Kacper Skrzypek Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Pobierz narzędzie z pierwszego posta i zignoruj ta konieczność logowania się - nie ma to sensu. MiUnlock będzie działać bez tego, to wcnim musisz się zalogować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hussar86 Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Mam problem, pojawia się coś takiego i gdybym miał możliwość odpalenia telefonu to by nie było tematu. Jednak mój telefon dostał bricka (spadł mi z łóżka na podłogę w nocy i o dziwo się zbrikował :V ), mogę odpalić tel ale albo widzę znaczek MI albo mogę wejść w tryb fastboot, telefon zatrzymuje się na obrazku białego misia naprawiającego androida. Zrobiłem wszystko jak trzeba, pościągałem wszystko co potrzebne ale nie wyskakuje mi żaden czas oczekiwania na odblokowanie urządzenia tylko prośba o wejście w urządzenie i zmianę ustawień czego nie mogę zrobić. Wie ktoś może jak to obejść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Musisz uruchomić telefon. Flashuj oprogramowanie miflashem. Wgraj po prostu czysty rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hussar86 Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 To chyba coś źle robię hmmm :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 6 minut temu, hussar86 napisał: To chyba coś źle robię hmmm : Próbujesz dokonać niemożliwego. Flashujesz z zablokowanym bl w trybie fastboot. Chyba musisz skorzystać z serwisu który ma autoryzowane konto do flashowania w trybie download (edl). Tylko jak to wynik upadku, to raczej jakieś uszkodzenie mechaniczne, które trzeba wyeliminować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hussar86 Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 Czyli jak rozumiem, bez włączenia telefonu nie da się zrobić unlocka w Mi Unlocku? W takim razie czeka mnie wymiana telefonu bo na śląsku w czasach koronaświrusa nikt po obdzwonieniu nie zajmuje się takimi rzeczami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 27, 2020 Share Posted March 27, 2020 2 godziny temu, FromWP napisał: Chyba musisz skorzystać z serwisu który ma autoryzowane konto do flashowania w trybie download (edl). Na szczęście on ma Mi Maxa 2, który nie wymaga autoryzacji EDL. Musiałby jednak pewnie ściągnąć obudowę i zrobić testpointy... 1 godzinę temu, hussar86 napisał: Czyli jak rozumiem, bez włączenia telefonu nie da się zrobić unlocka w Mi Unlocku? Niestety nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jar001 Posted April 12, 2020 Share Posted April 12, 2020 https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5/how-to/unlock-bootloader-losing-data-t3864667/amp/ Wie ktoś czy ten trik nadal działa i mógłbym go użyć na Mi9t? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 12, 2020 Share Posted April 12, 2020 4 godziny temu, jar001 napisał: Wie ktoś czy ten trik nadal działa i mógłbym go użyć na Mi9t? Nie ma szans, by zadziałał, z prostego powodu - narzędzie automatycznie restartuje urządzenie po odblokowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moonracker Posted April 17, 2020 Share Posted April 17, 2020 Prośba o pomoc ... Mam telefon MI9 Odblokowałem bootloader, zainstalowałęm twrp, zrobiłem wipe -> Format Data. Wgrałem rom (ściągnięty z muii polska) xiaomi.eu_multi_MI9_20.3.26_v11-10.zip i zainstalowałem go. Po restarcie telefon bootuje mi się zawsze do TWRP ... może ktoś mi wskaże co zrobiłem źle ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted April 17, 2020 Share Posted April 17, 2020 Raczej nie zrobiłeś format data gdzie potwierdzasz "yes". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moonracker Posted April 17, 2020 Share Posted April 17, 2020 wielkie dzięki ... dałbym se rękę uciąć że to zrobiłem ... i teraz chodziłbym bez ręki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltekkk Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 dochodzę do punktu 3, klikam unlock now i przekierowuje mniee na strone xiaomi.cn gdzie popełniam błąd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojna191 Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 44 minuty temu, baltekkk napisał: dochodzę do punktu 3, klikam unlock now i przekierowuje mniee na strone xiaomi.cn gdzie popełniam błąd? Mam ten sam problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 Zignorujcie to i spróbujcie po prostu pobrać MiUnlocka i spróbować odblokować Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltekkk Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 1 minutę temu, wojna191 napisał: Mam ten sam problem własnie udało mi się odblokować;) właczyłem przeglądarkę BRAVE, wklepałem ten link https://en.miui.com/ i dałem unlock. Dalej wszystko jak w poradniku Teraz zastanawiam się jaki wybrać system:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 Panowie, poratujcie bo poformatowałem wszystko jak trzeba w TWRP + Wipe system i pokazuje mi się podobna kupa jak na zrzucie. Nie można skopiować żadnego pliku na kartę. Przy okazji, poda ktoś stronę do zwykłych romów, bo chyba skończy się Miflashem i robieniem od zera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 (edited) Zrestartuj ponownie do twrp. Edited May 8, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 Można odblokować bootloader bez utraty danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted May 13, 2020 Share Posted May 13, 2020 @TomoSODBLOKOWANIE BOOTLOADERA WYMAŻE WSZYSTKIE TWOJE DANE - PAMIĘTAJ O ZROBIENIU BACKUPU!Pierwszy postWysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
arecky Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 (edited) Mam pytanie, posiadam odblokowany telefon, teraz chciałbym kupić nowy i go odblokować na tym samym koncie xioami. Czy muszę znowu czekać na zgodę czy będę mógł od razu ściągnąć blokadę? Edited May 29, 2020 by arecky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Będziesz mógł ściągnąć od razu ale pewnie będzie trzeba odczekać ileś czasu.Wysłane z mojego Redmi K30 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Będziesz mógł ściągnąć od razu ale pewnie będzie trzeba odczekać ileś czasu.Wysłane z mojego Redmi K30 Pro przy użyciu TapatalkaJa na tym samym koncie mam 3 telefonu odblokowane od razu. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 No to zależy od szczęścia. Ja niestety zazwyczaj muszę czekać.Wysłane z mojego Redmi K30 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Dziś chciałem odblokować bootloadera.To już będzie 3 telefon.I u mnie każe czekać tydzień.Ciekawe na jakiej zasadzie działa kto ile musi czekać.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
blimer Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 Ktoś ma może jakiś poradnik jak nie czekać 7 dni na odblokowanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 1 godzinę temu, blimer napisał: Ktoś ma może jakiś poradnik jak nie czekać 7 dni na odblokowanie? Na XDA jest jakiś tool ale z tego co czytałem nie działa. Pozostaje czekać. Chyba że znajdziesz kogoś kto ma VIP konto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blimer Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 Ten czas się nie zmienia..... Pierwsza prośba była w czwartek 04.06.2020 a dzisiaj mamy 10.06.2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 Dziś chciałem odblokować bootloadera.To już będzie 3 telefon.I u mnie każe czekać tydzień.Ciekawe na jakiej zasadzie działa kto ile musi czekać.Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu TapatalkaNajlepiej zostac moderatorem/super moderatorem na Globalu lub być w Beta Team China wtedy nie musisz wcale czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blimer Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 Jest może ktoś tak miły i podzieli się kontem na chwile by odblokować bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 (edited) 4 minuty temu, blimer napisał: Jest może ktoś tak miły i podzieli się kontem na chwile by odblokować bootloader? Poczekaj i odblokuj na swoim. W przyszłości możesz być wdzięczny za taką poradę. Edited June 10, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
blimer Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 5 minut temu, mariusz.ur napisał: Poczekaj i odblokuj na swoim. W przyszłości możesz być wdzięczny za taką poradę. Na swoim koncie swojego czasu odblokowałem mi5, mi6 mi mix2s a teraz chce mi notę 10. Przeczekałem tydzień a czas się nie ruszył . Dlatego nie chce już czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 Sprawdź teraz, bo mam wrażenie, że miałeś więcej niż 7 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blimer Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 Że 178 godzin zmieniło się na 169 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 4 minuty temu, blimer napisał: Że 178 godzin zmieniło się na 169 Czekaj cierpliwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts