piter69pan Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Cześć. Mam prośbę o radę.Odblokowałem bootloader,wgrałem TWRP,potem xiaomi.eu na Mi 9t pro.Po instalacji system się uruchamia,ale do momentu logowania do google.Wtedy ekran robi się czarny i nic się nie dzieje,po chwili wyskakuje komunikat,że usługi google przestały działać i dalej czarny ekran.Na dodatek nie mogę wejść w TWRP,przez kombinację przycisków.Co dalej robić,bo za bardzo nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 @piter69pan jak się nie da uruchomić twrp to uruchom tryb fastboot i zainstaluj ponownie. Potem w twrp zrób format data Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 (edited) tak zrobiłem,teraz ani TWRP się nie uruchamia,ani system.Wchodzi jedynie w fastboot,ale nawet gdybym chciał Miflashem wgrać system od nowa to też nie widzi telefonu. Edited September 5, 2019 by piter69pan Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 (edited) No skoro się uruchamia w fastboot a bootloader jest odblokowany to jaki problem zainstalować twrp. Sprawdź czy na pewno instalujesz pliki dla swojej wersji telefonu. Jeśli Miflash nie widzi telefonu to zrestartuje PC i telefon również. Nie ma nic gorszego jak zakup chińskiej wersji Xiaomi z odblokowanym bootloaderem lub modyfikowanym przez sprzedawcę. Najlepiej jest odblokować bootloader osobiście, na swoim koncie . W razie zablokowania bootloadera zawsze łatwo można go odblokować. W twoim przypadku w razie zablokowania bootloadera po prostu odblokuj go ponownie. Edited September 5, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Sam go odblokowałem,sam zainstalowałem TWRP i sam zainstalowałem Xiaomi.Eu.Telefon jest z polskiej dystrybucji z przedsprzedaży.Tak jak pisałem wszystko poszlo gładko,dopiero po uruchomieniu systemu zaczęły się jaja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 (edited) Instalowałeś rom z Android Q? Spróbuj innego twrp https://forum.xda-developers.com/k20-pro/how-to/redmi-k20-pro-firmware-10-3-8-0-9-6-13-t3939647/amp/ Edited September 5, 2019 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted September 5, 2019 Share Posted September 5, 2019 Niestety to samo.Po restarcie z kombinacją przycisków,bootloop,system też się niie uruchamia.Instalowałem rom z Android P Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 (edited) Twrp wgrywałem ponownie,ale po wgraniu nie mogę potem wejść do recovery.W fastboot telefon wchodzi bez problemu i w adb go wykrywa,ale mi flash już go nie widzi. Po instalacji xiaomi.eu system się normalnie uruchomił, zaczęła się konfiguracja i przy logowaniu do Google pojawił się czarny ekran tylko ze strzałka wstecz, która niestety nie przenosiła do wcześniejszego menu konfiguracji. Wtedy chciałem wejsc do twrp tak jak mi radzisz, żeby zrobić format data,ale już się nie dało. Póki co jestem w pracy, jak wrócę, będę próbował dalej. Dzięki za wszelkie podpowiedzi Edited September 6, 2019 by piter69pan Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Źle wgrywasz albo kończysz wgrywanie. Trzeba bezpośrednio po wgraniu TWRP zrebootowac do TWRP. Inaczej się nie zachowuje tylko jest nadpisywane. Dopiero jak działa TWRP wgrywasz eu I w TWRP wipe. Wtedy powinno ruszyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Tak też zrobiłem, wpisałem komendę fastboot reboot ,przytrzymałem vol+ i power,uruchomiło się recovery,wtedy wgrałem do pamięci rom i zainstalowałem.System odpalił,ale,potem już wejść w twrp nie mogłem. Po kolejnej instalacji twrp i wpisaniu fastboot rebot już do recovery się nie restartuje,a przy próbie uruchomienia systemu jest bootloop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Próbuję w dalszym ciągu,pobrałem najnowszego Flash toola i przy instalacji wyskakuje mi komunikat.Wie ktoś może co w tej sytuacji trzeba zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 to nie jest najnowszy https://www.xiaomiflash.com/download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 wrzuciłem przykładowe zdjęcie na 4 najnowszych wersjach wyskakuje ten sam błąd.Recovery instalowałem kilkakrotnie,niestety nie da się go uruchomić,przywciśniętych klawiszach vol+ power telefon w kółko się restartuje.Jestem w kropce,nie wiem co robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 3 minuty temu, piter69pan napisał: wyskakuje ten sam błąd. Na dole masz ścieżkę do log-a. Wrzuć tu, może ktoś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 2 godziny temu, piter69pan napisał: pobrałem najnowszego Flash toola i przy instalacji wyskakuje mi komunikat Utwórz ten plik który ci wskazuje, bo go nie widzi. Nie ma gdzie loga zapisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 Rozumiem,że mam utworzyć pusty dokument tekstowy o takiej nazwie C:\Users\pkowa\Desktop\MiFlash20181115\log\[email protected] mam go umieścić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 No w tym folderze który napisałeś... I nie o takiej nazwie, tylko samo [email protected]. ten plik umieszczasz w katalogu który już napisałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 Dnia 6.09.2019 o 21:26, Orjon napisał: No w tym folderze który napisałeś... I nie o takiej nazwie, tylko samo [email protected]. ten plik umieszczasz w katalogu który już napisałeś Dzięki za pomoc,dopiero dzisiaj zajarzyłem,że ten plik muszę umieścić w folderze log,który musiałem najpierw utworzyć.Udało mi się przywrócić global i w efekcie mam dalej odblokowany bootloader na globalu.Próbowałem jeszcze raz flashować recovery,niby w ADB pisze,że ok,a dalej mam mi recovery.Najgorsze,że google pay nie działa.Nie wiesz może,czy w tej sytuacji da się to jakoś naprawić,bo tutorial wymaga roota i magiska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike2301 Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 (edited) Pacjent: Mi9. Nowe konto xiaomi. Security 100%, Próba pierwsza: "Poczekaj 168 godzin". Ok, po 169 godzinach później kolejna próba - "musisz poczekać trochę dłużej... 3 dni". Czekam 4 dni i dzisiaj podejmuję się kolejnej próby.... i znowu "zaczekaj 3 dni"... nosz ...wa mać! Czy ktoś jeszcze ma taką farsę z odblokowaniem bootloader'a? Edit. Wczoraj kolejne 3 dni... Edited September 13, 2019 by mike2301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_OC Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 Dnia 27.08.2019 o 16:58, Orjon napisał: Spróbuj na starszej wersji Próbowałem na kilku różnych wersjach i ciągle wyskakuje nieznany błąd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
strony1984 Posted September 12, 2019 Share Posted September 12, 2019 (edited) Witam. Po odczekaniu 158 godzin wyskoczyło mi takie coś co to oznacza. PS. użyłem wersji miflash_unlock-en-2.3.803.10 i poszlo Edited September 12, 2019 by strony1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Critical Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Jak mogę zmienić region na Polskę? Na koncie Mi w zakładce Personal info Locale jest ustawione China. Klikam Settings dostaje sms weryfikacyjny i nie widzę na stronię opcji zmiany Local. Jest tylko Internet products i Third party products, przy każdym przyciski delete i download. Rozumiem, że jest to niezbędne zanim zacznę odblokowywać bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_OC Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Nie mam już pomysłu co robić, odczekałem 168h, próbowałem kilku różnych wersji MiFlash Unlock'a. Ma ktoś jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Procesor? Jak Ryzen to spróbuj na innym kompie z Intelem lub poszukaj fixa bo ktoś podsylal na forum ale nie wiem czy działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tehmal Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Fakt na Ryżu nie da się:> Poczekamy na wersję działająca po ryżem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 Bzdura z tym Ryzenem.Odblokowałem bez problemu BL na dwóch Redmi 4x.Mam Ryzena 5 1600.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted September 20, 2019 Share Posted September 20, 2019 Tylko, że jak odblokowywałem to o żadnym fiksie nie słyszałem.Normalnie wgrałem miflash i miunlock, zgoda, czekanie i poszło.Może kiedyś nie był to problem, może te łatki aktualizujące luki bezpieczeństwa coś namieszały?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaggy Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 czemu telefon nie chce mi zweryfikować konta przy próbie odblokowania bootloadera? [ta opcja w programistycznych] jestem zalogowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Jakbyś podesłał błąd który ci wyświetla to może byśmy wiedzieli.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leebailong Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 U mnie ten sam problem co u Jaggiego. Nie ma kodu błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Mam pytanie , jak to jest z RN7 , muszę czekać jeszcze 150 h , ale później jak wgram twrp to co to jest za myk z tym hasłem ?? Trzeba zrobić full WIPE ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milirthar Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 (edited) Mam kilka problemów z odblokowaniem bootloadera, a co za tym idzie, zrootowaniem. Próbowałem odblokować bootloader, ale poległem na etapie z miflash unlock. Otóż po dokładnym przejściu wszystkich etapów w miflashu nie podświetla mi się opcja "unlock". Ktoś coś umie pomóc? Telefon: Redmi 6A 2/16 z MIUI Global 10.3.6. Dodam, że na etapie gdzie muszę "poprosić Xiaomi o odblokowanie" nic nie muszę wypełniać, tylko od razu mi się ściąga miflash unlock. Edited September 29, 2019 by Milirthar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 5 godzin temu, blejdzik napisał: Mam pytanie , jak to jest z RN7 , muszę czekać jeszcze 150 h , ale później jak wgram twrp to co to jest za myk z tym hasłem ?? Trzeba zrobić full WIPE ?? Jaki myk z hasłem? 10 minut temu, Milirthar napisał: Mam kilka problemów z odblokowaniem bootloadera, a co za tym idzie, zrootowaniem. Próbowałem odblokować bootloader, ale poległem na etapie z miflash unlock. Otóż po dokładnym przejściu wszystkich etapów w miflashu nie podświetla mi się opcja "unlock". Ktoś coś umie pomóc? Telefon: Redmi 6A 2/16 z MIUI Global 10.3.6. Dodam, że na etapie gdzie muszę "poprosić Xiaomi o odblokowanie" nic nie muszę wypełniać, tylko od razu mi się ściąga miflash unlock. Jaki masz procesor? Na Ryzenach są problemy z fastbootem, może przez to go nie widzi. Ewentualnie sterowniki są problemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milirthar Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Ale, że w kompie? Laptopowy. Fakt. AMD. Ale nie Ryzen. A6 dokładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pompka500 Posted September 30, 2019 Share Posted September 30, 2019 Te 168 godzin, tydzień jest za każdym pierwszym razem i nie jestem wyjątkiem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts