Kacper Skrzypek Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 No to sprawdź miunlock co tam jest napisane.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 (edited) Witam. Chciałem prosić o pomoc, bo chyba coś namieszałem... Chciałem odblokować bootloadera w Mi Max 2. Przy próbie dodania konta do Mi Unlock Status pojawił mi się komunikat 86006. Przeczytałem, że aby rozwiązać ten problem należy wgrać rom w wersji dev. Pobrałem go więc z http://en.miui.com/download-328.html Wgrałem przy pomoc aktualizatora w telefonie. Telefon się uruchomił, włączyłem dobugowanie usb i odblokowałem go (oczywiście wcześnie otrzymałem sms z informacją z pozwoleniem - albo tak mi się wydaje) - tu mam pewien dylemat, czy urządzenie aby na pewno zostało odblokowane, gdyż mimo iż po kliknięciu "dodaj konto" ukazuje się komunikat "Pomyślnie dodano. Konto Xiaomi jest powiązane...." to daje jest wielka kłódka i napis "Urządzenie jest zablokowane| na górze tej strony Telefon zrestartowałem do trybu fastboot i podłączyłem kablem. Uruchomiłem na pc Mi Unlock i postępując dalej, zalogowałem się do konta doszedłem do kroku z wielkim "Unlock" na dole. Po wciśnięciu zaczął się proces. Pierwszy podpunkt - Verifing Device - przeszedł pomyślnie z zielonym ptaszkiem. Drugi podpunkt - Unlocking - i tu przy 99% niepowodzenie. Wielki napis "Couldn't unlock" i że muszę odczekać 72h (to jest jakieś straszne). Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi - co robię źle? Gdzie tkwi błąd i co powinienem zrobić. BTW - w O+1 było to dużo prostsze Z góry dziękuję. Edited October 9, 2017 by mini21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Poczekaj 72h i odblokuj. Takie jest zabezpieczenie Xiaomi.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Jasne - poczekać mogę, to nie problem. Pytanie tylko, czy za 72 godziny znów mi się jakiś komunikat nie pojawi - czy może ten komunikat o 72h to norma i tak jest zawsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 @mini21 jest to norma i tak ma być po 72H odblokujesz sobie bootlader. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mini21 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Bosh - dzięki. Przeczytałem kilkanaście poradników i nigdzie nie było to wprost napisane, dlatego byłem przeświadczony, że to jakiś problem i g....ucio zrobię. Teraz już pozostaje tylko cierpliwie czekać Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theus84 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Mam Mi 5x, chciałem odblokować bootloader żeby wgrać czysty soft bo mam wersję z chińskim. Zalogowałem się na konto Mi na smartfonie, pobrałem Mi Unlock. Wchodzę na http://www.miui.com/unlock/index_en.html ale po wciśnięciu "Unlock Now" przenosi mnie na stronę http://en.miui.com/unlock/download_en.html Tym samym nie widzę strony gdzie wysyła się prośbę o odblokowanie. Poradzicie coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Dnia 07.10.2017 o 19:40, Orjon napisał: Zezwolenie nadal aktualne, można działać. @pikoko Dla tego modelu jest dostępna wersja 7.6.10. Ściągnij ją z strony https://miuipolska.pl/download/, uruchom TWRP kombinacją wszystkich trzech klawiszy (albo vol+ i power -> fastboot z kilkoma chińskimi znaczkami), kliknij na Instaluj/Install, wybierz ściągnięty system i zainstaluj. Potem już tylko restart do telefonu, telefon sam się zaktualizuje. Nie wiem jak jest z zezwoleniem, dzisiaj otrzymalem telefon i podczas proby odblokowania dochodzi do 99% i pojawia sie komunikat: Current account is not bound to this device Add your account and device in MIUI`s Settings-Developer option-MI Unlock status Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 w opcjach programistycznych masz zaznaczone unlockWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Musisz dodać konto Xiaomi w opcjach programistycznych. Oto, jak to zrobić: Musisz aktywować opcje programistyczne (Ustawienia -> Informacje o telefonie -> klikasz tyle razy na wersję MIUI aż będziesz miał komunikat Jesteś już programistą!) Potem w tychże opcjach zaznaczyć Zezwalaj na odblokowanie OEM (albo jakoś podobnie), Debugowanie USB, wejść w Stan odblokowania Mi/Mi Unlock Status -> dodać tam konto odczekać 72h i odblokować bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 W u 8 minut temu, Orjon napisał: Musisz dodać konto Xiaomi w opcjach programistycznych. Oto, jak to zrobić: Musisz aktywować opcje programistyczne (Ustawienia -> Informacje o telefonie -> klikasz tyle razy na wersję MIUI aż będziesz miał komunikat Jesteś już programistą!) Potem w tychże opcjach zaznaczyć Zezwalaj na odblokowanie OEM (albo jakoś podobnie), Debugowanie USB, wejść w Stan odblokowania Mi/Mi Unlock Status -> dodać tam konto odczekać 72h i odblokować bootloader. Zezwolenie otrzymalem 6 miesiecy temu na Mi Note Pro ale dalej jest chyba aktualne? A gdy dodaje konto w Mi Unlock Status to wyswietla sie 10008 i chinskie litery? Moj rom to "8.5 Stable 8.5.5.0 NDECNEF Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Zezwolenie jest nadal aktualne, musisz tylko opcję zaznaczyć. Na błąd 10008 powinno pomóc to: http://en.miui.com/thread-739388-1-1.html Musisz wybrać Chiny i spróbować raz jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 53 minuty temu, Orjon napisał: Zezwolenie jest nadal aktualne, musisz tylko opcję zaznaczyć. Na błąd 10008 powinno pomóc to: http://en.miui.com/thread-739388-1-1.html Musisz wybrać Chiny i spróbować raz jeszcze. Dziekuje bardzo pomoglo teraz tylko czekac 72 godziny podczas nowej proby wyskoczylo: Couldn`t unlock After 72 hours of trying to unlock the device Pozdrawiam ps. Ponownie po 72 godzinach nie musze dodawac mego telefonu w MI Unlock status? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Nie, już teraz tylko odblokować i wgrywać eu tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 21 minut temu, Orjon napisał: Nie, już teraz tylko odblokować i wgrywać eu tapnięte z Redmi 4a OK super dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
william7 Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Witam, założyłem konto xiaomi. Wchodzę na stronę unlock i klikam przycisk i wywala mnie na taką stronę: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Wpisz nick jakim będziesz się posługiwać na ich forum jeśli będzie to konieczne. Chyba mniej więcej o to chodzi. Potem już powinno pójść.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Ok, robię wszystko wg poradnika. Mam zgodę na odblokowanie (pojawiła się opcja pobrania MI unlock) ale w opcjach programistycznych nie mogę włączyć "Zdjęcie blokady OEM" - opcja jest nieaktywna. Dodam, że w telefonie jestem zalogowany na konto, które dostało zgodę na unlock. Co robić Panowie/Panie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrAv Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Witam, Posiadam system MIUI Global 8.2.10.0 MCFMIDL z możliwością aktualizacji. Po wpisaniu adb reboot edl telefon sie restartuje, kiedy próbuje zrobić wszystko tak jak w poradniku https://www.youtube.com/watch?v=493NflCKaYA czy można zrobić to jakoś inaczej nie używając deep flasha? Czy np. mogę teraz odblokować bootloader na tym sofcie i wtedy nie bedzie problemu z wgraniem romu miui polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 1 godzinę temu, CrAv napisał: Witam, Posiadam system MIUI Global 8.2.10.0 MCFMIDL z możliwością aktualizacji. Po wpisaniu adb reboot edl telefon sie restartuje, kiedy próbuje zrobić wszystko tak jak w poradniku https://www.youtube.com/watch?v=493NflCKaYA czy można zrobić to jakoś inaczej nie używając deep flasha? Czy np. mogę teraz odblokować bootloader na tym sofcie i wtedy nie bedzie problemu z wgraniem romu miui polska? Odblokuj na tym co masz. Ja tak robiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 3 godziny temu, zajec napisał: Ok, robię wszystko wg poradnika. Mam zgodę na odblokowanie (pojawiła się opcja pobrania MI unlock) ale w opcjach programistycznych nie mogę włączyć "Zdjęcie blokady OEM" - opcja jest nieaktywna. Dodam, że w telefonie jestem zalogowany na konto, które dostało zgodę na unlock. Co robić Panowie/Panie ? Jaki system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 (edited) Dnia Sun Oct 08 2017 o 19:30, Orjon napisał: No to sprawdź miunlock co tam jest napisane. tapnięte z Redmi 4a Dziękuję za informację o wylogowaniu i ponownym zalogowaniu na mi konto. Za 19h mogę odblokować Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited October 10, 2017 by Adamk102 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak7000 Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 (edited) a mi się natomiast pojawia taki błąd.. i czy z polskimi znakami czy bez.. czy capslokiem czy nie.. nie puszcza mnie Edited October 10, 2017 by maniak7000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Usuń spację, ten błąd jest od dawna - i nikt nie wie jak on się tutaj pojawia tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak7000 Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 1 godzinę temu, Orjon napisał: Usuń spację, ten błąd jest od dawna - i nikt nie wie jak on się tutaj pojawia tapnięte z Redmi 4a do ego wywalenie polskich znaków i śmiga.. i w ciągu 30 minut dostałem sms, że akceptacja przyznana z linkiem do pobania http://en.miui.com/unlock/ i tu pojawia się pytanie, ma ona jakiś czas ważności czy jest na stałe? sądzłem, że to ptrwa - a teraz nie mam normalnego komputera pod ręką :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Jest na stałe.Musisz tylko przypisać telefon do Stan odblokowania Mi, zaznaczyć debugowanie USB i zezwalaj na odblokowanie OEM (wszystko w opcjach programistycznych, aktywowane za pomocą klikania w wersje MIUI w ustawieniach). Potem czekasz 72h, ściągasz miunlock i odblokowujesz tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rvfv1xk Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Czy jak pokazało mi się coś takiego to mogę już zacząć odblokowywanie?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 @rvfv1xk możesz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 4 godziny temu, maniak7000 napisał: i tu pojawia się pytanie, ma ona jakiś czas ważności czy jest na stałe? sądzłem, że to ptrwa - a teraz nie mam normalnego komputera pod ręką :P Jest przyznawana jeden raz dla konta. Istotne, że pomiędzy poszczególnymi odblokowaniami na tym koncie (możesz odblokowywać kolejne urzadzenia, nie wysyłając już aplikacji o zgodę) musi upłynąć 30 dni. Po otrzymaniu sms ze zgodą musisz odczekać 72 godziny, zanim zaczniesz odblokowywać bootloader. Pamiętaj, aby włączyć debugowanie USB w opcjach deweloperskich i w ustawieniach konta Xiaomi wejść w sekcję zaawansowane i kliknąć "Przypisz to urządzenie do konta (Assigne this device to Xiaomi account" (czy jakoś tak). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akson123 Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Witam serdecznie zakupiłem mi mix 2 z gearbest i chciałbym wgrać miui polska, lecz przy odblokowywaniu mam taki problem: W jaki sposób sobie z takim czymś poradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 (edited) Cytuję kilka postów wcześniej: 9 godzin temu, Orjon napisał: [...] Musisz przypisać telefon do Stan odblokowania Mi, zaznaczyć debugowanie USB i zezwalaj na odblokowanie OEM (wszystko w opcjach programistycznych, aktywowane za pomocą klikania w wersje MIUI w ustawieniach). Potem czekasz 72h, [...] i odblokowujesz tapnięte z Redmi 4a tapnięte z Redmi 4a Edited October 11, 2017 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniak7000 Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 przed przystąpieniem do prac lepiej przywrócić fabryczne ustawienia? czy nie jest to konieczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akson123 Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 (edited) 2 godziny temu, Orjon napisał: Cytuję kilka postów wcześniej: tapnięte z Redmi 4a ok zrobiłem co pisałeś. "przypisać telefon do Stan odblokowania Mi" to jest, mi unlock status -> add account and device? 72h? w mi5 czekałem 10h Edited October 11, 2017 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Tak, to to.Niestety, takie zabezpieczenie.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fafkulec Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Halo, chcę dodać mojego mi6 do konta Google. Jednak kiedy to robię, to wyskakuje mi coś takiego. Jest to potwierdzenie i muszę już tylko czekać 72h czy może jest coś nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts