Keyser Soze Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Hej, zabrałem się za odblokowywanie bootloadera, wspomagając się instrukcją z pierwszego posta oraz wrzuconym tam filmikiem. Zauważyłem, że są tam pewne rozbieżności i nie wiem w zasadzie czy mam postępować zgodnie z instrukcją z posta czy wg filmiku? Konkretnie chodzi mi o to, że w pewnym momencie filmiku jest coś robione programem MiFlash. W instrukcji (z pierwszego posta) nic o tym nie ma (nie mylić z MiFlashUnlock). Poza tym: Cytat *Możemy zablokować bootloader flashując oficjalne oprogramowanie MIUI z opcją fastboot oem lock (MiFlash). *Jeśli nie wykrywa ci poprawnie urządzenia, upewnij się że masz zainstalowany MiFlash. Pytanie czy mam wykonać to samo, co jest na filmiku czy nie? PS: póki co MiFlashUnlock kazał mi czekać 72h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Poczekaj 72h i odblokuj, nie musisz robić nic miflashem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Note3 Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 Ktoś wie czy da się zmienić lokalizację na koncie? Jaką macie wy przypisaną lokalizację? Bo mam od początku INDIE... Kiedyś miałem Redmi Note 3 i zrobiłem wszystko z instrukcją, ale w formularzu zostały INDIE jako lokalizacja - teraz na to samo konto od razu wyszło pobranie miFlashUnlock i po dodaniu konta muszę czekać 72h w Remi Note 4 (konto mam to samo dla 2 urządzeń Note 3 i Note 4). Tak w ogóle te 72h są sztywne, czy jest czasem krócej jakoś np.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2017 Share Posted December 10, 2017 No właśnie nie wiem czemu nie da się tej lokalizacji zmienić, może do Xiaomi warto napisać. 72h są chyba sztywne niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 13 godzin temu, Note3 napisał: Tak w ogóle te 72h są sztywne, czy jest czasem krócej jakoś np.? Kilku osobom szedł unlock przed tymi 72h, ale raczej nie liczyłbym na to. Poczekaj cierpliwie te 72h i odblokuj bootlader. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalbogusz.lublin Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 witam, Zabieram się za instalacje miu polska na mi note 2 z gearbestu(miui8global). Na filmie do wgrania sys china dev jest instrukcja z adb i uruchomieniu telefonu w edl, ale mój uruchamia się ponownie. Mam już zgodę na odblokowanie, ale powinienem najpierw wgrać china dev, tak?? Jeszcze powiedzcie mi jak zrobić kopie tego systemu jaki mam żrby wgrać go w przypadku gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 (edited) Nie musisz wgrywać china dev jeśli masz globala. Spróbuj odblokowac na globalu, dodaj konto do opcji programistycznych (stan odblokowania Mi) i leć. Hm, możesz zrobić kopię aplikacji i danych ale nie systemu, w razie w i tak możesz spokojnie wrócić na globala (ściągając odpowiedni plik pod fastboot). Kopię systemu możesz zrobić w TWRP no ale trzeba się zdecydować - albo global albo xiaomi.eu, chyba że chcesz globala z TWRP razem. Edited December 11, 2017 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalbogusz.lublin Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 zastanawia mnie tylko jedna rzecz w moim systemie. Jak uruchomię ponownie telefon to automatycznie w ustawieniach zmienia mi się na region: china. Telefon to niby wersja international z wgranym systemem w gearbescie. Czy na pewno mogę odblokować ten system i przystąpić do instalacji miui PL ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Podeślij zrzut ekranu z informacji o telefonie (wersja MIUI). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalbogusz.lublin Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Ostatni global, odblokowuj. Najwidoczniej Xiaomi coś skopało, mi na globalu dev na Redmi 4A też na china zmienia (podobno wgranie przez fastboot tego romu problem usuwa, ja wgrywałem przez TWRP). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalbogusz.lublin Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 w takim razie idę do twojego wątku. Jutro mija mi 72h, więc dziś poczytam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Czy przy tworzeniu konta Xiaomi jak i przy odblokowywaniu bootloadera, tam gdzie trzeba podać dane, to musi być prawdziwe imię i nazwisko? Czy po prostu może być jakiś nick? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hewret Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Podałem nick - odblokowali bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Szybko zgodę dostałem, w nocy dostałem esa że mam zgodę. Gdy próbuję MiUnlockiem odblokować bootloader to wyskakuje mi komunikat "Couldn't unlock" a pod nim komunikat " After 54 hours to trying to unlock the device" Tak ma być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Tak, masz spróbować ponownie po 54 godzinach 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Ok, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrek777 Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Cześć, Niedawno dostalem swojego Mi Mixa 2 z GearBesta. Zainstalowane tam jest jakieś "syfMIUI", dlatego poprosiłem Xiaomi o zgodę na odblokowanie bootloadera. Dostałem ją, więc teraz chciałem dodac swoje konto w ustawieniach deweloperskich. Jednak dostaję błąd 10008. Wchodziłem przez Hongkońskiego VPNa, przywracałem telefon do ustawień fabrycznych - nic nie pomogło. Minęły już ponad 72h od nadania pozwolenia i nadal nie mogę nic zrobić. Z góry dziekuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Apka PlexVPN i serwer Szanghaj powinny pomóc. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrek777 Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 1 godzinę temu, Orjon napisał: Apka PlexVPN i serwer Szanghaj powinny pomóc. Dzięki, pomogło, moje konto zostało podpięte w mi unlock statusie, ale kiedy próbuje odblokować telefon przez Mi Unlocka to na 99% wyskakuje mi komunikat "Couldn't unlock After 72 hours of trying to unlock this device". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 No to odczekaj 72h i odblokuj, takie zabezpieczenie Xiaomi wprowadziło i nic nie zrobisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietrek777 Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Już minęło ponad 72h od otrzymania pozwolenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 72h odliczane jest od momentu dodania konta do tego Mi Unlock Status a nie od otrzymania pozwolenia. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aras Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 chcę złożyć wniosek o odblokowanie ale ciągle wyskakuje mi : Please input correct name . Wpisuję prawdziwe imie i nazwisko, to samo jest na koncie. Konto utworzyłem z rok temu, wtedy też zgłaszałem prośbę o odblokowanie, ale nie pamiętam jak się to skończyło bo udało mi się wgrać ROM na zablokowanym bootloaderze. Teraz kupiłem Redmi 4A na którym jest MIUI 8.5.6.0(MCCCNED), chcę wgrać jakikolwiek ROM z polskim językiem ale nie potrafię tego zrobić przy zablokowanym tak jak z poprzednim telefonem. Co zrobić w takim przypadku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luki987 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Wpisz tylko Imię , mi też wyskakiwało więc pominąłem nazwisko i poszło.. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aras Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Dzięki, poszło! Na to bym nie wpadł... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Tak samo miałem właśnie, wpisałem imię tylko i poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
droidboo Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Cześć, Na swoim Mi koncie odblokowałem już jeden telefon. Teraz chcę kupić mamuśce R4x i ponieważ oczekiwanie na kod może trwać kilka dni chcę już zawnioskować o kod do odblokowania. Na stronie http://en.miui.com/unlock/download_en.html nie mam już formularza z nazwiskiem i nr tel do wypełnienia, tylko od razu mam link do pobrania narzędzia do odblokowania. Teraz pytanie, czy jakoś inaczej mam aplikować po kod, czy może na moim koncie mogę bez oczekiwania odblokować drugi telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Masz już zgodę to odblokowujtapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
droidboo Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Najpierw muszę tel kupić Będzie w poniedziałek, więc uwzględniając 72h pewnie koło środy/czwartku wleci MIUI Polska Jeżeli wszystko pójdzie gładko i nie będę potrzebował pomocy w międzyczasie, to opiszę, jak poszło. Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lokaro58 Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Czy to normalne że po zainstalowaniu xiaomi.eu na redmi note 4 (wersja global) nazwa modelu zmieniła się na redmi note 4x? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 31 minut temu, lokaro58 napisał: nazwa modelu zmieniła się na redmi note 4x? Normalne. Zainstalowałeś przerobiony chińsli rom dla chińskiego note 4x. Chiński note 4x jest na Snapdragonie, a note 4 na Mediateku. Dlatego nazwa się zmieniła. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko1 Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Nie znalazłem rozwiązania problemu „10008” na tym forum. Problem rozwiązałem go sam używając programu PlexVPN na danych mobilnych a wifi miałem wyłączone!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Kilka osób miało ten problem, wątek był - u wszystkich działa PlexVPN 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibysukces Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 Witam. Dzisiaj próbowałem odblokować mój bootloader i wgrać miui Polska gdy stało się to : Załączam zrzuty z wersji systemy i ustawien programisty. Na stronie Xiaomi uzyskałem zgodę na odblokowanie , dostałem smsa.(Próbowałem też na transmisji danych z tym samym rezultatem). Z góry dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts