi), żeby normalnie użytkować telefon? Na tym nowym nic nie mam, nic nie przenosiłam z XRN9Pro, bo i tak się wyczyści przy odblokowywaniu a potem chcę go wysłać na instalację xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorus Posted February 4 Share Posted February 4 Niech się specjaliści wypowiedzą, ale wg mnie to nie ma znaczenia. Najważniejsze żeby na telefonie nie wylogować się z konta xiaomi. Ja dla pewności zostawię go na ten tydzień podpiętego pod wifi, bo również nie widzę sensu używania telefonu, który za chwilę będzie wyzerowany... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 5 Share Posted February 5 Nie powinno być z tym raczej problemu (z brakiem karty). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted February 5 Share Posted February 5 (edited) W dniu 4.02.2024 o 17:28, Pysia141192 napisał(a): Zakupiłam Xiaomi Redmi Note 13 Pro, ale ponieważ czekam na odblokowanie bootloadera 168h to chciałabym wiedzieć, czy kartę SIM mogę przełożyć z powrotem do starego Xiaomi Redmi Note 9 Pro (wylogowałam się tam z konta Xiaomi), żeby normalnie użytkować telefon? Na tym nowym nic nie mam, nic nie przenosiłam z XRN9Pro, bo i tak się wyczyści przy odblokowywaniu a potem chcę go wysłać na instalację xiaomi.eu Telefon musi byc zalogowany na konto kartę sim możesz przełożyć do innego telefonu Edited February 6 by wypcio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek05 Posted February 11 Share Posted February 11 Po odczekaniu 7 dni MI Unlock nie chce mnie zalogować do konta . Czy ktoś z was miał już taki przypadek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 11 Share Posted February 11 A jakiś komunikat wyskakuje?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek05 Posted February 11 Share Posted February 11 Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 11 Share Posted February 11 Jeśli masz najnowszą wersję może spróbować wcześniejsze wydanie.Ewentualnie spróbuj na innym kompie.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
saimon Posted February 11 Share Posted February 11 przyszedłem się tylko wyżalić, ale zagrzali mnie komunikatem o tym że będę musial czekać 168 godzin zanim odblokuje bootloadera.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hyper_wolf Posted February 11 Share Posted February 11 Mam pytanie czy jest opcja odblokowania Mi bez Danych mobilnych? Mój redmi 7 nie może złapać zasięgu z jakiegoś powodu... Pierwszy raz z czymś takim robię😅 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 12 Share Posted February 12 Mam pytanie czy jest opcja odblokowania Mi bez Danych mobilnych? Mój redmi 7 nie może złapać zasięgu z jakiegoś powodu... Pierwszy raz z czymś takim robięJedynie przez test point raczej pozostajehttps://www.google.pl/search?q=redmi+7+test+point&client=ms-opera-mobile&sca_esv=ba0287a91f95cb84&channel=new&espv=1&ei=0sDJZf7ICYDkxc8Pg7K7sA4&oq=redmi+7+test&gs_lp=EhNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwIgxyZWRtaSA3IHRlc3QqAggAMgcQABiABBgTMgcQABiABBgTMgcQABiABBgTMgcQABiABBgTMgcQABiABBgTMgcQABiABBgTMggQABgWGB4YEzIIEAAYFhgeGBNIhyVQ4glYqxVwAHgCkAEAmAF_oAHgA6oBAzQuMbgBAcgBAPgBAcICBBAAGEfCAgUQABiABMICCRAAGIAEGA0YE-IDBBgAIEGIBgGQBgg&sclient=mobile-gws-wiz-serpWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamChrystianin Posted February 13 Share Posted February 13 (edited) ja mam jednak problem , ponieważ koledze wysypał się android , przestał się smartfon uruchamiać , jedynie co jest to logo MI mi.com i nic więcej , dał mi go za darmo , lecz jak próbuję flash zrobić to nie idzie , pobrałem odpowiednie ROMy do Xiaomi Redmi Note 5 Black https://mistore.pl/xiaomi-redmi-note-5/xiaomi-redmi-note-5-3-32gb-black/ no i są problemy , miflash wykrywa jakieś dziwne błędy , jeśli potrzeba to podeśle zrzuty , sterowniki zainstalowane , nawet mam problem odblokować smartfon , ponieważ jednak tam konto jakieś było , ale kolega nie pamięta co i jak , ja chciałbym całkowity reset zrobić ,usunąć całkiem dane z niego i świeżo zainstalować ROM ,tak jakby był kupiony ,uwolnić smartfon od kont i haseł , bo kiedy daję unlock w mi unlock to jest błąd Couldn't unlock ,coś po chińsku pisze i nr , policzyłem że to jakieś dane konta ,bo z tylu cyfer jest nazwa użytkownika , niestety , wejść na smartfon się nie da,jak już pisałem,całkiem wywaliłlo system , nie uruchomisz smartfona , dobrze,że chociaż fastboot działa , nie wiem co juz zrobić , smartfon jest z 2018 roku,więc gwarancji już nie ma , praktycznie mało używany , wyświetlacz elegancki , kolega mówił,że coś mu się chyba aktualizował android albo co innego i nagle po wyłączeniu nie mógł już wcale uruchomić ,co mogę zrobić jeszcze ? update: znalazłem plik log , na dole pisze tak jak mi wyskakuje błąd :odblokowanie return:20038 msg: Telefon został zablokowany na koncie 190****410 i nie można go odblokować poprzez wyszukanie telefonu. " więc jedynie co można zrobić to zalogować się na to konto chyba,wtedy mógłbym odblokować smartfon , ale i tak przejdźmy dalej , chodzi o flash i proszę o pomoc,czy da się ominąć ten unlock jakoś Edited February 13 by AdamChrystianin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 13 Share Posted February 13 Można przez test point spróbować wgrać rom, ale jak telefon zapięty do konta, to i tak nie usuniesz powiązania z kontem nawet po wgraniu romu.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamChrystianin Posted February 13 Share Posted February 13 54 minuty temu, Netoper napisał(a): Można przez test point spróbować wgrać rom, ale jak telefon zapięty do konta, to i tak nie usuniesz powiązania z kontem nawet po wgraniu romu. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka właśnie udało mi się pomyśleć , aby sprawdzić nr telefonu kolegi , wpisałem przy zapomniałem hasła ,okazało się,że jest przypięty do konta xiaomi , i ten cały identyfikator się pokazał bez gwiazdek , ale muszę u niego być ,aby podał mi email itp ,albo bezpośrednio zresetować hasło otrzymując kod , ale pytanie,czy trzeba mieć konto xiaomi aby móc korzystać ze smartfonów ? trochę chore to jest , chyba,że wtedy założył i urządzenie zostało powiązane z nr telefonu itp , myśle,że można usunąć wtedy swoje konto , jeśli się zalogujesz , jest funkcja usuń konto ,ja sprawdziłem na swoim koncie po zalogowaniu się , ale czy urządzenie usuniesz wtedy z listy , albo zmienić dane , przypisać do mojego nr telefonu i email co mam teraz ,ale czy się da już do istniejącego konta już mojego ,czy trzeba jakieś nowe założyć pocztowe i konto na mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted February 13 Share Posted February 13 Jeśli nie używasz innych urządzeń Xiaomi zegarki odkurzacze wagi itd, nie ma wymogu/potrzeby mieć konto Xiaomi aby w pełni używać telefonu, brak jedynie będzie synchronizacji z chmurą Xiaomi, no i właśnie ewentualnego zabezpieczenia jeśli telefon wpadłby w obce ręce.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu TapatalkaPrzed usunięciem konta trzeba najpierw odłączyć na nim urządzenia które są do niego przypisane.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Jackowiak Posted February 18 Share Posted February 18 Witajcie, próbuje odblokować bootloader i korzystając z tego poradnika doszedłem do momentu kiedy mam odczekać tydzień. Odczekałem i niestety wyskakuje mi błąd jak w załączniku. Odczekałem kolejny tydzień z nadzieją że czas który był podany był błędny lecz jak się okazuje to nie w tym leży problem. Jest mi ktoś w stanie pomóc? Kluczowe pytanie, czy przez okres czekania w telefonie musi być wsadzona karta sim (u mnie nie była)? Płyta główna siadła i telefon wrócił zresetowany z gwarancji więc od razu chciałem zająć się zmianą oprogramowania. Zauważyłem że za każdym razem jak wejde w 'stan odblokowania Mi' to musze wyrazic zgode na wymagane uprawnienia oraz dodać konto (nie zapisuje się na stałe). Program na komputer w wersji 6.5.224.28 który jest dostępny na stronie miui (https://en.miui.com/unlock/download_en.html) zacina mi się na etapie podania numeru (nie jestem w stanie zmienić kodu kierunkowego) więc pobrałem wersję z innego źródła 7.6.727.43 na której próbuje odblokować bootloader od początu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscon17 Posted February 21 Share Posted February 21 największy k**wa błąd w moim życiu. kupno zasranego chyńskiego badziewia tytułem sraomi mi11 5g. nie ch se te botloadery w ich zasrany moor wsadzą złodzieje!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolek1223 Posted February 28 Share Posted February 28 Z zainteresowaniem przeczytałem twój post o odblokowaniu bootloadera na Xiaomi Mi 11 Lite NE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olo Olo Posted February 29 Share Posted February 29 Panowie czy możecie podpowiedzieć, ponieważ mam problem już z pierwszym krokiem poradnika . Czy jest niezbędny numer telefonu na koncie xiaomi? Ponieważ konto założyłem bez problemu ale za chiny nie mogę dodać żadnego numeru telefonu do tego konta, podczas dodawania numeru musi być wysłany sms na ten numer z kodem weryfikacyjnym i niestety żadnego smsa nie otrzymuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted March 4 Share Posted March 4 Mam taki komunikat, czyli spróbować jutro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted March 4 Share Posted March 4 Sprobuj zaraz po 17.00.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted March 5 Share Posted March 5 Udało się,dodałem konto więc tylko czekać,jako że nowy fon to za jakiś czas pewnie odblokuję i wgram miui.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted March 9 Share Posted March 9 (edited) następnego dnia poszło bez problemu. Edited March 16 by ohara Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted March 24 Share Posted March 24 W dniu 5.03.2024 o 16:07, ohara napisał(a): Udało się,dodałem konto więc tylko czekać,jako że nowy fon to za jakiś czas pewnie odblokuję i wgram miui.eu Wgrałeś już, czy nadal czekasz ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted March 24 Share Posted March 24 największy k**wa błąd w moim życiu. kupno zasranego chyńskiego badziewia tytułem sraomi mi11 5g. nie ch se te botloadery w ich zasrany moor wsadzą złodzieje!!! odblokowanie to jest proste jak hejt na tiktoku a mi 11 na pewno lepsze niż te gorsze serie oppo VIVO i Samsungi A.. Don't drink and root 2201122G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts