kkkamilll85 Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 Cześć. Piszę z pewnym problemem 🤒 Otóż po aktualizacji MIUI do 14.0.7.0 mam problem z Magisk. Wygląda to tak jakby telefon się odrootował 😑 Jak najszybciej mogę przywrócić root najlepiej bez utraty danych?? Przeinstalowanie Magisk nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Popczyński Posted October 30, 2023 Share Posted October 30, 2023 (edited) W dniu 29.01.2016 o 13:08, Zenderable napisał(a): Szukamy "Stan odblokowania Mi" (Mi Unlock Status) i klikamy "Dodaj konto i urządzenie" (Add account and device). Powinien pojawić się monit o sukcesywnym dodaniu konta. Jeśli dodatkowo pojawi się komunikat z prośbą o włożenie karty SIM i włączeniu przesyłu danych (z wyłączonym Wi-Fi) to tak robimy. cześć dochodzę do tego punktu i nie ma u mnie opcji stan odblokowania mi. gdzieś na anglojęzycznym forum wyczytałem, że mam jakiś lipny rom, co z tym dalej działać? mi mix 4 Poniżej dodaje info ze specyfikacji(nie wiem czy potrzebne ale na wszelki) Edited October 30, 2023 by Michał Popczyński Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 30, 2023 Share Posted October 30, 2023 Masz już Xiaomi.eu (lub przynajmniej na to wskazuje screen), więc na 100% masz też odblokowany bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
romsed Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 Cześć, kupiłem 12x chcę wrzucić miui.eu, dostałem 168 h na odblokowanie. Mam obecnie miui global 13.0.1 wersja android 11 RKQ1.200826.002, czy zanim wgram stabilną wersję obecnie V14.0.10.0.TLDCNXM aktualizować go, czy nie ma to znaczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackbird Posted November 28, 2023 Share Posted November 28, 2023 wyglada na to ze xiaomi cos niedobrego kombinuje, moj POCO X3 Pro po wymianie plyty glownej, przyszedl z serwisu i wykonalem pelna procedure po 168h dostalem taki komunikat, i z tego co googluje, to xiaomi chyba utrudnia odblokowywanie BL tutaj wiecej info z reddita i dodatkowo artykul https://gsmchina.com/xiaomi-will-no-longer-allow-bootloader-unlocking-5618/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 Ostatnio udało mi się odblokować 11 Ultrę z tym samym problemem. Możesz mi podesłać na micenter.pl to spróbuję i z tym. Ale to koszt 150 zł jak się uda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackbird Posted November 29, 2023 Share Posted November 29, 2023 (edited) Dzięki za ofertę ale jednak poczekam, jakoś nie usmiecha mi się dokładać kosztów do funkcji która do tej pory była (cytując klasykiem) "oczywistą oczywistością", poczekam czy coś community wymysli ew. jesli potwierdzi sie niebawem że Xiaomi rzeczywiście blokuje wszystkim mozliwość odblokowania bootloadera, to po prostu firma dołączy do innych marek takich jak Motorola, czy Huawei które przy zakupie tabletu/smartfona omijam szerokim łukiem (-: P. S. Szkoda że tego faktu nie znałem jak kupowalem 2 tygodnie temu Xiaomi Pad 6, no nic trudno, czekam do piątku tez z tabletem i dam znać czy ten sam komunikat sie pojawi po odliczonym czasie. Edited November 29, 2023 by blackbird Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczepan29 Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Czy jeśli miałem odblokowany bootloader, a teraz go zablokowałem, to ponowne odblokowanie wiąże się z tym, że znów będę musiał użyć MiFlashUnlock i odczekać kilkaset godzin na możliwość odblokowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Zgoda na odblokowanie danego egzemplarza jest "dożywotnia" więc później bez czekania otwierasz nawet i 10 razy dziennie Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
figofago Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Can't get info, connect again. z 30 razy bawiłem się w odłaczanie i podłączanie i nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Telefon w trybie fastboot ? W opcjach programisty debugowanie włączone? Sterowniki wgrane?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 W dniu 29.11.2023 o 14:51, blackbird napisał(a): [...] P. S. Szkoda że tego faktu nie znałem jak kupowalem 2 tygodnie temu Xiaomi Pad 6, no nic trudno, czekam do piątku tez z tabletem i dam znać czy ten sam komunikat sie pojawi po odliczonym czasie. No u mnie na padzie 6 pro, się nie da, więc myślę, że tak już zostanie, a szkoda bo chciałem sobie developerskie wersje powrzucać, jak się pojawią Tak jak piszesz Xiaomi zaczyna blokować możliwość odblokowania BL na większości swoich urządzeń (oczywiście mowa o darmowej oficjalnej metodzie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kac222 Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 W dniu 28.11.2023 o 16:46, blackbird napisał(a): wyglada na to ze xiaomi cos niedobrego kombinuje, moj POCO X3 Pro po wymianie plyty glownej, przyszedl z serwisu i wykonalem pelna procedure po 168h dostalem taki komunikat, i z tego co googluje, to xiaomi chyba utrudnia odblokowywanie BL tutaj wiecej info z reddita i dodatkowo artykul https://gsmchina.com/xiaomi-will-no-longer-allow-bootloader-unlocking-5618/ Mam dokładnie to samo z moim Poco X3 Pro po wymianie płyty. Niestety nie mogę odblokować bootloadera. Nawet tworzyłem konto z regionem US (domyślnie miałem CN). Inny nr telefonu i całkowicie inne konto również nie pomogło. Zostaje chyba płatna opcja,ale nie zależy mi na tym ,aż tak bardzo,żeby dokładać do tego sprzętu. Pewnie niedługo kolejną płytę mi wymienią i będzie trzeba płacić raz jeszcze za odblokowanie. A w moim egzemplarzu jest już 5 płyta w ciągu 2 lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted December 10, 2023 Share Posted December 10, 2023 Poco x5 pro 5g i taki sam problem.Nikt nie znalazł rozwiązania?Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizon203 Posted December 18, 2023 Share Posted December 18, 2023 Witam, zakupiłem dziś nowy telefon Xiaomi. Przy próbie odblokowywania bootloadera przy logowaniu na konto na PC przepisałem kod z ramki, następnie Xiaomi miało wysłać na nr telefonu kod który trzeba tam wpisać, wykorzystałem wszystkie próby resend i dalej nic nie przyszło ... Ktoś miał taki przypadek ? 🤔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 A ten nr telefonu masz zapisany w koncie Xiaomi?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizon203 Posted December 20, 2023 Share Posted December 20, 2023 15 godzin temu, Netoper napisał(a): A ten nr telefonu masz zapisany w koncie Xiaomi? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Tak dokładnie ten, to mój 4 telefon w którym chcę odblokować bootloader ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted December 22, 2023 Share Posted December 22, 2023 Mam dokładnie to samo z moim Poco X3 Pro po wymianie płyty. Niestety nie mogę odblokować bootloadera. Widze ze prawie wszyscy którzy mieli wymieniane płyty główne w Poco maja probleml z odblokowaniem bl.Kontaktowalem sie z serwisem CCs ale narazie brak odpowiedzi.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 Zainstalujcie najnowszą wersję MiUnlock.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 Nic to nie daje, wciąż "Urzadzenie nie atywowane".Na tym koncie odblokowalem dwa poprzednie urzadzenia Redmi note 10, i wlasnie Poco x5 pro przed wymiana plyty, i poszlo od bez problemu.A po wymianie plyty kicha, juz sam nie wiem co robic.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu TapatalkaI dalej nikt nie rozwiazal problemu?Mam juz hyper os i zgode na odblokowanie Bl, ale dalej pojawia sie błąd że urzadzenie nie aktywowane.Konto przypisane, debugownie właczone i dalej nic.Support Xiaomi milczy w tym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 Bo to nie jest problem z wersją programu starszą czy nowszą, jak już pisałem, z poziomu telefonu nie można dodać jakby go do procedury odblokowania bootloadera, czyli mówiąc wprost wina Chińczyka, tak jak wcześniej Tuska 😆 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 (edited) Czyli gdybym wziął 13 T z Playa to też będę miał nici ze ściągnięcia bootloadera i pozostaje opcja, jaką opisał MASTER. To jak mam zapłacić to chyba zaczekam na 14 global na europejskie rynki, ale czy wyjdzie ?? Mimo obecnych cen Xiaomi jednak pozostaję nadal przy firmie, miałem jedno, jedyne odejście snobistyczne, fuj na iPhone 14, ale z Xiaomi 13 mimo wszystko to iPhone ani prędkości, ani fotki w porównaniu z 13 extra nie były a zapłaciłem prawie 7k. Edited December 23, 2023 by kris68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 32 minuty temu, kris68 napisał(a): Czyli gdybym wziął 13 T z Playa to też będę miał nici ze ściągnięcia bootloadera i pozostaje opcja, jaką opisał MASTER. To jak mam zapłacić to chyba zaczekam na 14 global na europejskie rynki, ale czy wyjdzie ?? [...] Nie twierdzę, że nie można wszystkich Xiaomi odblokować za darmo, jak do tej pory. To wygląda jak postępujący proces, który wdrażają. Aktualnie na pewno nie odblokujesz najnowszych modeli z serii 14, reszta jest niewiadomą. W moim wypadku np. nie mogę już Pada 6 Pro odblokować, ale na forum kilka osób ze starszymi telefonami nawet, tyle że po serwisie, gdzie została wymieniona płyta też nie mogą, więc musisz zaryzykować. Jednak jeśli zamówisz przez internet i dostarczą Ci go do domu (odbiór osobisty się nie kwalifikuje), to wg prawa możesz przecież zwrócić do 14 dni nawet bez podawania powodu. Tak więc nie ma problemu, zamawiasz, próbujesz odblokować, nie da się, to żaden ślad nie zostaje więc zwyczajnie oddajesz i już. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 41 minut temu, kris68 napisał(a): Czyli gdybym wziął 13 T z Playa to też będę miał nici ze ściągnięcia bootloadera i pozostaje opcja, jaką opisał MASTER. To jak mam zapłacić to chyba zaczekam na 14 global na europejskie rynki, ale czy wyjdzie ?? Mimo obecnych cen Xiaomi jednak pozostaję nadal przy firmie, miałem jedno, jedyne odejście snobistyczne, fuj na iPhone 14, ale z Xiaomi 13 mimo wszystko to iPhone ani prędkości, ani fotki w porównaniu z 13 extra nie były a zapłaciłem prawie 7k. 14 na pewno będzie ... 14 pro nie wiadomo ... przynajmniej patrząc co ostatnio było na ten temat w necie ... ja jeszcze nie znizylem się do takiego poziomu żeby wziąć iPhona 🙃 no ale co kto lubi i chce ... jak weźmiesz fona z globalnej dystrybucji i tak nie minie Cię wątpliwa przyjemność robienia unlocka - oczywiście jeśli chcesz nadal bawić się w Xiaomi eu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Kornalski Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 Hej, potrzebna pomoc. Mam MI CC9 Pro. Kupiłem odblokowany z MIUI Polska ale stracił certyfikat. Zatem ściągnąłem oryginalny chinski rom do niego i zaaplikowałem zamykajac bootloadera w MiFlash. Ładnie sie wgrało z sukcesem ale po reboocie naspisało The MIUI version cannot be instaled on this device. No i lipa bo nie mogę już nic wgrac, a fon wisi na MAIN MENU.. Macie jakieś pomysły?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris68 Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 Nie jestem w tym fachowcem, ale z tego co czytam zrobiłeś chyba z telefonu Cegiełkę blokując na chińskim Romie. Obym się mylił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 Kupiłeś z miui.eu ale może twój model nie był z chińskiej dystrybucji, więc wgranie chińskiego romu i zablokowanie na nim BL= cegła. Zawsze trzeba dokładnie sprawdzić jaki model pokazuje hardware, wersja romu nie ma znaczenia, w prosty sposób nie da się oszukać modelu urządzenia. Teraz to tylko jeśli możesz uruchomić telefon w trybie fastboot, można spróbować odblokować BL i na nowo MiFlashem wgrać poprawny rom. To zadziała wyłącznie jeśli tryb fastboot jest dostępny. Przynajmniej kiedyś tak było, bo sam to robiłem u znajomego na uceglonym telefonie, więc cóż... powodzenia Ci życzę, jeśli bez sukcesu, to tylko serwis, ale czy to się opłaci, to już sam musisz zdecydować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Kornalski Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 Telefon wchodzi w tryb fastboot. Komputer (nawet MiFlash) go widzi jednak nie pozwala nic zrobić bez odblokowania bootloadera. Niestety nie wiem jak to zrobić... Tak mi się widzi, że niby, CN ale może w Polsce miał wgrany Global... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 A czemu nie miał mieć, z odblokowanym BL można wgrać każdy rom...To bracie jak do tej pory nie potrzebowałeś prowadzenia za rączkę, to chyba pora nadrobić zaległości i poczytać tutorial odblokowania BL z forum na którym właśnie szukasz pomocy, a znajdziesz go zaraz na samym początku Osobiście trzymam kciuki, zawsze szkoda telefonu, na którym ci zależy, ale czasem można jeszcze go uratować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 Jeśli na koncie Xiaomi przypisanym do tego telefonu była zgoda na odblokowanie to próbuj w trybie fastboot miunlock-kiem zadziałać.Ewentualnie (ale nie mam pewności czy to znajdzie zastosowanie w Twoim przypadku) @Kacper Skrzypek podał kiedyś polecenie jak przez konsolę odblokować BL.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Kornalski Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 Hej, poczytałem i mam wrażenie, że do wykonania unblock potrzebuję działający telefon... Mój działa w trybie Fastboot i Safe Mode.... Dalej nie wiem co zrobić. Mam konto i Xiaomi ID przypisane do e-maila. Mam pisać do Xiaomi ?? czy jest opcja otwarcia bootloadera dla telefonu w moim stanie?? Dzięki za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Kornalski Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 (edited) Niestety mój telefon nie jest powiązany z kontem i raczej już tego nie zrobię. Próba wgrania Ori ROMCN w trybie fastboot nie powiodła się. Otrzymałem takie komunikaty: Edited December 24, 2023 by Adam Kornalski Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryczekqq Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 (edited) Cześć mam problem z odblokowaniem xiaomi 14 - wydaje mi się, że już zrobiłem wszystko. Rejestrowałem konto Xiaomi Account jako region stany zjednoczone, kilkukrotnie już wymieniałem karty sim aby zareejstrować poprawnie konto. I ciągle przy odblokowywaniu jest: please add your account in settings -> developer options -> mi unlock status. Faktycznie w mi unlock status nie mogę dodać konta, konto jest w telefonie, ale jakoś jest problem z autoryzacją w mi unlock status. Telefon kupiłem w Chinach. Proszę o pomoc, bo już nie mam pojęcia co z tym zrobić. Dokładnie mam to samo co kolega powyżej - z tego miflash_unlock_en_7.6.727.43. Z kolei nic nie mogę odpalić z MiFlash20220507 bo wyskakuje mi jakiś błąd na windowsie dotyczący lokalizacji. Edited December 26, 2023 by patryczekqq dodanie szczegółów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted December 26, 2023 Share Posted December 26, 2023 Nie możesz odblokować Xiaomi 14, bo Chińczyk zablokował taką możliwość prawdopodobnie na zawsze, poczytaj o tym tu na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbusik Posted January 24 Share Posted January 24 Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem POCO F5 Pro zakupionego z x-com, zrobiłem aktualizacje do HyperOS - nie wiedząc że potem będę miał problem z odblokowaniem telefonu i wgraniem HyperOS-od xiaomi.eu. Jak ten problem teraz rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts